EUROLYGA 2023

Mindaugas Kuzminskas – apie Lietuvos rinktinę ir ambicijas

Mindaugas Kuzminskas turi daug laiko pailsėti iki Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklos pradžios. NBA jau prasidėjusios atkrintamosios kovos, bet „New York Knicks“ liko gerokai toli nuo stipriausių komandų.

M.Kuzminskas ambicingai kalba apie rinktinę.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Kuzminskas ambicingai kalba apie rinktinę.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 6:20 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 2:02 AM

Ir nors per sezoną amerikiečiai skelbė, kad M.Kuzminskui „Knicks“ klubas gali neleisti žaisti Europos krepšinio čempionate, į JAV sugrįžęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas buvo nusiteikęs optimistiškai.

O ir pats M.Kuzminskas dalinasi ambicingais rinktinės planais.

„Triumfas su rinktine – geriausas dalykas, kokį gali pasiekti per karjerą. Norėčiau patirti tokius išgyvenimus iki kol baigsiu karjerą“, – sakė M.Kuzminskas.

Jo svajone buvo ir patekimas į NBA, tačau ją M.Kuzminskas jau įgyvendino. Šią vasarą jis sukirto rankomis su Niujorko komanda.

„Esama maža šalis ir labai mylime krepšinį. Būtų nuostabu laimėti medalius ir titulus, patekti į istoriją ir leisti mūsų žmonėms didžiuotis tuo. Per pastaruosius du Europos čempionatus laimėjome sidabro medalius, bet visada norime daugiau. Norime iškovoti trofėjų“, – FIBA svetainei kalbėjo M.Kuzminskas.

Rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis vyksiančiame Europos čempionate Lietuvos rinktinei vadovaus Klaipėdos „Neptūno“ vairininkas Dainius Adomaitis. Būtent jis pakeitė Joną Kazlauską ir greitai į savo trenerių štabą pakvietė Ramūną Šiškauską.

„Tikime, kad galime daug pasiekti. Esu tikras, kad D.Adomaitis mums padės tobulėti. Jis – vienas geriausių trenerių Lietuvoje. Visi turime vieną tikslą – sunkia idirbti ir parodyti, koks talentingas Lietuvos krepšinis“, – teigė M.Kuzminskas.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato grupių etapą pradės Tel Avive, kur B grupėje kovos su Vokietija, Ukraina, Izraeliu, Gruzija ir Italija.

„Lygis taip pakilo, kad niekas neina į aikštę, žinodamas, kad laimės. Svarbiausia būti pasirengus fiziškai, nes šie turnyrai turi išskirtinių bruožų. Per trumpą laiką tu privalai išlaikyti fizinį pasirengimą. Per porą savaičių privalai pasiekti savo piką, nes kitaip būsi nemaloniai nustebintas, – teigė M.Kuzminskas. – Mūsų rinktinės sėkmė priklauso nuo to, kokios būsenos būsim, kaip psichologiškai būsime nusiteikę. Viskas priklauso nuo mūsų, o ne nuo kitų komandų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.