EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ talentas Paulius Valinskas: „Jei nori kažką pasiekti, turi mylėti tai, ką darai“

Po penkerių metų pertraukos Kauno technologijos universiteto (KTU) vaikinų krepšinio rinktinė – vėl Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pusfinalyje. Šiandien, 18.30 val., KTU krepšininkai dėl teisės žaisti finale susikaus su Lietuvos sporto universiteto (LSU) komanda (KTU Sporto salė, Radvilėnų pl. 19, Kaunas).

Paulius Valinskas
Paulius Valinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2017, 2:44 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 1:31 AM

Antrą vietą reguliariajame sezone užėmusi KTU komanda (13 pergalių, 3 pralaimėjimai) į lygos pusfinalį pateko prašokusi ketvirtfinalio barjerą. Didžioji kova dėl LSKL čempionų titulo vyks gegužės 1 dieną.

Vienas KTU komandos lyderių – po 13,4 taško renkantis Paulius Valinskas – šį sezoną, atstovaudamas Kauno „Žalgiriui“ debiutavo ir Eurolygos varžybose.

Verslo administravimą studijuojantis trečiakursis, kalbėdamas apie sėkmingą KTU sezoną, tikino, kad šiemet komanda gerokai geriau susižaidusi, be to, dažnai pavyksta sėkmingai sužaisti rungtynių pabaigas.

Įgyvendino vaikystės svajonę

P.Valinskas pasakojo, kad krepšinį žaisti pradėjo nuo 3 klasės, bet tuomet tai buvęs tik hobis, norint turėti papildomos veiklos po pamokų, susitikti su draugais: „Laikui bėgant pajutau, kad krepšinis man vis labiau patinka ir ėmiau nuosekliai dirbti, siekdamas profesionalo karjeros.“

Baigęs A.Sabonio krepšinio mokyklą sportininkas buvo pastebėtas ir pakviestas papildyti Kauno „Žalgirio“ dublerių komandą, kurioje žaidė 3 metus. Po patekimo į Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalą P.Valinskas sulaukė pasiūlymo prisijungti prie pagrindinės „Žalgirio“ komandos.

Jaunasis įžaidėjas pažymi, kad siekiant krepšininko karjeros sunkiausia išlaikyti reikiamą miego, mitybos, poilsio režimą bei susikaupimą viso sezono metu, kuris trunka 10 mėnesių.

Kaip ir daugeliui jaunuolių, žaisti pagrindinėje „Žalgirio“ sudėtyje buvo didelė jo svajonė: „Žalgiris“ jau vaikystėje buvo įaugęs į kraują, todėl dabar būti ne tik vieno geriausių Europos klubų, bet ir tos komandos, kurią palaikiau ir už kurią sirgau nuo mažumės, dalimi, yra ypatingai geras jausmas.“

Anot P.Valinsko, kasdien dirbti su treneriu Šarūnu Jasikevičiumi yra neįkainojama patirtis. „Iš trenerio visuomet sulaukiu daug patarimų, stengiuosi kasdien iš jo mokytis, pasisemti kuo daugiau žinių. Š.Jasikevičius šiandien yra vienas geriausių trenerių Europoje“, – neabejoja krepšininkas, debiutiniame LKL sezone renkantis po 4,3 taško.

Skirtingose lygose kaip žuvis vandenyje

Prisijungti prie KTU vaikinų krepšinio rinktinės sportininką pakvietė Universiteto krepšininkus jau penkerius metus treniruojantis Vytautas Pliauga. „Mielai priėmiau trenerio pasiūlymą ir jau trejus metus žaidžiu KTU rinktinėje“, – sakė P.Valinskas.

Vaikinas neslepia, jog Universiteto komandai atstovauja tuomet, kai į varžybas išleidžia „Žalgirio“ treneris Š.Jasikevičius. P.Valinskas sako, kad „persiprogramuoti“ iš vienos lygos į kitą nėra sudėtinga, nes žaidimo taisyklės – tos pačios, tiesiog skiriasi žaidėjų meistriškumo lygiai.

„Kartu su kitais žalgiriečiais treniruojamės praktiškai po du kartus kiekvieną dieną, o KTU rinktinės sudėtyje žaidžiantys studentai, neretai prie Universiteto komandos prisijungę savo malonumui, treniruotes lanko 1-2 kartus per savaitę“, – sakė vienas perspektyviausių savo kartos krepšininkų.

Didžiausiais privalumais, priklausant studentiškai krepšinio komandai, P.Valinskas įvardija tai, jog žaidėjai būna panašaus amžiaus, paprastai – bendraminčiai, kuriuos vienija tie patys pomėgiai, todėl ne tik smagu žaisti petys į petį, bet ir kartu leisti laisvalaikį.

Pusfinaliui – kovingas nusiteikimas

P. Valinsko nuomone, KTU vaikinų krepšinio rinktinė šiais metais yra labai stipri: „Didžiausius nuopelnus turėtų prisiimti treneris V. Pliauga, kuris labai intensyviai dirba su studentais.“ Pats P. Valinskas Universitete vykstančių treniruočių beveik nelanko – atvyksta tik į varžybas.

„Ankstesniuose LSKL sezonuose KTU komandai visada pritrūkdavo vienos-dviejų pergalių iki finalinio ketverto. Šį sezoną geriau sekėsi sužaisti rungtynių pabaigas, – sėkmės priežasčių ieškojo krepšininkas. – Be to, eilę metų komandoje žaidžiant tiems patiems žaidėjams, atsiranda žymiai geresnis susižaidimas, tarpusavio supratimas.“

„Artėjant LSKL čempionato finišui, savo komandos draugams palinkėčiau toliau gerinti įgūdžius, nesustoti ir atkakliai siekti čempionų vardo, o pirmakursiams, kurie svarsto apie karjerą krepšinyje, stengtis nuolat tobulėti, mylėti, ką darai, nes tiek mokantis, tiek dirbant per prievartą nieko gero neišeis“, – mano P. Valinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.