EUROLYGA 2023

V. Gomelskis išgyrė D. Sabonį ir pašiepė Lietuvos sirgalius

Legendinis rusų komentatorius Vladimiras Gomelskis iš arti stebėjo Lietuvos rinktinės pergalę prieš Ispaniją, kai mūsiškiai 87:83 Kaune įveikė Europos čempionus. Rusui didžiausią įspūdį padarė jaunojo Domanto Sabonio žaidimas.

V.Gomelskis išdėstė nuomonę apie „Žalgirį“.<br>news.pn
V.Gomelskis išdėstė nuomonę apie „Žalgirį“.<br>news.pn
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2016, 1:05 PM, atnaujinta May 18, 2017, 6:19 AM

„Arena buvo pilna, nors dabar vasara. Todėl, kad čia – Lietuva, čia Kaunas. Dar ir todėl, kad atvažiavo ne bet kas, o Ispanija. Mačiau automobilius su Vilniaus, Klaipėdos numeriais.

Arenoje nebuvo vietos obuoliui nukristi. Net VIP ložės prie pat aikštės buvo užimtos. Pirmą kartą gyvai stebėjau D.Sabonio žaidimą ir patyriau milžinišką malonumą“, – rungtynes prisiminė V.Gomelskis.

– Esame girdėję, kad Domantui iki tėvo – labai toli. Kuo jis jus sužavėjo? – sovsport.ru paklausė V.Gomelskio.

– Pirmiausia sužavėjo tai, kad treneris Jonas Kazlauskas jo nenaudojo kaip centro. Jis žaidžia tik sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje ir tai daro labai efektyviai. Savo užduotis puolime jis įvykdė netgi geriau nei 100 procentų.

Jam kliuvo labai sunkūs varžovai – ispanai. Jis sulaikė Nikolą Mirotičių, Felipe Reyesą. Jam net teko gintis prieš Willy Hernangomezą, bet jis susitvarkė ir su šiuo žaidėju.

Taip, jis žemesnis už tėvą, bet jau yra puikiai pasirengęs krepšininkas. Daugelyje geriausių Europos komandų jis jau dabar žaistų starto penkete.

– Gal bendravote su jo tėvu Arvydu?

– Sėdėjome labai toli vienas nuo kito – negalėjome net pasisveikinti. Apsistojau šalia Vilniaus, o ne Kaune, tad po rungtynių iš karto turėjau išvažiuoti – manęs jau laukė automobilis.

Bet mačiau jo veido išraišką – jis buvo patenkintas sūnaus žaidimu.

Tiesa, aistruoliai labai anksti pradėjo švęsti rinktinės pergalę – dar nesibaigus ketvirtam kėliniui, bet ispanai po Mariaus Grigonio klaidos gynyboje įmetė tritaškį. Tačiau per pratęsimą jie jau šventė be sustojimo – visą laiką dainavo ir gėrė alų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.