EUROLYGA 2023

Nešvarus krepšinis: kas kaltas vos muštynių nesukėlusiame epizode?

Šeštadienį Panevėžyje vykęs principinis Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ mūšis sukėlė itin daug aistrų. Nors visų dėmesį labiausiai traukė sirgalių konfliktas, į areną sukvietęs net aštuonis policijos ekipažus, tačiau nemažiau kontraversiškos dvikovos vyko ir aikštėje. Šią dviejų LKL pirmaujančių ekipų dvikovą laimėjo „Lietkabelis“, įveikęs svečius iš Vilniaus 86:77.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 11:13 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:17 PM

Nuo pat susitikimo pradžios po krepšiais kietai kovoję „Lietkabelio“ puolėjas Žygimantas Skučas ir vilniečių aukštaūgis Drew Gordonas iki antrojo kėlinio pabaigos jau buvo spėję apsikeisti trimis pražangomis, o prieš pat ilgąją pertrauką teisėjas abiems žaidėjams skyrė ir po nesportinę pražangą.

Ją žaidėjai užsidirbo po susistumdymo baudos aikštėje, kai stumtelėtas D. Gordono panevėžietis Ž. Skučas atsidūrė ant parketo. Visgi peržiūrėjus epizodo pakartojimą matosi, kad „Lietkabelio“ krepšininkas sužaidė ne itin švariai ir, išprovokavęs pražangą, tiesiog demonstratyviai nugriuvo.

Po konflikto įsiaudrinusius krepšininkus teko raminti ir teisėjams, ir komandos draugams.

Rungtynes rezultatu 86:77 laimėjo „Lietkabelis“.

Ž. Skučas nešvariu žaidimu pasižymi jau ne pirmą kartą – gruodį vykusiame „Lietkabelio“ susitikime su Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipa jis susistumdė su Sauliumi Kulviečiu ir pastarasis buvo diskvalifikuotas.

Visgi situacija taip pat buvo abejotina, o po mačo S. Kulvietis teigė, jog varžovas „mėgsta žaisti nešvariai, bet teisėjai to nekontroliuoja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.