EUROLYGA 2023

Žaidėjai klubas pakeitė pavardę – Rusijoje ji skambėjo itin nešvankiai

Rusijos Orenburgo miesto moterų krepšinio klubo „Nadežda“ legionierė, putlių formų ir 100 kilogramų sverianti Švedijos pasą turinti Amanda Bazoukou į šią ekipą atvyko visai kita pavarde, tačiau komandos vadovybė suskubo ją pakeisti. Mat žaidėja Švedijoje yra Amanda Zahui.

Amanda Bazoukou<br>trinixy.ru
Amanda Bazoukou<br>trinixy.ru
Amanda Bazoukou<br>trinixy.ru
Amanda Bazoukou<br>trinixy.ru
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-03-13 15:21, atnaujinta 2017-04-08 01:43

Rusų klubo vadovai suprato, kad rusiškai kaip vyriškas lytinis organas skambanti pavardė sulauks nemažai pašaipų, tad suskubo ieškoti variantų, kaip „sušvelninti“ situaciją. Vienos ar dviejų raidžių pakeitimas negalėjo išspręsti problemos.

23-ejų merginai buvo pasiūlyta ant klubo marškinėlių parašyti mamos pavardę ir dabar ji žaidžia Amandos Bazoukou pavardę. Tačiau tikrąją savo pavardę švedei nepasisekė nuslėpti.

„Juk žinote mūsų sirgalius. Jei kas nepatiks, tokia pavardė yra puiki ne tik pajuokauti, bet ir pašiepti. Tai mes nutarėme, kad žaidėja privalo jaustis patogiai net ir dėl mūsų ausiai šokiruojančiai skambančios pavardės“ – sakė „Nadežda“ komandos administratorius Jegoras Chramkinas.

Teigiama, kad 196 cm vidurio puolėjos tėvas Zahui yra gimęs Dramblio Kaulo Krante, o mama – Bazoukou yra kilusi iš ispanakalbės valstybės.

Pačiai krepšininkei komanda uždraudė kalbėti apie tikrąją jos pavardę – Zahui, bet ši informacija vis tiek tapo žinoma.

Kaip bebūtų, švedė „Nadežda“ klube yra viena iš lyderių – krepšininkė Eurolygoje vidutiniškai pelno po 1į taškų ir atkovoja po 9 kamuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.