EUROLYGA 2023

Legendinis NBA treneris ir vėl kirto D. Trumpui: „Mūsų šalis daro gėdą pasauliui"

Kiek anksčiau aštrių žodžių JAV prezidentui Donaldui Trumpui negailėjęs legendinis NBA treneris Gregas Popovičius ir vėl atvirai išrėžė viską, kas sukasi jo galvoje.

 Greggas Popovičius negailėjo kritikos D.Trumpui<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Greggas Popovičius negailėjo kritikos D.Trumpui<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-26 12:01, atnaujinta 2017-09-26 12:12

San Antonio Spurs“ komandos žiniasklaidos dienoje, strategas ir vėl nevengė pakalbėti apie D.Trumpą ir pakomentuoti pastarųjų dienų įvykius, kai prezidento pasisakymai sukėlė daug pasipiktinimo JAV sporto pasaulyje.

„Pasakysiu tai, ką sakome ir savo komandoje. Kiekvienas gali sakyti tai, ką nori ir elgtis taip, kaip jam patinka. Jie privalo turėti pilną palaikymą ir visiškai nesvarbu, ką benorėtų daryti“, – teigė treneris.

Anot G.Popovičiaus, prezidento pasisakymai ir poelgiai yra gėda visai šaliai.

„Kartelė prezidentui yra nuleista kaip niekada žemai. Reikia rasti būdus, kaip apriboti pasisakymus, kurie žemina kultūrines, etnines grupes, rases, moteris. Tokius dalykus“, – pabrėžė jis.

„Spurs“ trenerį ypač papiktino situacija, kai „Golden State Warriors“ komandos vizitas į Baltuosius rūmus buvo atšauktas, nors toks sprendimas jau įvyko po to, kai komanda pati buvo paskelbusi ten neatvyksianti.

„Mūsų šalis daro gėdą pasauliui. Labai komiška, kuomet prezidentas atsiima savo kvietimą, kai žmonės jau yra pranešę, kad ten neatvyks. Tarsi šeštaklasis, rengiantis vakarelį savo kieme ir sužinojęs, kad kažkas neatvyks, atšaukia kvietimus. Tai yra ne tik šlykštu, tačiau ir komiška“, – nuomonę atvirai dėstė G.Popovičius.

D.Trumpas neseniai sukritikavo  per JAV himną ant kelio priklaupusius amerikietiškojo futbolo žaidėjus, kurie taip išreiškė prieštaravimą šalyje susiklosčiusioms normoms. Prezidentas tai įvertino kaip nepagarbą ir iškoneveikė sportininkus. 

Visa tai iššaukė naujų protestų bangą, prie kurių žada prisijungti ir NBA krepšininkai. Artėjančiame sezone dažnai galime juos pamatyti taip pat klūpant per šalies himną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.