EUROLYGA 2023

Krepšininkėms – užduotis sustabdyti baisų baltarusių tandemą

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė trečiadienio vakarą kovos Europos čempionato Vengrijoje ir Rumunijoje ketvirtfinalyje, kuriame mūsiškių varžovėmis bus baltarusės. Šią komandą puikiai pažįsta Rimantas Grigas, treniravęs kaimynių nacionalinę komandą 2012-2014 metais.

R.Grigas baltaruses treniravo 2012-2014 metais.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
R.Grigas baltaruses treniravo 2012-2014 metais.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis

Jun 24, 2015, 2:29 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 2:35 PM

Buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris akylai stebi Europos pirmenybes ir džiaugiasi gerėjančiu Lietuvos žaidimu. Beveik visas Baltarusijos rinktinės žaidėjas puikiai pažįstantis strategas neslepia – varžovės labai grėsmingos, tačiau pergalę prognozuoja lietuvėms.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Žiūrint į tas emocijas, su kuriomis žaidžia Lietuva ir todėl, kad nebetreniruoju baltarusių, spėčiau, kad laimės mūsiškės“, – spėjo treneris.

R.Grigo teigimu, svarbiausia bus sustabdyti priešininkių aukštaūgių tandemą – vidurio puolėjas Anastiją Veremejenką ir Jeleną Leučanką. Prie šių žaidėjų treneris priskiria ir natūralizuotą amerikietę Lindsay Harding, kuri patikimai diriguoja kaimynių žaidimui.

„Su L.Harding atėjimu komanda atrodo užtikrinčiau ir stipriau – neturėjimas patikimos įžaidėjos ir buvo didžiausia Baltarusijos rinktinės silpnybė.

Ypač pavojingos A.Veremejenka ir J.Leučanka. Tarp jų yra puikus ryšys – viena kitą maitina kamuoliais, ypač A.Veremejenka, nes žaidžia toliau krepšio ir atlieka sunkiosios krašto puolėjos pareigas. Ji neseniai grįžo po gimdymo ir su kiekvienomis rungtynėmis žaidžia vis geriau. Jos žaidžia žiūrėdamos viena į kitą. Būtų didelis pasiekimas suardyti jų tandemą“, – pasakojo R.Grigas.

Nors A.Veremejenka statistiniais rodikliais ženkliai nusileidžia J.Leučankai, būtent pirmąją aukštaūgę išskiria R.Grigas.

„Daug kas priklauso, kaip gerai sužaidžia A.Veremejenka. Ji vienodai galingai žaidžia tiek gynyboje, tiek puolime. Gali įmesti ir iš toli, turi prasiveržimą“, – išskyrė jis.

Strategas pastebi svarbų momentą, kai aukštaūgės pavargsta ir vieną jų keičia jaunoji Marija Popova – gera, tačiau dar ne tokia pavojinga ir stabili žaidėja, kuriai trūksta ir ūgio. Būtent šiuo metu Baltarusija yra labiausiai pažeidžiama.

Mūsiškių varžovės prieš Europos pirmenybes buvo laikomos vienomis iš favoričių, tačiau antrajame etape įsigudrino pralaimėti visas trejas rungtynes ir užėmė trečiąją vietą grupėje. R.Grigas mano, kad tą galėjo lemti ir nuovargis – Baltarusijos ekipa yra viena vyriausių pagal amžių čempionate.

„Daugelis komandos žaidėjų jau yra pasiekusios garbų amžių, galbūt atsirado nuovargis. Kitas dalykas – tie pralaimėjimai patirti kovojant ir vos keliais taškais. Tai pavojinga komanda, kuri taip pat gali sužaisti vedinos emocijų, ekipoje netrūksta metikių“, – pralaimėjimų serijos nesureikšmina R.Grigas.

Kaip pagrindinį kozirį, siekiant pergalės prieš baltaruses, treneris mini komandinį žaidimą, kuris sėkmingai veikia šiame čempionate.

„Principas yra paprastas ir naudojamas – perduoti kamuolį prie krepšio Gintarei Petronytei, jeigu nepasiseka – perduoti atgal ir tęsti žaidimą. Tai labai logiškas žaidimas, kuriuo vadovaujasi daug komandų ir kuris atneša naudą.

G.Petrnoytė pateisina viltis, žaidžia aktyviai ir rezultatyviai, o tai lemia pergales. Apskritai, merginos pasitiki savo jėgomis, komandoje yra aiškios lyderės.

Pavyzdžiui Kamilė Nacickaitė gali būti pasaulinio lygio žaidėja – Turkijoje ji semiasi patirties, tobulėja. Manau, kad anksčiau ar vėliau turėsime stiprią žvaigždę“, – neabejojo R.Grigas.

Lietuvos ir Baltarusijos mačas – trečiadienį, 21 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.