EUROLYGA 2023

R. Brazauskas apie laisvą Eurolygos licenciją: „Turime šansą“

Persigalvojusi skirti vieną iš keturių vardinių kvietimų Didžiajai Britanijai, Eurolygos vadovybė suteikė šansus kitoms krepšinio valstybėms pakovoti dėl geidžiamo kelialapio klubams. Tarp norinčių iš Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu išgirsti teigiamą atsakymą dėl papildomos vietos prestižiniame krepšinio turnyre yra ir Lietuva.

LKL generalinis direktorius R.Brazauskas.<br>V.Balkūno nuotr.
LKL generalinis direktorius R.Brazauskas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

May 18, 2015, 5:51 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 4:08 AM

Praėjusiame sezone be ilgalaikę sutartį su lygą turinčio Kauno „Žalgirio“ turnyre kovojo ir Klaipėdos „Neptūnas“. Be šių ekipų Eurolygos skonio yra nemažai ragavęs ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

„Jokių aiškesnių nuomonių ar sprendimų dėl vakansinės vietos Eurolygoje nėra. Net ir tai, kad britams atšauktas vardinis kvietimas dalyvauti Eurolygoje aš perskaičiau spaudoje. Itin daug kalbų apie tai Madride nebuvo“, – portalui lrytas.lt sakė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generalinis direktorius Romualdas Brazauskas, savaitgalį su kitų lygų vadovais stebėjęs Eurolygos finalinio ketverto akistatas.

Dar prieš savaitę Eurolygos vadovai buvo patvirtinę kito sezono stipriausios Europos krepšinio lygos kontūrus. Eurolygoje kitą sezoną ir toliau rungtyniaus 24 komandos.

Prestižiniame turnyre žais 11 vardinius kvietimus turinčių komandų (tarp jų – ir „Žalgiris“). Aštuonios licencijos bus išdalytos pagal nacionalinius čempionatus (dvi vietos Adrijos lygai, po vieną – Prancūzijai, Vokietijai, Italijai, Lenkijai, Rusijai ir Ispanijai). Keturi vardiniai kvietimai buvo numatyti Prancūzijos, Vokietijos, Turkijos ir Didžiosios Britanijos klubams, o C licencija skirta Europos taurės turnyro čempionams Maskvos srities „Chimki“ krepšininkams.

Tačiau jau šeštadienį Didžiosios Britanijos krepšinio pasaulis liko prie suskilusios geldos. Lygos vadovas J.Bertomeu patikino, kad buvo persigalvota dėl britų dalyvavimo varžybose. „Didžioji Britanija neturi galimybės gauti vardinio kvietimo, nes tiesiog nėra kam jį įteikti – nėra stipraus klubo“,– sakė J.Bertomeu.

„Mes visus metus dirbame, kad Eurolyga žinotų Lietuvos siekius, norus šiame turnyre matyti kuo daugiau lietuviškų klubų. Galiu konstatuoti, kad šansų gauti dar vieną papildomą kvietimą į Eurolygą mes, žinoma, turime. Bet kokie tie šansai – tai jau spėlionės. Ši viena licencija bus skirta birželio pabaigoje – tad teks palaukti sprendimo. Noriu tikėti, kad birželį kalbėsime apie du Lietuvos klubus Eurolygoje“, – sakė Ispanijoje viešintis R.Brazauskas.

LKL direktorius apgailestavo, kad nepasisekė pasveikinti naujojo Eurolygos čempiono, vienintelio Eurolygos finalo ketverte žaidusio lietuvio Jono Mačiulio. Kartu su Madrido „Real“ ekipa jis tapo naujuoju turnyro laimėtoju, finale nurungusiu Pirėjo „Olympiakos“ 78:59.

„Po lemiamų rungtynių buvo apdovanojimo ceremonija, po to daug sveikinančių, tad taip ir nebuvo galimybės paspausti Jonui ranką“, – sakė buvęs garsus šalies krepšinio teisėjas.

Jis taip pat patvirtino, kad ketvirtadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos vadovų prašymas, kad LKL čempionato pusfinalio ir finalo varžyboms teisėjautų arbitrai iš užsienio, buvo atmestas.

LKL vadovybė sprendimą dėl užsienio teisėjų „užkrovė“ ant visų lygos klubų – valdybos narių – pečių: jie privalėjo balsuoti „už“ ar „prieš“ tokio siūlymo.

Iš 12 balso teisę turinčių LKL valdybos narių 5 buvo prieš užsienio arbitrus, 4 – už, 2 susilaikė, o vienas nebalsavo.

„Viskas lieka kaip yra. Lemiamiems mūšiams teisėjaus mūsų šalies arbitrai. Tad LKL nereikės kreiptis į Lietuvos krepšinio federaciją, kad ji per FIBA mūsų lygai surastų arbitrus užsieniečius“, – sakė R.Brazauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.