EUROLYGA 2023

Izraelis gaudžia: pirmąkart istorijoje krepšininkas prisipažino – jis homoseksualas

Buvęs Izraelio krepšinio rinktinės narys Uri Kokia yra pastarųjų dienų šios šalies žiniasklaidos žvaigždė. Ir ne dėl savo žaidimo aikštėje ar pelnytus taškus. 36-erių krepšininkas tapo pirmuoju profesionaliu šios sporto šakos atstovu Izraelyje, prisipažinusiu, kad yra homoseksualus. Tai buvo pirmoji šalyje vieša krepšininko išpažintis.

 Uri Kokia tapo pirmuoju Izraelio krepšininku, kuris pranašė apie savo netradicinę seksualine orientaciją.<br> hapoel.com. nuotr.
 Uri Kokia tapo pirmuoju Izraelio krepšininku, kuris pranašė apie savo netradicinę seksualine orientaciją.<br> hapoel.com. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2017, 7:20 PM, atnaujinta Nov 29, 2017, 7:30 PM

Su vietos žiniasklaida kalbėjęs 36 metų U.Kokia prisipažino, kad dėl savo orientacijos jis susiprato po tarnybos armijoje, kai Londone sudalyvavo gėjų vakarėlyje.

Sugniuždytas supratimu apie savo lytinę orientaciją žaidėjas nuvyko į Barseloną, kur apie tai kalbėjosi su kitais gėjais. Šie jį drąsino ir tikino, kad savęs neverta bijoti.

Izraelio žiniasklaidos tikinimu, šis krepšininko žingsnis  buvo nuspėjamas: mat tai buvo labiau vieša paslaptis, nes U.Kokia ne kartą buvo pastebėtas homoseksualų renginiuose.

Po prisipažinimo U.Kokia jaučiasi laisvai bei džiaugiasi kartu su draugu augindamas vienerių metų įvaikintą dukrą

„Noriu parodyti, kad gali būti gėjumi ir turėti sėkmingą karjerą, kad gali būti laimingu, o paaugliams noriu pasakyti, kad galite būti tokie, kokie esate, mylėti tai, ką mylite“, – teigė 203 cm ūgio žaidėjas spaudai.

Visą savo karjerą žydas praleido atstovaudamas Izraelio ekipoms – pirmosios ir antrosios lygos komandose, kurias keitė dažnai. Pastaruoju metu jis atstovauja antroje šalies lygoje rungtyniaujančiai Givataimo „Hapoel“ komandai.

Šį sezoną  krepšininkas rungtyniauja antroje Izraelio lygoje Givataimo „Hapoel“ klubui ir vidutiniškai per vienerias rungtynes pelno po 4,3 taško, atkovoja po 5,3 kamuolio bei atlieka po 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Rinktinės marškinėlius U.Kokiai teko vilkėti tik sykį, 2011 metais Lietuvoje vykusiame Europos čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.