EUROLYGA 2023

Nesmagi Ispanijos žinia Lietuvai: Kaune žais be žvaigždžių

Lietuvos krepšinio sirgaliai ilgokai stebėjo lengvas rinktinės treniruotes aikštėje ir dabar yra pasiruošusi išvysti rimtą kovą. Pirmadienį Kaune Lietuvos rinktinė 18 val. 30 min. žais paskutiniąsias draugiškas rungtynes savo šalyje.

Ispanijos rinktinė jau atvyko į Lietuvą.<br>instagram.com nuotr.
Ispanijos rinktinė jau atvyko į Lietuvą.<br>instagram.com nuotr.
Ispanijos rinktinė jau atvyko į Lietuvą.<br>instagram.com nuotr.
Ispanijos rinktinė jau atvyko į Lietuvą.<br>instagram.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2016, 8:14 AM, atnaujinta May 18, 2017, 2:55 PM

Jono Kazlausko vadovaujama komanda susitiks su iki šiol pajėgiausia varžove Ispanijos rinktine, tačiau Sergio Scariolo neketina mesti itin rimto iššūkio.

„Kai kurių krepšininkų nebus, kiti gaus mažiau minučių. Mes dar neatrodome taip, kaip norime atrodyti olimpiadoje“, – sakė S.Scariolo.

Treneris kalbėjo apie Pau Gasolį, kuris dar derina sutarties detales su „San Antonio Spurs“, bei Ricky Rubio, jaučiantį skausmus. Nežais ir Marcas Gasolis, kuris dar atsigauna po traumos.

Lietuvos rinktinė nuo pasiruošimo Rio de Žaneiro olimpiadai pradžios sužaidė 5 mačus. Lietuviai neturėjo problemų su Naująja Zelandija, Tunisu, Venesuela, Nyderlandais ir Baltarusija.

„Tikrai jau reikia geresnių rungtynių ir stipresnių varžovų. Dabar jau tokius oponentus ir sutiksime. Prieš pasirengimo finišo tiesiąją tie mačai su stipriais varžovais tikrai pravers“, – kiek anksčiau sakė Jonas Mačiulis.

Lietuvos rinktinei tai bus šeštosios draugiškos rungtynės, o Ispanijai – antrosios. Abi rinktinės susitiks ir Rio de Žaneiro olimpiados grupių etape.

Ispanai savo pirmąsias rungtynes žaidė su Angolos krepšininkais ir laimėjo 85:61.

„Tai bus svarbus išbandymas. Galbūt atvykstame per anksti pas tokį stiprų varžovą, prieš kurį žaisime dar ir išvykoje. Tačiau mes pasikliaujame logika ir per pasirengimą nežiūrime į rezultatą. Šis etapas mums padeda suprasti, ko dar trūksta, ir judėti į priekį“, – kalbėjo S.Scariolo.

Ispanijos rinktinės treneris sutinka, kad Lietuvos ir Ispanijos rinktinių kovos – neeilinės. Strategas pabrėžė, kad abi rinktinės žais toje pačioje grupėje olimpiadoje, o tai turės įtakos ir draugiškoms rungtynėms.

„Nemanau, kad abi komandos parodys viską, ką gali, bet rungtynės bus įdomios“, – teigė Ispanijos rinktinės treneris.

Po rungtynių su Ispanija šalies rinktinė išvyks dirbti užsienyje. Liepos 21 dieną Malagoje lietuviai sužais antrąsias draugiškas rungtynes su Ispanija. Tuomet ekipa keliaus į Pietų Ameriką, kur žais draugiškame turnyre.

Liepos 25 dieną lietuviai Buenos Airėse žais su Australija, o liepos 27-ąją – su Argentina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį