EUROLYGA 2023

„Uniks“ smūgis – A. Milakniui parodytos durys išeiti

Tatarstano sostinės Kazanės „Uniks“ krepšinio komanda nusprendė nepratęsti sutarties dar metams su snaiperiu iš Lietuvos 30-mečiu Artūru Milakniu. Artimiausiu metu klubas oficialiai praneš apie sprendimą.

A.Milaknis.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Milaknis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 7:01 PM, atnaujinta May 17, 2017, 5:36 PM

Praėjusią vasarą Rusijos klubas su itin gerai LKL sezone žaidusiu ir į Lietuvos rinktinę prasimušusiu žalgiriečiu A.Milakniu pasirašė kontraktą pagal formulę „1 plius 1“. Pagal ją, lietuvis galėjo tikėti dar vieno sezono „Uniks“ ekipoje.

Tačiau klubas nebuvo iki galo patenkintas snaiperio pasirodymu ir Eurolygoje ir kitą sezoną nusprendė verstis be jo pagalbos. Vietoj jo Tatarstano ekipa jau pasikvietė amerikietį Coty Clarke'ą, kuris žaidė „Boston Celtics“ klubo dukterinėje Plėtojimosi lygos ekipoje.

Pagrindiniu sprendimo atsisveikinti su buvusiu nacionalinės ekipos kandidatu iniciatoriumi buvo Kazanės komandos treneris Jevgenijus Pašutinas. Pasak jo, A.Milaknis turi potencialo kaip snaiperis, bet jo gebėjimai gynyboje netenkina komandos lūkesčių. Neva, kito sezono Eurolygoje jo vizija klubas žais labiau gynybinį krepšinį, o laikyti ant atsarginių žaidėjų suolo brangiai kanuojantį legionierių – neapsimoka.

VTB Jungtinėje lygoje A.Milaknis praėjusį sezoną per 20 minučių rinko po 7,8 taško (46 proc. trit.), atkovodavo po 1,4 kamuolio ir atlikdavo po 0,8 rezultatyvaus perdavimo.

A.Milaknis ir šiemet dalyvavo rinktinės stovykloje, bet galiausiai Jonas Kazlauskas jo paslaugų atsisakė. Paprašytas likti su nacionaline komanda iki olimpiados, žaidėjas atsisakė tą padaryti ir ją paliko. „Žaidėjas mane informavo, kad priėmė sprendimą pasitraukti iš rinktinės sudėties, – trumpai reziumavo situaciją su A.Milakniu rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. – Kokie buvo tokios sprendimo motyvai – reikia klausti jo paties“.

Paprašytas pakomentuoti A.Milaknio poelgį ir nenorą prisidėti prie rinktinės treniruočių, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis pasakė: „Manau, tai pats blogiausias jo sprendimas iki šiol gyvenime. Dėl ko jis taip pasielgė – mes negalime pasakyti. Jis taip nusprendė... Ką mes galime... Einame toliau.Traukinys... nestoja.“

A.Milaknio agentas jau ieško darbo lietuviui – kalbama, kad juo domisi keturi klubas, tarp jų ir Maskvos srities „Chimki“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.