EUROLYGA 2023

Lietuviams apmaudžiai išsprūdo Italijos čempionų vardas

Pasibaigė Italijos krepšinio lygos sezonas – jį vainikavo septintosios finalo serijos iki keturių pergalių rungtynės. Lemiamoje kovoje Rimanto Kaukėno ir Darjušo Lavrinovičiaus atstovaujama Emilijos Redžo „Grissin Bon“ namuose 73:75 pralaimėjo Sasario „Banco di Sardegna“ ekipai, kuri serijoje triumfavo 4:3 ir tapo Italijos čempione.

Lietuviams nepavyko triumfuoti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuviams nepavyko triumfuoti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2015, 1:18 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 4:31 AM

Emilijos Redžo klubui ir D.Lavrinovičiui tai būtų buvęs pirmas Italijos čempionų titulas. R.Kaukėnas yra triumfavęs penkis kartus. „Grissin Bon“ serijoje pirmavo 3:2, tačiau pralaimėjo du mačus iš eilės.

Lemiamą susitikimą geriau pradėjo šeimininkai, kurie greitai susikrovė persvarą. Tačiau Eurolygos kovų užgrūdinti Sasario krepšininkai nepasimetė ir išlygino žaidimo eigą. Po dviejų kėlinių Emilijos Redžo klubas pirmavo šešiais taškais.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Trečiajiame kėlinyje ir toliau vyko atkakli kova, o „Grissin Bon' kiek atitrūko kėlinio antroje pusėje, kai Sasario gynėjas Edgaras Sosa buvo nubaustas technine pražanga. Kiek vėliau po R.Kaukėno dvitaškio skirtumas šoktelėjo iki dviženklio. 

Ketvirtą kėlinį įspūdingai pradėjo svečiai – iš pradžių tritaškį smeigė Davidas Loganas, o kitoje atakoje dvitaškį su pražanga pridėjęs Jerome'as Dysonas atsilikimą sumažino iki minimumo.

Rungtynės ir toliau vyko banguotai – Emilijos Redžo ekipa po Drake'o Dienerio tritaškio pirmavo 67:59, bet neapsigynė, tas pats D.Dieneris gavo nesportinę pražangą, o D.Loganas tritaškiu išlygino rezultatą – 67:67.

Negana to, “Banco di Sardegna“ pratęsė spurtą iki 14:0 ir išsiveržė į priekį – 71:67. Nors lietuvių ekipa išlygino rezultatą, tačiau triumfuoti nesugebėjo.

38-ių metų 192 cm ūgio R.Kaukėnas pelnė 13 taškų. Lietuvis pataikė 5 iš 10 dvitaškių ir 1 tritaškį iš 3, tačiau mačo nebaigė dėl išnaudoto pražangų limito. R.Kaukėnas aikštelėje praleido 32 minutes.

Tuo tarpu 35-ių metų 212 cm ūgio D.Lavrinovičius per aštuonias minutes spėjo pelnyti du taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.