EUROLYGA 2023

NBA žengia į ateitį: kuria grandiozinį projektą

Kompiuteriniai žaidimai užima vis daugiau vietos sporto realybėje. O dabar į krepšinį įsiveržė nauja sporto lyga. NBA ir „Take-Two Interactive Software“ kompanija, kuri kuria pasaulyje paplitusį „NBA 2k“ krepšinio žaidimą, nutarė žengti naują žingsnį.

NBA lyga žengia į virtualų pasaulį.<br>lrytas.lt montažas.
NBA lyga žengia į virtualų pasaulį.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2017, 1:46 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 10:41 AM

Pajėgiausia pasaulyje krepšinio lyga ir kompiuterinio žaidimo kūrėjai nusprendė sukurti ir virtualų krepšinio čempionatą.

Jis turėtų prasidėti 2018 metais. Čempionate išvysime 30 „NBA 2k“ komandų, o kiekviena jų priklausys tikriesiems NBA klubams.

Taisyklės – lyg realybėje

Kiekvieną komandą valdys po penkis vaizdo žaidimų profesionalus. Jie žais penkių mėnesių sezoną.

Viskas prasidės tarsi tikroje NBA lygoje – nuo reguliaraus sezono, o tada ekipos žengs į atkrintamąjį etapą, kovos dėl NBA čempionų žiedų.

NBA komisaras Adamas Silveris atsisakė detalizuoti, kokią investicijų dalį į lygą nutarė skirti NBA, tačiau jau dabar aišku – abi kompanijos į naują sprendimą žiūri, kaip į puikią grąžą grąžinsiantį projektą.

Šioje virtualioje-realioje NBA lygoje egzistuos ne tik tokia pat struktūra, bet ir algų kepurė.

Ne visi klubai dar turi paruošę pinigus

Visos 30 NBA franšizių jau dabar yra susidomėjusios naujuoju projektu, tačiau ne kiekvienas klubas gali būti pasiruošęs, kai startuos „eLeague“.

NBA tikisi, kad bent pusė klubų jau 2018 metais turės savo komandas.

NBA netgi rengs specialią biržą e-sporto žaidėjams. Kiekvienas NBA klubas išsirinks po penkis tokius žaidėjus. NBA klubai jiems visą sezoną mokės atlyginimus. Tai bus e-sporto žaidėjų pagrindinis darbas.

A.Silveris pabrėžė, kad tikri NBA krepšininkai nebus e-lygos antrininkai, kaip „NBA 2K“ serijos žaidimuose. Dalyviai patys kurs žadėjus pagal savo poreikius.

Lyga organizuos renginius, pardavinės bilietus sirgaliams, kurs atributiką, pasirašys sutartis su rėmėjais ir tarsis dėl licencijų, kad gerbėjai galėtų kovas stebėti per atstumą.

NBA klubai investuoja į e-sportą

E-sporto idėja JAV plinta masiškai, o nuo naujausių madų neatsilieka ir NBA klubai.

Kai kurie klubų savininkai per pastaruosius porą metų jau investavo į e-sportą. „Philadelphia 76ers“ savininkai pernai nusipirko e-sporto gigantę „Team Dignitas“, kuri dalyvauja populiariausiuose interneto mūšiuose. Tarp jų – ir visame pasaulyje puikiai žinomame „League of Legends“ žaidime.

„Houston Rockets“ klubas yra pasamdęs e-sporto direktorių ir investuoja į panašius projektus visoje JAV.

„Milwaukee Bucks“, „Memphis Grizzlies“, „Golden State Warriors“ taip pat yra investavę didžiulius pinigus į e-sporto komandas bei žaidėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.