EUROLYGA 2023

Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ – netikėta trenerių rokiruotė

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su treneriu 55 metų Rimantu Grigu. Jį šiose pareigose keičia 32-ejų Gediminas Petrauskas.

G.Petrauskas neilgai sėdėjo be darbo.<br>G.Šiupario nuotr.
G.Petrauskas neilgai sėdėjo be darbo.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Grigas paliko Pasvalio komandą.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Grigas paliko Pasvalio komandą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 2, 2017, 1:19 PM, atnaujinta Dec 2, 2017, 9:15 PM

„Taip susiklostė situacija. Esame dėkingi treneriui R.Grigui už darbą sezono pradžioje ir pasiektus rezultatus“, – pokyčius komentavo Pasvalio klubo direktorius Arūnas Burkevičius.

R.Grigo treniruota komanda LKL pirmenybėse žengė penktoje vietoje, iškovojusi 5 pergales ir patyrusi 7 nesėkmes.

Naujo trenerio debiutas įvyks sekmadienį Pasvalyje per rungtynes su LKL čempionu Kauno „Žalgiriu“.

 

Šią savaitę pasvaliečiai svečiuose 73:68  nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ komandą ir taip nutraukė keturių pralaimėjimų seriją, kurioje buvo nusileista Prienų–Birštono „Vytauto“ ir „Šiaulių“ komandoms.

Per rinktinių pertrauką R Grigas buvo priverstas rengti treniruotes be trijų į rinktines išvykusių žaidėjų, o rusas Nikita Balašovas užtruko gimtinėje ir nežaidė Kėdainiuose.

„Nemačiau nieko – dirbau savo darbą. Kai dirbi ir vienas rungtynes veja kitos, nieko aplink nematai. Taip gavosi, kad man pasakė „ačiū už gerą darbą“ ir „viso gero“. Būna ir taip. Matyt, jiems kažkas netiko, gal komanda turi kitų planų, – krepsinis.net sakė R.Grigas. – Darbo aktyviai neieškosiu, bus kaip bus. Artėja šventės, gera proga pailsėti – nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Bus proga atsigauti ir atsipūsti.“

G.Petrauskas sezoną pradėjo Utenos „Juventus“ gretose, tačiau pasitraukė iš pareigų, kai komanda LKL pirmenybėse startavo 7 pralaimėjimais iš eilės. Prieš tai jis keturis sezonus treniravo „Šiaulių“ komandą ir su ja tris kartus triumfavo BBL pirmenybėse, iškovojo LKF taurės bronzos medalius. 

LKF taurės bronzos medalius G.Petrauskas buvo iškovojęs ir su Kėdainių „Nevėžio“ komanda 2012 metais.

Pastaruosius trejus metus G.Petrauskas vasaromis treniravo Lietuvos jaunimo rinktines ir su jomis skynė medalius. 2015 metais Europos čempionate (16 m.) buvo iškovoti sidabro medaliai, 2016 metais  pasaulio čempionate (17 m.) – bronzos medaliai, o 2017 metais Europos čempionate (18 m.) – irgi bronzos medaliai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.