EUROLYGA 2023

LKF atsakas prokurorams: mes nesusieję su M. Balčiūnu

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) išplatino komentarą dėl antradienį prokuratūros mestų įtarimų organizacijai. Prokuratūra ikiteisminiame tyrime dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo rengiant 2011 metų Europos krepšinio čempionatą Lietuvoje kaltinimus pateikė ir LKF.

A.Sabonio vadovaujamai LKF mesti kaltinimai, tačiau organizacija pabrėžia, kad šie susiję su buvusia vadovybe.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
A.Sabonio vadovaujamai LKF mesti kaltinimai, tačiau organizacija pabrėžia, kad šie susiję su buvusia vadovybe.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 12:01 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 11:23 PM

„Teisėsauga ikiteisminį tyrimą pradėjo ne dėl LKF, bet dėl konkrečių žmonių – visų pirma, LKF jau nebedirbančio generalinio sekretoriaus – veiksmų“, – rašoma oficialiame LKF pranešime spaudai.

2011 metais, kai Lietuvoje vyko Europos krepšinio čempionatas, LKF generaliniu sekretoriumi dirbo Mindaugas Balčiūnas, LKF prezidentas buvo Arvydas Sabonis, o „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto vykdomasis direktorius buvo dabartinis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas

„Federacija neturi žinių apie STT tiriamus veiksmus. Dabartinė federacijos vadovybė neturi nieko bendro su tiriama situacija. Federacijai nebuvo pateikti jokie paaiškinimai, kodėl įtariami dabar pareikšti ir jai, kaip juridiniam asmeniui. Todėl pateikti daugiau komentarų šiuo metu federacija tiesiog neturi galimybės“, – rašoma pranešime.

„Pareigūnai federacijai nepagrįstai nori taikyti atsakomybę už konkrečių jos darbuotojų, įskaitant ir jau nebedirbančius, veiksmus. Federacija, kaip juridinis asmuo, gali būti baudžiama tik tuo atveju, jei būtų įrodyta, kad jos buvę vadovai iš tiesų padarė nusikaltimą, o iš to nusikaltimo naudą gavo ne tik vadovai, bet ir pati federacija. Neturime duomenų, kad LKF būtų gavusi kokios nors naudos iš teisėsaugos tiriamų buvusių jos darbuotojų veiksmų. Tokių duomenų nepateikė ir ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai“, – teigė LKF interesus ginančios advokatų kontoros „Valiūnas Ellex“ teisininkas Julius Zaleskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.