EUROLYGA 2023

„Juventus“ LKL starte – nepajėgiausios sudėties

Neįprastai ilgos atostogos, trukusios net nuo gegužės 4 dienos, baigėsi. Su nauju treneriu, kardinaliai pasikeitusia sudėtimi, bet išlikusiomis aukštomis ambicijomis, Utenos „Juventus“ ekipa pradeda naująjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną.

 Uteniškiai sezoną pradės jau šiandien. <br> utenosjuventus.lt nuotr.
 Uteniškiai sezoną pradės jau šiandien. <br> utenosjuventus.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2017, 9:09 AM, atnaujinta Sep 19, 2017, 11:10 AM

Vasarą „Juventus“ klubas ir vėl pasikeitė iš pagrindų. Komandą palikusį ir į „Šiaulių“ ekipą persikėlusį Antaną Sireiką pakeitė Gediminas Petrauskas, o iš pernykštės sudėties liko tik Dovis Bičkauskis, vasarą dar spėjęs tapti Universiados čempionu su Lietuvos studentų rinktine, bei Jonas Zakas.

Į ekipą po dviejų metų pertraukos sugrįžo „bronziniai berniukai“ Arvydas Šikšnius ir Simas Buterlevičius, po metų pertraukos „Juventus“ marškinėlius vėl apsivilko Laurynas Samėnas. Tarpsezonui uteniškiams pavyko prisivilioti Karolį Guščiką, Mindaugą Kupšą  bei perspektyvų gynėją Tautvydą Paliukėną.

Tiesa, pastarajam debiuto LKL čempionate dar teks kiek palaukti. Gynėjas neseniai patyrė dvi čiurnos traumas per savaitę, tad dar bent dešimt dienų turės praleisti be krepšinio.

Didžiausia „Juventus“ vasaros intriga – sutartys su net keturias legionieriais. Į klubą atvyko vienas rezultatyviausių Lenkijos čempionato žaidėjų Anthony Irelandas, patyręs snaiperis Jonte Flowersas, įspūdingo sudėjimo aukštaūgis LaRonas Dendy bei Suomijos rinktinės puolėjas Carlas Lindbomas.

Pasirengimo etape keturi legionieriai kartu vidutiniškai rinko 33 taškus, atkovojo 10,3 kamuolio bei atliko 10,8 rezultatyvaus perdavimo. Šie rodikliai buvo svaria priežastimi to, jog „Juventus“ iš šešių kontrolinių rungtynių laimėjo ketverias.

Panašiai pasirengimo etape žaidė ir būsimi varžovai iš Panevėžio. „Lietkabelio“ klubas sužaidė aštuonis kontrolinius mačus ir šventė penkias pergales. Savaitgalį panevėžiečiai laimėjo savo aikštelėje vykusį R.Sargūno taurės turnyrą, o finale net 85:55 sutriuškino Alytaus „Dzūkijos“ komandą.

Praėjusį sezoną LKL sidabro medaliais pasidabinusį „Lietkabelį“ vasarą taip pat krėtė permainos. Klubas atsisveikino su vyr. treneriu Kaziu Maksvyčiu, o jo pareigas perėmė krepšinio specialistas iš Latvijos Arturas Štalbergas.

Ekipą tarpsezonui paliko Benas Magdenas, Tadas Rinkūnas, Mindaugas Lukauskis, Žygimantas Janavičius bei Simas Galdikas. Tuo tarpu prie komandos prisijungė Lietuvos rinktinės gynėjas Adas Juškevičius, Latvijos rinktinės narys Žanis Peineris, iš „Juventus“ komandos atvykęs Vaidas Čepukaitis, patyręs snaiperis Simas Jasaitis, po stažuotės „Šiaulių“ ekipoje grįžęs Lukas Aukštikalnis bei amerikietis Gary Taltonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.