EUROLYGA 2023

KMT apžvalga: sensacija Utenoje ir Virginijaus Šeškaus noras

KMT turės naują savininką. Kas juo bus?

Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-15 14:24, atnaujinta 2017-04-10 00:52

Sensacija. Jau pirmąją taurės turnyro dieną krepšinio pasaulį gerokai sudrebino Utenos „Juventus“. Pastaruoju metu nepralaimintys uteniškiai ketvirtfinalyje ant menčių patiesė praėjusių metų KMT čempionus Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Negana to, praėjusių metų čempionus uteniškiai sugebėjo įveikti nepataikę nė vieno tritaškio. Po rungtynių tuo negalėjo patikėti ir patys „Juventus“ krepšininkai. Po neįtikėtinos pergalės 87:84 džiaugsmu netvėrė ir arena užtvindę Utenos klubo gerbėjai.

„Kuriame istoriją“, – džiaugėsi puikų mačą sužaidęs „Juventus“ vidurio puolėjas Vaidas Čepukaitis. Paklaustas, ko dabar tikisi finaliniame ketverte Kaune, aukštaūgis nesikuklino ir pareiškė, kad komanda sieks tik aukščiausių tikslų.

Trenerį pakeitusiam „Lietuvos ryto“ klubui teko nuryti dar vieną karčią piliulę ir atsisveikinti su galimybe ginti čempionų titulą. „Aš treniruoju klubą tik tris treniruotes, man sunku kažką pakeisti“, – po pralaimėjimo sakė Vilniaus klubo strategas R.Kurtinaitis.

KMT turės naują savininką. Kas juo bus?

Pranašiški žodžiai? Dar gerokai prieš taurės turnyro startą Utenos ekipos treneris Antanas Sireika juokaudamas pareiškė, kad taurę iškovos ta ekipa, kuriai nereikės susitikti su „Juventus“. Tuomet daug kam tokie žodžiai galėjo pasirodyti juokingi, tačiau dabar jie atrodo jau kaip rimtas ir ambicingas pareiškimas.

V.Šulskio vakaras. Už fantastišką pergalę KMT ketvirtfinalyje uteniškiai turėtų dėkoti visiems puikiai rungtyniavusiems „Juventus“ žaidėjams. Tačiau vienam iš ekipos lyderių vakaras buvo ypatingas. Prieš mačą V.Šulskiui buvo įteiktas naudingiausio sausio mėnesio žaidėjo apdovanojimas. Mačo pabaigoje „Juventus“ puolėjas pademonstravo šaltakraujiškumą – pataikė keturis baudų metimus ir garantavo pergalę uteniškiams.

Arena. „Juventus“ arena oficialiai talpina 1707 žiūrovus. Per mačą su sostinės klubu Utenos arenoje laisvos vietos beveik nebuvo. Stebėti dvikovos susirinko 1687 audringi sirgaliai. Jie ne tik garsiai palaikė savo komandą, bet į viršų kėlė ir Vasario 16-tosios Nepriklausomybės akto signatarų nuotraukas, mat jos buvo išdėliotos ant arenos kėdžių, minint 99-ąsias pirmosios Nepriklausomybės metines.

Pasirodymai. Krepšinio gerbėjai per du mačus išvydo net kelis galingus individualius pasirodymus. Jau pirmąją ketvirtfinalio dieną trys žaidėjai pelnė po 25 taškus. Tuo pasižymėjo Tomas Delininkaitis Prienų–Birštono „Vytauto“ gretose, jo varžovas Steponas Babrauskas iš „Pasvalio žvaigždžių“ ir Drew Gordonas iš Vilniaus „Lietuvos ryto“. Krepšininkams pritrūko labai nedaug, kad jau pačiame pirmame mače būtų pagerintas praėjusių metų turnyro rezultatyvumo rekordas, kuris priklauso 26 taškus surinkusiam Laimonui Kisieliui.

Rekordas. Žvėriškai aikštelėje grūmęsis Drew Gordonas užfiksavo ir naują KMT rekordą. Amerikietis sugriebė net 15 kamuolių. Ankstesnis rekordas priklausė Pauliui Jankūnui, kuris pernai atkovojo 11 kamuolių. Pagirtinai kovojęs „Lietuvos ryto“ amerikietis išvis surinko net 42 naudingumo balus.

Be poilsio. „Vytauto“ ir „Pieno žvaigždžių“ ekipos ketvirtfinalyje į aikštelę metė po 8 žaidėjus. Abiejose komandose buvo po 3 krepšininkus, kurie rungtyniavo po 36 ar daugiau minučių. „Vytauto“ gretose poilsio beveik neturėjo Tomas Delininkaitis, Saulius Kulvietis ir Vytenis Lipkevičius, o „Pieno žvaigždėse“ daugiausia laiko aikštelėje praleido Derrickas Low, Steponas Babrauskas ir Evaldas Žabas.

Intriga. Prienų–Birštono „Vytautas“ antrus metus iš eilės patenka į KMT pusfinalį. Tiesa, pernai finaliniame ketverte prieniškiai užstrigo ir pralaimėję abi dvikovas liko ketvirti. Tačiau, kaip laimėti taurę, „Vytautas“ žino. Lietuvos krepšinio federacijos taurę prieniškiai iškovojo 2013 m., o 2014 m. savo pasiekimą pakartojo pusfinalyje įveikę „Žalgirį“, o finale – „Lietuvos rytą“. Vilniečių turnyre jau nebeliko, o „Žalgiris“ arba „Neptūnas“ V.Šeškaus auklėtinių lauks pusfinalyje. Ar gali Prienai pakartoti sėkmę? „Gal reikia pakartoti“, – po vakarykščių rungtynių šypsodamasis kalbėjo V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.