EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas: „Visi rinktinės žaidėjai neaiškūs – sąrašo nėra“

Jonas Kazlauskas ir Arvydas Sabonis<br>M.Kulbio nuotr.
Jonas Kazlauskas ir Arvydas Sabonis<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 5:54 PM, atnaujinta May 28, 2017, 11:45 AM

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas pirmadienį grįžo iš Italijos. Ten drauge su rinktinės gydytoju Vyteniu Trumpicku ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniu sekretoriumi Mindaugu Špoku jis domėjosi trimis galimais kandidatais į rinktinę: Mantu Kalniečiu, Rimantu Kaukėnu ir Darjušu Lavrinovičiumi.

„Apie rinktinę visi galvoja labai gerai, visi nori joje būti. Mano, kaip rinktinės trenerio, pareiga pasižiūrėti visus įmanomus kandidatus“, – sake J.Kazlauskas.

Kalbėdamas apie savąją išvyką į Italiją, strategas teigė: „Važiuojame per visus kandidatus. Dar reikės kai ką aplankyti. Tie, kurie jau aiškūs rinktinės nariai – tai ko ten važiuoti“.

Ar tai reiškia, kad šie kandidatai buvo neaiškūs? „Dar visi neaiškūs. Juk sąrašo dar nėra. Bet geriau ne iš žurnalistų sužinoti, kokia žaidėjų sportinė forma, o pačiam pamatyti“, – dėstė nacionalinės ekipos strategas.

J.Kazlauskas stebėjo R.Kaukėno ir D.Lavrinovičiaus klubo „Grissin Bon“ rungtynes, kurias pastarasis puolėjas žaidė pirmąsyk po traumos.

 28-ojo Italijos pirmenybių turo rungtynėse sekmadienį Emilijos Redžo „Grissin Bon“ komanda  namuose 98:102 (27:30, 19:22, 24:21, 28:29) pralaimėjo Sasario „Banco di Sardegna“ ekipai. 

Aikštės šeimininkų gretose R. Kaukėnas per 25 min. surinko 15 taškų (dvitaškiai 7/11, tritaškiai 0/3, baudos 1/1), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, suklydo 1 ir prasižengė 4 kartus. D.Lavrinovičius per 14 min. pelnė 5 taškus (dvitaškiai 1/1, baudos 3/4), atkovojo 4 kamuolius, blokavo 2 metimus, suklydo 2 ir prasižengė 4 kartus. 

Pasak jo, R.Kaukėnas šiuo metu neatrodo vyresnis.

„Kaip ir anksčiau jis tarsi prisuktas motoriukas“, – apibūdino J.Kazlauskas 39 metų gynėją, pastarąjį kartą rinktinėje žaidusį Londone 2012 metais

„Matėsi, kad Darjušas kiek saugojo save“, – pasakojo  J.Kazlauskas apie prieš dvejus metus rinktinėje žaidusį D.Lavrinovičių.

Lietuvos rinktinės strategui šiek tiek nerimo kelia pagrindinio įžaidėjo M.Kalniečio kelio skausmai. Tačiau, pasak J.Kazlausko, kiek tai rimta gali pasakyti tik gydytojai po kruopščios apžiūros.

„Todėl ir skrido su mumis daktaras V.Trumpcikas, kad galėtų pasižiūrėti, vyktų konsultacija“, – dėste J.Kazlauskas.

- M.Kalnietis turi didelių problemų su keliu?

– Žinote, viskas prasideda nuo mažų problemų, o po to baigiasi didelėmis. Aš ne daktaras.

- O kaip kur kas vyresni R.Kaukėnas ir D.Lavrinovičius?

– Nebuvo jiems geriausios rungtynės – pralaimėjo jų komanda. Bet buvo gerai pamatyti juos žaidime. Buvo gan aukšto lygio mačas – juk žaidė Italijos pirmenybių lyderiai.

- Bet abu šie žaidėjai jau „amžiuje“ – jiems jau nemažai metų...

– Mano pozicija tokia – aš nežiūriu į pasą, aš tik žiūriu, kuris žaidėjas yra geresnis. Aš neturiu tam tikrų atsakymų, bet mano, kaip rinktinės trenerio pareiga, pasižiūrėti visus galimus kandidatus.

- O kokia tų krepšininkų pozicija rinktinės atžvilgiu?

– Jų paklauskite. Aš žinau jų nuomonę, tačiau aš negaliu už juos kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.