EUROLYGA 2023

G. Petrauskas: „Tikslas vienas – parsivežti pergalę“

Šį vakarą „Šiaulių“ ekipa pradeda kovas „FIBA Europe“ taurės turnyre. Pirmasis iššūkis – dvikova svečiuose su Vroclavo SLĄSK (Lenkija).

G.Petrauskas viliasi iš Lenkijos sugrįžti su pergale.<br>G.Šiupario nuotr.
G.Petrauskas viliasi iš Lenkijos sugrįžti su pergale.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2015-10-29 13:55, atnaujinta 2017-10-07 01:45

Į šias rungtynes šiauliečiai išvažiavo antradienio naktį ir netoli Čekijos sienos esantį Vroclavą pasiekė po daugiau kaip pusę paros trukusios kelionės. Nors kelionė buvo itin varginanti, vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas neslėpė, jog tikslas vienas – parsivežti pergalę.

– Kas labiausiai neramina prieš šią dvikovą? – prieš pirmąsias rungtynes paklausėme trenerio.

– Tie patys dalykai kaip ir per rungtynes su Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ – gynyba, atkovoti kamuoliai po savuoju krepšiu, klaidų skaičius. Turime dar daug rezervų, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai.

– Lenkai turės pranašumą ne tik dėl namų sienų, bet ir dėl „Šiaulių“ sprendimo važiuoti autobusu. Negąsdina daugiau kaip pusę paros trunkanti kelionė?

– Todėl išvažiavome anksčiau, antradienio vakarą, kad turėtume laiko ir pailsėti, ir pasiruošti rungtynėms.

– Kokį įspūdį palieka varžovas?

– Labai sunku pasakyti, nes turime vos kelis įrašus, be to, neaiškus Lenkijos krepšinio lygos pajėgumas. Jokia paslaptis, kad Vroclavo ekipa turi būrį individualiai pajėgių žaidėjų – keturis amerikiečius ir ukrainietį. Jie ir yra pagrindinė smogiamoji jėga, kurią papildo keli neblogo lygio vietiniai metikai.

– Atrodo, kad SLĄSK irgi neblizga čempionato pradžioje – vos išvargo pergalę prieš turnyro autsaiderį Sopoto klubą.

– Iš tiesų lenkai dar buksuoja, matyt, jiems irgi trūksta susižaidimo. Tą pergalę prieš Sopoto komandą jie iškovojo taip, kaip mes pralaimėjome Utenai. Tai rodo, kad potencialo augti ir gerinti žaidimą jie turi, bet pirmiausia reikia laiko.

– Koks galėtų būti „Šiaulių“ pagrindinis ginklas?

– Mūsų priekinė linija. Ji atrodo pajėgesnė ir sunkiojo krašto, ir „centro“ pozicijoje. Kita vertus, tai paaiškės per pačias rungtynes, nes varžovai, kaip ir minėjau, yra aukšto individualaus meistriškumo.

– Debiutinėse rungtynėse keliamas tikslas žūtbūt laimėti?

– Be abejonės, nes tai – ne grupės aiškus favoritas Turkijos klubas. Manau, kad pagal biudžetą, suburtą sudėtį tai yra mūsų lygio varžovas.

– Kokių ambicijų „Šiauliai“ turi šiame turnyre?

– Esame užsibrėžę tikslą patekti į kitą etapą.

– Sezono pradžioje jau buvo ne viena permaina. Ar jų dar galima tikėtis, nes komandos žaidimas gerokai buksuoja?

– Kaip sako klubo prezidentas, permainų gali būti iki tos dienos, kol leidžiama registruoti naujus žaidėjus. Tačiau norime, kad dabar įsižaistų tie krepšininkai, kuriuos turime.

– Kaip vertinate Camerono Ayerso įsiliejimą?

– Jo debiutas išties nuteikė optimistiškai. Jam yra tikrai sunku, nes sužaidė kelias rungtynes, gavo didesnį fizinį krūvį, todėl natūraliai „pasėdo“. Tačiau tai normalu, nes jis buvo tik individualiai sportavęs, ilgai nežaidęs su komanda. Camerono potencialas tikrai geras, o mums, treneriams, reikia sukti galvą, kaip jį geriausiai išnaudoti. Tiesą sakant, jis džiugina, nes yra ramus, nesiblaško, nebando visų nustebinti, o stengiasi išnaudoti savo stipriąsias puses.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.