EUROLYGA 2023

Šeštadienio apžvalga. N. De Colo egoizmas, italų tritaškių liūtis ir G. Dragičiaus atokvėpis

Europos čempionato pirmajame etape net po keturias pergales iškovojusios Lietuvos ir Suomijos rinktinės Stambulu džiaugėsi trumpai. Atkrintamosios varžybos labai greitai baigėsi ir Prancūzijos bei Ukrainos krepšininkams. 

 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> lrytas.lt montažas.
 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> lrytas.lt montažas.
 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šeštadienį paaiškėjo 4 komandos keliaujančios į ketvirtfinalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Europos čempionato atkrintamųjų medis. 
 Europos čempionato atkrintamųjų medis. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 10, 2017, 10:27 AM

Šeštadienį aštuntfinalio rungtynėse Lietuva pralaimėjo Graikijai, Suomija – Italijai, Prancūzija – Vokietijai, o Ukraina – Slovėnijai. 

2:2. A ir B grupių dvikova aštuntfinalyje baigėsi lygiosiomis. Į ketvirtfinalį pateko dvi komandos, kurios pirmajame etape žaidė Helsinkyje (Slovėnija ir Graikija), bei dvi komandos, kurios pirmajame etape rungtyniavo Tel Avive (Vokietija ir Italija). 

Slovėnijos krepšininkai pergalingai žygiuoja nuo turnyro pradžios ir laimėjo jau šeštąsias iš eilės rungtynes. 

Pabaiga. Komanda atsilieka trimis taškais, iki finalo sirenos lieka gal dvi sekundės, o už tritaškio linijos stovi rankas ištiesęs Louis Labeyrie. Tačiau varžovų baudos aikštelėje esantis Nando De Colo tik žvilgteli į komandos draugą ir neatlieka jam perdavimo. N.De Colo pats išsivaro kamuolį už tritaškio linijos ir net nespėjęs apsisukti atlieka netaiklų metimą. 

Taip Europos čempionatas baigėsi Prancūzijos rinktinei. Paskutinės akimirkos simbolizavo visą turnyrą, kuris buvo pažymėtas neprotingais sprendimais, ne laiku pasireiškiančiu egoizmu, drausmės bei vienybės stoka ir kitomis ydomis, sutriukdžiusiomis 2013 metų Europos čempionams patekti bent į ketvirtfinalį. 

Komandos draugu nepatikėjęs N.De Colo sužlugdė paskutinę „mėlynųjų“ viltį, ir jie pralaimėjo Vokietijos rinktinei 81:84.

Taikiklis. Į ketvirtfinalį žengusiems vokečiams teko smarkiai paprakaituoti. Krepšininkai dar nebuvo spėję kaip reikiant sušilti, o Vokietijos rinktinė jau atsiliko dviženkliu skirtumu 4:14. 

Vaizdas nesikeitė beveik iki pertraukos, o vokiečiams labiausiai trūko jų lyderio Denniso Schroderio taškų. Jis iki 18-osios min. net septynis kartus metė į krepšį, bet nepataikė nė karto. 

D.Schroderiui suderinus taikiklį Vokietijos komanda pradėjo artėti, bet rezultatą pirmą kartą persvėrė tik 31-ąją min. (58:56). Tiesa, D.Schroderis iš toli taip ir nepataikė iki pat sirenos (dvitaškiais ir baudomis surinko 21 tašką), bet ketvirtajame kėlinyje lyg pašėlę įsimėtė jo komandos draugai. Vokietijos rinktinė per paskutinįjį ketvirtį pataikė šešis tritaškius. 

Mačo pabaigoje 9 taškais (68:77) atsilikusius prancūzus gelbėti bandė Evanas Fournier. Jis per paskutines 2 min. pelnė 13 taškų, bet „Orlando Magic“ žaidėjo pastangos buvo pavėluotos. 

35-erių B.Diaw pirmą kartą iš Europos čempionato pasitraukė taip anksti. Per praėjusius septynis čempionatus jis su Prancūzijos rinktine visuomet patekdavo į ketvirtfinalį.

Gerų rezultatų serija prasidėjo dar anksčiau – Prancūzijos ekipos tarp aštuonių stipriausiųjų praėjusį kartą nebuvo 1997 metais. Tąkart prancūzai lemiamose antrojo etapo rungtynėse nusileido turkams. 

Pakilimas. Vokietijos rinktinė į ketvirtfinalį prasibrovė po 10 metų pertraukos. Praėjusį kartą vokiečiai tarp aštuonių stipriausiųjų žaidė 2007 metais, bet ketvirtfinalyje pralaimėjo to čempionato šeimininkei Ispanijai.
 
