EUROLYGA 2023

Startuoja krepšininkų atranka į sporto gimnazijas

Atrankos metu kandidatai į sporto gimnazijas atliks testus, kuriuos parengė Lietuvos krepšinio federacijos specialistai ir gimnazijų atstovai.<br>musukrepsinis.lt
Atrankos metu kandidatai į sporto gimnazijas atliks testus, kuriuos parengė Lietuvos krepšinio federacijos specialistai ir gimnazijų atstovai.<br>musukrepsinis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

musukrepsinis.lt

Apr 15, 2016, 2:56 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:06 PM

Pirmasis bendros Lietuvos krepšinio federacijos, Panevėžio ir Šiaulių sporto gimnazijų programos ugdyti krepšinio talentus etapas prasideda. Skelbiama jaunųjų krepšininkų atranka.

„Ieškome gabių vaikų Lietuvoje, kurie neturi galimybės lankyti sporto mokyklą, bet nori siekti meistriškumo. Tikimės, kad sporto gimnazijos ateityje sudarys konkurenciją didžiųjų miestų krepšinio mokykloms“, – sakė LKF meistriškumo komisijos vadovas Šarūnas Sakalauskas.

Projektas startuoja gegužės 6-ąją Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje. Į ją bus renkami 2000 metais gimę krepšininkai ir krepšininkės. Po savaitės vyks tokia pati atranka į Šiaulių sporto gimnaziją – tik metais jaunesnių (2001-ųjų gimimo).

Atrankos metu kandidatai į sporto gimnazijas atliks testus, kuriuos parengė Lietuvos krepšinio federacijos specialistai ir gimnazijų atstovai.

Atrinktų jaunųjų krepšininkų ir krepšininkių laukia puikios sąlygos sportuoti ir mokytis.

„Jau prieš tai įsitikinome, kad ir Panevėžyje, ir Šiauliuose yra geros treniruočių bazės. Matėme ir gyvenimo sąlygas – kambaryje gyvena po du sportininkus. Patyrę treneriai iš Panevėžio ir Šiaulių sporto mokyklų“, – sakė Š.Sakalauskas.

Pasak jo, Lietuvos krepšinio federacija stebės jaunųjų krepšininkų pažangą – aktyviai keisis informacija su treneriais, stebės krepšininkų žaidimą Moksleivių lygoje „Perlas“, rūpinsis, kad tobulėtų ir jaunuolius rengiantys treneriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.