EUROLYGA 2023

Europos turnyruose Lietuvos krepšininkių nebeliko

Europos moterų krepšinio turnyruose nebeliko nė vienos lietuvės. Trečiadienį paskutinioji tarptautinį sezoną baigė „Mersin“ ekipos aprangą vilkinti Gintarė Petronytė.

Gintarė Petronytė
Gintarė Petronytė
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 23, 2017, 10:15 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 12:49 PM

Finišas. „Mersin“ paskutiniajame Eurolygos reguliariojo sezono ture išvykoje nusileido Stambulo „Fenerbahce“ komandai 52:75. G.Petronytė pelnė 17 taškų ir buvo rezultatyviausia Mersino ekipos žaidėja.

„Mersin“ per 14 rungtynių iškovojo vos 2 pergales ir A grupėje užėmė priešpaskutinę septintąją vietą. Žemiau liko tik vieną kartą laimėjusi Djoro „Uni“.

Į atkrintamąsias varžybas pateko keturios geriausios grupės komandos, o dar dvi ekipos gavo teisę pereiti į Europos taurės turnyrą. Nors „Mersin“ tik vienu laipteliu atsiliko nuo šeštosios grupės komandos Krokuvos „Wisla“, realių galimybių pakilti aukščiau beveik neturėjo. Krokuvos klubas iškovojo 5 pergales ir ženkliai aplenkė Mersino krepšininkes. Lyderė. G.Petronytė buvo pavojingiausia Mersino komandos žaidėja. 27 metų vidurio puolėja Eurolygoje pelnydavo 16,1 taško ir atkovodavo 7,2 kamuolio.

Eurolygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše lietuvė užėmė ketvirtąją vietą. Ji taip pat buvo trečia pagal blokuotus metimus (vid. 1,8), ketvirta pagal dvitaškių taiklumą (61,6 proc.) ir šešta pagal atkovotus kamuolius.

Geriausios. Moterų Eurolygoje šį sezoną viešpatauja Rusijos komandos. A grupės nugalėtoja tapo visas 14 rungtynių laimėjusi Kursko „Dinamo“, o B grupėje pirmąją vietą užėmė 13 pergalių iškovojusi Jekaterinburgo UGMK. Maža to, B grupėje antra liko Orenburgo „Nadežda“.

Kartu su trimis Rusijos komandomis į atkrintamąsias varžybas pateko po vieną ekipą iš Turkijos, Čekijos, Ispanijos, Italijos ir Prancūzijos. Ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių žais „Dinamo“ – Buržo „Tango“ (Prancūzija), UGMK – Skijaus „Famila“ (Italija), „Nadežda“ – Prahos USK (Čekija) ir Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) – Salamankos „Perfumerias Avenida“ (Ispanija).

Antrasis turnyras. Lietuvių nebėra ir Europos taurės turnyre. Jame toliausiai nužygiavo Kristina Alminaitė iš Žeronos „Spar“.

„Spar“ pateko į atkrintamųjų varžybų antrąjį etapą, bet jame nusileido Kaiserio AGU komandai. Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape iškrito Rygos TTT su Giedre Paugaite ir Pėčo PEAC su Egle Šikšniūte.

Vienintelė žemyno turnyruose dalyvavusi Lietuvos komanda Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos“ iš kovos dėl Europos taurės pasitraukė jau po grupės varžybų.

Moterų Europos taurės ketvirtfinalyje rungtyniaus net keturios Turkijos komandos: AGU, Stambulo „Galatasaray“, Stambulo „Yakin Dogu Universitesi“ ir „Hatay“, o sujaukti jų planus bandys „Lattes-Montpellier“ ir Vilnevo ESB iš Prancūzijos, „Wisla“ iš Lenkijos ir Košicų „Good Angels“ iš Slovakijos.

Moterų Eurolyga. 14-asis turas. A grupė. Stambulo „Fenerbahce“ – „Mersin“ (G.Petronytė 17) 75:52. Galutinė rikiuotė: 1. Kursko „Dinamo“ – 14 ir 0, 2. „Fenerbahce“ – 11 ir 3, 3. Prahos USK – 9 ir 5, 4. Skijaus „Famila“ – 7 ir 7, 5. „Lattes-Montpellier“ – 7 ir 7, 6. Krokuvos „Wisla“ – 5 ir 9, 7. „Mersin“ – 2 ir 12, 8. Djoro „Uni“ – 1 ir 13.

B grupė. Galutinė rikiuotė: 1. Jekaterinburgo UGMK – 13 ir 1, 2. Orenburgo „Nadežda“ – 10 ir 4, 3. Salamankos „Perfumerias Avenida“ – 7 ir 7, 4. Buržo „Tango“ – 7 ir 7, 5. „Hatay“ – 7 ir 7, 6. Vilnevo ESB – 6 ir 8, 7. Šoprono „Uniqa“ – 4 ir 10, 8. Polkovicų CCC – 2 ir 12. Ketvirtfinalyje žais „Dinamo“ – „Tango“, UGMK – „Famila“, „Nadežda“ – USK ir „Fenerbahce“ – „Perfumerias Avenida“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.