Šio čempionato ketvirtfinalyje D.Schroderis ir jo komandos draugai susitiks arba su Ispanija, arba su šeimininke Turkija.
Per du praėjusius Europos čempionatus (2013 ir 2015 m.) vokiečiai iškrito pirmajame etape, tad jau dabar gali džiaugtis padarę žymią pažangą. 

Tritaškiai. Tritaškiai metimai šeštadienį buvo ne vien Vokietijos rinktinės pergalingas ginklas. Italijos krepšininkai tritaškiais užmėtė Suomijos komandą, kurią įtikinamai nugalėjo 70:57.

Bet italai nelaukė paskutiniojo kėlinio ir svarbiausią darbą atliko rungtynių pradžioje – per pirmąjį ketvirtį pataikė net 6 iš 8 tritaškių (bent po kartą įmetė net keturi žaidėjai) ir po 10 min. pirmavo 30:17. 

Trečiajame kėlinyje skirtumas buvo padidėjęs iki 20 taškų, paskui aptingę italai leido varžovams truputį priartėti, bet atkaklios kovos sirgaliai nepamatė. 
Įdomu, kad Suomijos rinktinė per du pirmuosius kėlinius pataikė 1 iš 7 tritaškių ir nemetė nė vienos baudos, per visas rungtynes pataikė 5 iš 18 tritaškių ir 4 iš 5 baudų.

Vedlys. Aštuntfinalyje labai prastai žaidė „Vilkų gaujos“ vedlys Lauri Markkanenas. Helsinkyje 22,6 taško pelnydavęs puolėjas Stambule į italų krepšį įmetė tik 4 taškus (2/6 metimų). 


Serija. Italijos rinktinė į ketvirtfinalį pateko trečiame iš eilės čempionate. Tiek 2013, tiek 2015 metų žemyno pirmenybių ketvirtfinalyje italams žengti dar toliau sutrukdė Lietuvos rinktinė. 

Šiais metais Ettore Messinos auklėtiniai bandys įveikti Serbijos arba Vengrijos komandą. 

Lyderis. Rezultatyviausio pirmojo etapo žaidėjo Gorano Dragičiaus indėlio Slovėnijos rinktinei net nereikėjo. Vis dėlto lyderio žaidimas per lengvas rungtynes treneriui Igorui Kokoškovui turėjo labai nepatikti. 21 min. žaidęs G.Dragičius pataikė vos 2 iš 12 metimų ir pelnė tik 5 taškus. 

Užtat pasismagino čempionate banguotai žaidžiantis Anthony Randolphas. Slovėnams triuškinant varžovus, jų natūralizuotas amerikietis, ir labai taikliai atakavęs iš toli (3/3 tritaškių), ir nudžiuginęs negausius žiūrovus dėjimas, per 20 min. pelnė 21 tašką. 

Sugrįžo. Slovėnijos rinktinė į ketvirtfinalį pateko šeštąjį kartą. Slovėnai tarp aštuonių stipriausiųjų buvo penkiuose iš eilės čempionatuose (2005–2013 m.), bet užpernai aštuntfinalyje pralaimėjo latviams (beje, šiais metais ketvirtfinalyje Slovėnija kovos su Latvijos ir Juodkalnijos rungtynių nugalėtojais). 

Tuo tarpu ketvirtfinalio barjerą Slovėnijos komanda perlipo tik kartą – 2009 metais šiame etape nugalėjo Kroatijos ekipą.

Graikai. Lietuvius įtikinamai nugalėjusi Graikijos rinktinė šiame amžiuje per devynis Europos čempionatus į ketvirtfinalį pateko septintąjį kartą. Graikai anksčiau iškrito tik 2001 ir 2013 metais. 

Aštuntfinalis

Slovėnija – Ukraina 79:55. A.Randolphas 21, L.Dončičius 14, 10 atk.kam., K.Prepeličius 10/ M.Pustozvonovas 11, D.Lukašovas 9, ... A.Pustovyjus 4, 10 atk.kam.

Vokietija – Prancūzija 84:81. D.Theisas 22, D.Schroderis 21, R.Benzingas 12, L.Staigeris 10/ E.Fournier 27, B.Diaw 15, J.Lauvergne‘is 13. 

Italija – Suomija 70:57. M.Belinelli 22, L.Datome 15, N.Melli ir D.Hackettas po 10/ P.Koponenas 13, S.Salinas 11.

Graikija – Lietuva 77:64. K.Sloukas 21, N.Kalathis 14, G.Bourousis ir K.Papanikolaou po 11/ M.Kuzminskas 20, J.Valančiūnas 13, 15 atk.kam., M.Kalnietis 11.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.