EUROLYGA 2023

Gintaro Krapiko treniruotas ir su kokainu pagautas Rusijos rinktinės narys: „Nėra netikėta“

Praeityje Rusijos krepšinio rinktinės narys Aleksandras Miloserdovas įkliuvo: vis dar žemesniame lygyje žaidžiantį 36-erių vyrą Maskvoje sulaikė policijos pareigūnai ir apieškoję jį surado du gramus kokaino. Neoficialiai kalbama, kad A.Miloserdovo namuose atliktos kratos davė rezultatų – rasta dar narkotinių medžiagų. „Nieko netikėto. To ir buvo galima tikėtis“, – išgirdęs žinią apie A.Miloserdovą sakė kadaise jį treniravęs Gintaras Krapikas.

A.Miloserdovas<br>uniks.ru
A.Miloserdovas<br>uniks.ru
A.Miloserdovas<br>uniks.ru
A.Miloserdovas<br>uniks.ru
A.Miloserdovas<br>uniks.ru
A.Miloserdovas<br>uniks.ru
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-01-27 10:01, atnaujinta 2017-04-11 08:50

A.Miloserdovas yra garsaus SSRS rinktinės žaidėjo Valerijaus Miloserdovo sūnus – pastarasis 1974-aisiais kartu su Modestu Paulausku Puerto Rike tapo pasaulio čempionu, o po to dar pridėjo Monrealio ir Maskvos olimpiadų bronzą.

Pastaruoju metu Korporatyvinėje Maskvos lygoje savo jėgas bandžiusio buvusio Rusijos krepšinio rinktinės nario A.Miloserdovo karjera itin spalvinga: savo laiku žaidęs Maskvos CSKA ekipoje, po to kartu su Gintaru Einikiu vilkėjo Saratovo „Avtodor“ ekipos marškinėlius.

Talentingą Rusijos krepšininką 2007-aisiais Kazanės „Uniks“ klube treniravo Gintaras Krapikas ir Valdemaras Chomičius, o pastarajam perėjus į Liubercų „Triumf“ ekipą ir tapus strategu jis 2010-siais perėjo į Maskvos priemiesčio ekipą. Be to žaidėjas karjerą tęsė Italijoje, Lenkijoje ir Prancūzijoje.

2001-siais A.Miloserdovas buvo pakviestas į Rusijos rinktinę, su kuria „EuroBasket“ čempionate galutinėje įskaitoje užėmė penktąją vietą.

„Lužnikų gatvėje A.Miloserdovo automobilį „Toyota“ sustabdė kelių policijos patrulis. Patikrinus vairuotojo daiktus buvo rasta daugiau kaip 1,7 gramo miltelių, įtariama, kokaino. Krepšininko atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – praneša Maskvos policija.

Pats A.Miloserdovas atsisako aiškinti įvykio detales ir jau šnekama, kad krepšininkas yra stipriai „įklimpęs“.

„Manęs nestebina, kad Aleksandras įkliuvo su narkotikais. Žinote, būna tokių situacijų, kai jauti, kad tas žmogus gali įkliūti su tam tikrais negerais dalykais. A.Miloserdovas buvo toks“, – lrytas.lt tikino sezoną treniravęs G.Krapikas.

Vokietijoje dabar laiką leidžiantis 55-erių krepšinio specialistas tikino, kad vis dar ilsisi nuo tada, kai pasitraukė iš Kauno „Žalgirio“ ekipos trenerio pareigų, o apie būsimą karjeros stotelę kalbėti nebuvo linkęs.

– Į kriminalinę situaciją pateko jums gerai žinomas krepšininkas. Ar tai galėjo būti atsitiktinumas?lrytas.lt paklausė G.Krapiko.

– Abejoju. Galiu pasakyti, kad buvo matyti ir justi, kad kažkur jis paslys. A.Miloserdovas jau tuomet, kai buvau „Uniks“ treneris, turėjo reikalų su lošimo namais, pinigais, jam trūko disciplinos. Galėjo jis ramiai pavėluoti į treniruotę ir ateiti lyg niekur nieko, galėjo su tam tikromis kompanijomis laiką leisti. Negaliu pasakyti, ar tuomet jis vartjo kvaišalus, bet ką gali žinoti... Jis toks, tačiau kaip krepšininkas buvo labai talentingas.

– Kuo tai pasireiškė?

– Tuo, kad apskritai į galvą neėmė to, kas kitam buvo streso būsena. Galėjo mesti į krepšį tuomet, kai toks metimas lemia aukso medalį ar net gyvybę. Jei nepataikytų, visiškai nesikrimstų. Jam vienodai viskas buvo, bet gabumo žaisti krepšinį iš jo neatimsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.