EUROLYGA 2023

Mirė Ukrainos krepšinio legenda, kurio rekordo niekas nepagerino

Penktadienį Ukrainos krepšinio federacija pranešė, kad eidamas 69-uosius metus Kijeve mirė Aleksandras Salnikovas.

 Aleksandras Salnikovas per rungtynes buvo pelnęs 66 taškus.
 Aleksandras Salnikovas per rungtynes buvo pelnęs 66 taškus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2017, 10:12 PM, atnaujinta Nov 18, 2017, 8:00 AM

„Jis buvo vienas iš geriausių snaiperių Ukrainos, SSRS ir Europos krepšinyje. Žaidęs aštuntame praėjusio šimtmečio dešimtmetyje, A.Salnikovas dukart tapo olimpinių žaidynių bronzos medalių savininku, pasaulio čempionu ir dukart Europos pirmenybių laimėtoju. Tris kartus jis buvo Tarpžemyninės taurės laimėtoju “, – rašoma Ukrainos federacijos puslapyje.

Daugelis vyresnių krepšinio sirgalių atsimena tolimus ir taiklius A.Salnikovo metimus – jis atstovavo ir „Stojitel“, ir Kijevo SKA, ir Maskvos CSKA klubams. Neįtikėtiną taiklumą A.Salnikovas parodė 1977-siais, kai žaisdamas Kijevo „Strojitel“ ekipoje, mače su Tbilisio „Dinamo, jis įmetė 66 taškus. Tai buvo savotiškas SSRS pirmenybių rekordas, kurio niekas iš krepšininkų taip ne ir nesugebėjo atimti. Tuomet dar nebuvo tritaškių metimų, o visi metimai buvo dvitaškiai, o komandos žaidė du kėlinius po 20 minučių. Taip pat žaidėjas privalėjo atsisėsti ant atsarginių žaidėjų suolo, jei gaudavo tris pražangas.

Baigęs krepšininko karjerą A.Salnikovas išvyko treniruoti Libijos klubinę ekipą, kuri tapo šalies čempione. Baigiantis praėjusiam šimtmečiui ukrainietis sugrįžo į gimtinę. Ten jis buvo „Kyiv“ ekipos sporto direktoriumi.

A.Salnikovas SSRS rinktinėje žaidė kartu su garsiuoju Lietuvos krepšininku Modestu Paulausku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.