EUROLYGA 2023

Sirgalių mylimas Andrius Šležas: „Po „Statybos“ atverstas naujas puslapis“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgaliams teko ironiškai nusišypsoti – klubas šią savaitę paviešino ne kartą meilę Kauno „Žalgiriui“ deklaravusio premjero Sauliaus Skvernelio siūlymą „Siemens“ arenos palubėse pirmiausia iškelti Šarūno Marčiulionio marškinėlius. 

 A.Šležas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Šležas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Šležas.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Šležas.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Šležas beveik visą karjerą rungtyniavo Vilniaus ekipos gretose.<br> R.Jurgilo nuotr.
 A.Šležas beveik visą karjerą rungtyniavo Vilniaus ekipos gretose.<br> R.Jurgilo nuotr.
 M.Normantas.<br> T.Bauro nuotr.
 M.Normantas.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 29, 2017, 8:39 PM

Tokie žodžiai sukėlė aršią diskusiją – ar taip pagerbti reikėtų ne „Lietuvos ryte“, o jo pirmtakėje „Statybos“ komandoje žaidusį legendinį krepšininką? 

„Tada buvo vienas etapas, o šiuo metu yra visai kitas. Po „Statybos“ atėjo nauji vadovai ir atverstas naujas istorijos puslapis.   

Jei būtų išlikęs „Statybos“ pavadinimas, tai gal ir būtų galima vadinti tęstinumu, bet dabar...net nežinau“, – nuomonę šiuo klausimu dėstė 42-ejų Andrius Šležas. 

Vienas ryškiausių „Lietuvos ryto“ klubo istorijoje krepšininkų, dabar jau baigęs karjerą ir dirbantis treneriu, iki šiol be konkurencijos yra sirgalių numylėtinis. 

„Neįsivaizduoju, kodėl mane taip myli. Tik užduok sirgaliams klausimą apie senuosius žaidėjus, jie vis mini mano vardą, – kalbėdamas su lrytas.lt nusišypsojo A.Šležas. – Nežinau, gal dėl to, kad visada su jais pabendraudavau, nusišypsodavau, kai kitas praeidavo pro šalį praeidavo pro šalį“. 

A.Šležui teko patirti abu „Lietuvos ryto“ istorijos etapus – 1997 metais puolėjas žaidė su marškinėliais, ant kurių buvo tiek „Statybos“, tiek „Lietuvos ryto“ pavadinimai, o vėliau liko tik pastarasis. 

Pokyčiams nepritaria 

Panašu, kad kaip „Statyba“ tapo „Lietuvos rytu“, taip nuo kito sezono naujų savininkų vadovaujama komanda planuoja vėl iš pagrindų keisti įvaizdį. 

Nemaža dalis sirgalių su nerimu priėmė žinią, jog  kitą rudenį ekipa pasitiks nauju pavadinimu. 

„Visi sirgalių plakatai juk yra su dabartinėmis klubo spalvomis ir pavadinimu, tikriausiai būtų nuostolis, jei reikėtų naujų“, – paklaustas, ar pritaria tokiam sumanymui, juokavo A.Šležas. 

„Manau, kad dabartinis pavadinimas labai gražus ir nereikia jo keisti“, – kiek surimtėjęs pridūrė jis. 

A.Šležas kritiškai įvertino ir dar vieną klubo vadovų norą – „Lietuvos ryto“ direktorius Darius Gudelis prieš kelis mėnesius prasitarė, jog komanda tikisi pakeisti ne tik pavadinimą, bet ir spalvas. 

„Ateina nauji vadovai ir, suprantama, kad nori įvesti savo tvarką, bet šiokios tokios tradicijos jau yra. Jei tokias spalvas sukūrė tada, 1997 metais, tegul su tokiomis ir žaidžia“, – įsitikinęs A.Šležas. 

Ir toliau lieka Vilniuje 

Šiuo metu A.Šležas „Lietuvos ryto“ dublerių „Perlo“ komandoje dirba trenerio Arvydo Gronskio asistentu. 

Prieš tai jis dar du sezonus treniravo Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniaujančią Lietuvos ryto-2 ekipą. 

„Viskas įvyko natūraliai. Baigiau krepšininko karjerą, tada pasiūlė dirbti RKL, o dabar pavyko pakilti aukščiau. Taip išėjo savaime, nieko nuostabaus“, – savo prisirišimą prie Vilniaus aiškino A.Šležas. 

Ne vieną dabartinį „Perlo“ žaidėją iš anksčiau pažinojęs treneris pripažino, jog sostinei iki Kauno „Žalgirio“ sukurtos krepinio piramidės dar tolokai, tačiau judama teisinga linkme. 

„Visi akcentuoja, kad atsiliekame, bet mūsų jaunimo programa sukurta žymiai vėliau. Manyčiau, po truputį įsivažiavome – vienas kitas žaidėjas vis dirba su „Lietuvos ryto“ komanda“, – kalbėjo jis. 

Reikia laiko 

Tai, kad prieš trejus metus Vilniuje galutinai suformuotos žaidėjų ugdymo sistemos rezultatų teks palaukti, šįmet parodė Margirio Normanto pavyzdys. 

Nors praėjusio sezono pabaigoje gynėjų pristigusiame „Lietuvos ryte“ 21-erių krepšininkas buvo starto sudėties žaidėjas, dabar ir vėl dažniau vilkės „Perlo“ marškinėlius. 

„Keista ar nekeista, bet tokia situacija. Gal šiuo momentu kai kurie jaunesni žaidėjai dar nėra pasirengę pagrindinei komandai. 

Kadangi „Lietuvos ryte“ Margiris negavo daug minučių, savo pasitikėjimą atgaivinti dublerių ekipoje nėra blogai. NKL taip pat yra gerų komandų, kurioms jis žaisdamas viena koja tikrai neįmes 40 taškų“, – sakė A.Šležas. 

Visgi buvęs krepšininkas sutiko, jog įprotis 21-erių ar 22-ejų metų sulaukusiems žaidėjams tebebraižyti dideles perspektyvas kartais gali būti naivokas. 

„Manau, krepšininką perspektyviu galima vadinti iki 18 ar 19 metų. Vėliau, nors žaidėjai ir nesutoja tobulėti, iš esmės jau būna susiformavę ir apie perspektyvas taip garsiai šnekėti nereikėtų“ – svarstė jis. 

Šiuo metu „Perlo“ gretose perspektyviausiais laikomi patys jauniausi krepšininkai – 17-metis gynėjas Deividas Sirvydis bei metais jaunesnis vidurio puolėjas Marekas Blaževičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.