EUROLYGA 2023

Mindaugas Kuzminskas privalo suklusti – jo geidžia blogiausia NBA ekipa

Vasario 23 diena yra paskutinis šansas NBA komandoms apsikeisti žaidėjais. Daugelis jų pokyčius atidėjo paskutinei minutei, o dėmesio galiausiai sulaukė ne tik Jonas Valančiūnas, bet ir dar vienas mūsų šalies krepšininkas – Mindaugas Kuzminskas. Lietuviu susidomėjo „Phoenix Suns“ klubas, kuris Vakarų konferencijoje šiuo metu užima paskutinę vietą.

Mindaugas Kuzminskas<br>AFP nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2017, 7:41 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 1:13 PM

Tinklalapis „arizonasports.com“ rašo, jog „Suns“ generalinis direktorius Ryanas McDonoughas Lietuvos rinktinės žaidėją M.Kuzminską jau mato kaip nebrangų, bet patikimą pirkinį, tačiau tikisi iš lietuvio didelės naudos.

Toks Arizonos komandos dėmesys vilniečiui yra itin patogus „New York Knicks“ klubui, kuris seniai išreiškė norą įsigyti „Suns“ puolėją P.J.Tuckerį. Mainai tarp šių organizacijų atrodo įtikimesni dabar nei bet kada anksčiau.

Tiesa, „Knicks“ tektų pridėti dar kelis ar vieną papildomą „vilioklį“, mat amerikietis yra laikomas aukštesnio kalibro krepšininku nei lietuvis.

Be to, kalbama, kad lietuvis gali pakliūti ir į mainus, nesusijusius su juo pačiu asmeniškai: aiškinama, jog jei „Knicks“ ryšis išmainyti Carmelo Anthony arba Derricką Rose'ą, kartu su vienu ar kitu žaidėju „Knicks“ gali pasiūlyti susidomėjusiems klubams ir M.Kuzminską.

Debiutinį savo sezoną už Atlanto žaidžiantis M.Kuzminskas šį sezoną per 15 minučių renka po 6 taškus, atkovoja 1,9 kamuolio ir atlieka po rezultatyvų perdavimą per susitikimą.

Per 57 rungtynes vos 18 pergalių iškovojusi Fynikso komanda Vakarų konferencijoje žygiuoja paskutinėje pozicijoje. Blogesnį rezultatą rodo tik visiškas lygos autsaideris „Brooklyn Nets“, kuris turi tik 9 laimėjimus.

M.Kuzminskas ne vienas lietuvis, kurį norima išleisti: Toronte vis garsiau kalbama apie Jono Valančiūno ateitį – klubas neseniai įsigijo Serge'ą Ibaką, o žiniasklaida praneša apie kalbas su „Detroit Pistons“. Nors aiškinama, jog lietuvį norima iškeisti į itin solidų žaidimą demonstruojantį Andre'ą Drummondą, tačiau neaišku, ar tokie manai „Raptors“ išeitų į naudą.

„Bleacher Report“ rašo, jog klubo vadovybė J. Valančiūno atžvilgiu yra nusiteikusi skeptiškai ir būtent dėl to „Raptros“ prezidentas Masai'us Ujiri svarsto aukštaūgio išvykimo galimybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.