EUROLYGA 2023

Krepšinio treneris Virginijus Šeškus: „Šiandien mokykloje jaučiuosi tarsi didelis vaikas“

Grįžęs į savo gimtąją mokyklą, Prienų-Birštono krepšinio komandos „Vytautas“ treneris Virginijus Šeškus neslepia nuostabos. Šiandien mokiniai yra ypatingai drąsūs – tiesa, prisimindamas savo mokyklos laikus, apie save negalėtų pasakyti to paties. Apie ką svajojo tada ir kokią Prienų ateitį treneris mato šiandien?

V.Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2017, 12:05 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 9:09 PM

V. Šeškus savo mokyklą aplankė neatsitiktinai. Balandžio pirmąjį savaitgalį Lietuvos krepšinio lyga (LKL) ir ne gyvybės draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“ surengė šventę „Svajonių diena – saugi diena“, kur treneris kartu su komandos nariais ir mokiniais žaidė krepšinį ir kalbėjosi apie svajones.

Šiandieninė vaikų karta išsiskiria drąsa

V. Šeškus prisipažįsta, kad būdamas aštuonerių buvo ne toks drąsus, kokie yra vaikai, su kuriais teko susipažinti krepšinio šventėje: „Kiekvienas vaikas yra labai skirtingas, tačiau, manau, kad ši vaikų karta pasižymi ypatinga drąsa ir pasitikėjimu savimi. Tai labai geri bruožai, kurie jiems padės atkakliai siekti savo svajonių ateityje.“

Šventės metu mokiniai ne tik žaidė krepšinį, bet kartu ir piešė didžiausias svajones. Paklaustas apie ką svajojo dar mokykloje, V. Šeškus pasakojo, kad jau tuo metu labai didelę vietą jo gyvenime užėmė įvairios sporto šakos ir tik vėliau supratęs, kad norėtų savo ateitį sieti su krepšiniu.

„Tada dar garsiai apie šią svajonę nekalbėjau, laikiau savyje. Aiškiai prisimenu, kaip nekantraudavau, kada pasibaigs pamoka ir galėsiu bėgti į sporto salę. Tiesa, iš pradžių svajojau būti krepšinio žaidėju, negalvojau, kad vieną dieną tapsiu krepšinio treneriu,“ – pasakoja V. Šeškus.

Jis prisimena ir tai, kad praleisdavo nemažai muzikos pamokų. Treneris juokauja, kad dėl to ir netapo muzikantu, o šiandien būdamas mokykloje jaučiasi tarsi didelis vaikas, kurio mokytojai jau nebegali drausminti.

Perspektyvi Prienų miesto ateitis

Kurį laiką V. Šeškus buvo palikęs savo krepšinio komandą ir gimtąjį Prienų miestą. „Tačiau vieną dieną LKL prezidentas Remigijus Milašius pasakė, kad turiu grįžti ir Prienų-Birštono „Vytautas“ komandą padaryti vėl konkurencinga ir stipria. Galiausiai taip ir padariau,“ – pokalbį prisimena V. Šeškus ir neslepia mylintis šį miestą ir tikintis jo ateitimi.

Jis taip pat viliasi, kad studijas baigę jauni žmonės grįš į Prienus ir prisidės prie patrauklesnio, gražesnio miesto kūrimo: įsteigs verslą ar sukurs naujų darbo vietų. „Kas žino, galbūt bent vienas iš dabartinių moksleivių išaugs perspektyviu krepšininku,“ – ateityje pastiprinti Prienų krepšinio komandą tikisi treneris.

V. Šeškus džiaugiasi turėjęs progą apsilankyti savo mokykloje ir teigia, kad tokie projektai, kaip „Svajonių diena – saugi diena“ yra labai reikalingi šeimoms, o ypač vaikams. Mokytojai ir tėvai yra labai svarbūs žmonės vaiko gyvenime, todėl laikas, praleistas visiems kartu – ypač vertingas.

Socialiniu projektu „Svajonių diena – saugi diena“ ne gyvybės draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“ kartu su savo pagrindiniu akcininku „Vienna Insurance Group“ siekia aktyviai dalyvauti socialinėje erdvėje, prisidėti prie visuomenei svarbių klausimų ir iniciatyvų. Taip pat paskatinti tėvus praleisti kuo daugiau laiko su atžalomis ir dar kartą atkreipti jų dėmesį į stipraus ryšio šeimoje svarbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.