EUROLYGA 2023

Nesenstantis R. Kaukėnas nori vėl tapti Italijos čempionu

Rimantas Kaukėnas jau ne sykį tapo Italijos čempionu. Tačiau iki šiol 38 metų Lietuvos krepšinio veteranas auksą laimėdavo tik atstovaudamas Sienos „Montepaschi“ klubui, o šiais metais turi galimybę įkopti į tą pačią viršūnę su kita komanda – Emilijos Redžo „Grissin Bon“.

38 metų R.Kaukėnas (dešinėje) kai kuriems „Grissin Bon“ žaidėjams yra lyg tėvas.<br>„Facebook“ nuotr.
38 metų R.Kaukėnas (dešinėje) kai kuriems „Grissin Bon“ žaidėjams yra lyg tėvas.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 13, 2015, 7:13 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 4:29 PM

„Grissin Bon“, kurioje taip pat žaidžia Darjušas Lavrinovičius, laimėjo ilgą pusfinalio mačą ir pirmą kartą pateko į „Serie A“ finalą.

Žaidė septynerias rungtynes

Pusfinalio etapas Italijos krepšinio sirgaliams padovanojo nepamirštamą reginį. Abiejose serijose reikėjo net septynerių rungtynių, o į finalą pateko dvi iki šiol jame niekada nežaidusios komandos Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ir Sasario „Banco di Sardegna“.

„Grissin Bon“ pusfinalio serijoje 4:3 nugalėjo Venecijos „Umana“ ekipą, o „Banco di Sardegna“ tokiu pat rezultatu – čempiono vardą gynusį Milano „Emporio Armani“ klubą.

Tiek „Grissin Bon“, tiek „Banco di Sardegna“ pusfinalyje neturėjo aikštės pranašumo ir lemiamas rungtynes laimėjo svečiuose.

Finalo serija, kurioje irgi bus žaidžiama iki keturių pergalių, prasidės sekmadienį. Komandos kovos ne tik dėl čempionės vardo, bet ir dėl kelialapio į Eurolygą.

„Jei kitą pusfinalį būtų laimėjęs Eurolygos A licenciją turintis „Emporio Armani“, mes jau būtume patekę į Eurolygą, – šiek tiek nusivylė „Grissin Bon“ kapitonas Andrea Cinciarini. – Bet dabar neturime kitos išeities – privalome tapti čempionais“.

Nori šešto titulo

„Grissin Bon“ per paskutines pusfinalio rungtynes varžovams parengė staigmeną. Į aikštę grįžo prieš savaitę kojos raumenį stipriai pasitempęs D.Lavrinovičius. Lietuviui patyrus traumą, Emilijos Redžo klubas skelbė, jog jis tikriausiai nežais iki sezono pabaigos, bet aukštaūgis pasveiko daug greičiau nei prognozuota.

D.Lavrinovičius per septintąsias rungtynes, kurias „Grissin Bon“ laimėjo 70:63, buvo vienas svarbiausių pergalės kalvių. Jis per 20 min. įmetė 15 taškų ir atkovojo 9 kamuolius. R.Kaukėnas žaidė 35 min. ir pelnė 9 taškus.

„Esame verti žaisti finale dėl bent dviejų priežasčių, – pareiškė Emilijos Redžo ekipos treneris Massililiano Menetti. – Pirmoji – net aš nesuprantu, kaip šįvakar sugebėjo žaisti D.Lavrinovičius. Antroji – mes sukūrėme komandą, kuri skiriasi nuo visų kitų ir yra sudaryta iš italų krepšininkų bei dviejų nuostabių lietuvių. Ypač noriu pažymėti R.Kaukėną. Jis vos tik atvykęs į mūsų komandą tapo tikru jos lyderiu visomis prasmėmis“.

„Mes visą sezoną kovojome su traumomis, todėl patekimas į finalą yra puikus rezultatas, – sakė R.Kaukėnas. – Tačiau dabar mes norime daugiau. Norime tapti čempionais“.

D.Lavrinovičius Italijos lygos finale žais pirmą kartą. Tuo tarpu R.Kaukėnas, vilkėdamas „Montepaschi“ aprangą, šios šalies čempionu jau tapo net penkis kartus (2007, 2008, 2009, 2011 ir 2012 m.), o 2007 metais buvo išrinktas naudingiausiu finalo krepšininku.

Milanas laukia permainų

Prieš čempionatą ir net prieš atkrintamąsias varžybas daugiausiai palankių prognozių girdėjo anaiptol ne Emilijos Redžo ar Sasario krepšininkai. Aiškiu lygos favoritu buvo vadinamas Milano klubas, tačiau jam uždangą nuleido triskart mažesnį biudžetą turintis „Banco di Sardegna“.

„Tai visiška griūtis. Mūsų nusivylimas – milžiniškas. Galiu tik pasveikinti Sasario ekipą, kuri mus įveikė visose svarbiausiose rungtynėse“, – sakė „Emporio Armani“ kapitonas Alessandro Gentile, nepamiršęs, kad jis ir jo komandos draugai šį sezoną nusileido Sasario krepšininkams ir Italijos supertaurės rungtynėse, ir Italijos taurės finale.

„Visiška griūtis“ tapo didelių permainų pranašu. Italijos žiniasklaida jau pradėjo svarstyti, jog vasarą pasikeis ne tik dauguma „Emporio Armani“ žaidėjų bei treneris, bet ir klubo prezidentas. Spėjama, kad į šias pareigas grįš vos pernai pasitraukęs Livio Proli, kuris 2013-2014 metų sezone buvo išrinktas geriausiu Eurolygos vadybininku.

Neabejojama, kad Milano ekipoje neliks vietos ir Linui Kleizai. Lietuvis, kurio atlyginimas buvo didesnis negu kai kurių „Serie A“ klubų biudžetas, tapo didžiausiu sezono nusivylimu, o pusfinalio serijoje pelnydavo vos 3,8 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.