EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytas“ ir „Lietkabelis“ į Europos taurės rungtynes iškeliavo su skirtingais tikslais

Vilniaus „Lietuvos rytui“ galvos dėl rezultatų smarkiai nebeskauda. Tuo tarpu Panevėžio „Lietkabeliui“ kiekvienas pralaimėjimas gali būti pražūtingas. Tokioje padėtyje prieš aštuntąjį turą atsidūrė dvi krepšinio Europos taurės turnyre kovojančios Lietuvos komandos, šią savaitę iškeliavusios žaisti rungtynių varžovų arenose. „Lietuvos rytas“ trečiadienį susitiks su Krasnodaro „Lokomotiv“, „Lietkabelis“ – su Emilijos Redžo „Grissin Bon“. 

Sostinės komanda iškeliavo į Krasnodarą<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sostinės komanda iškeliavo į Krasnodarą<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimo Kurtinaičio auklėtiniai namuose Krasnodaro komandai nusileido<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rimo Kurtinaičio auklėtiniai namuose Krasnodaro komandai nusileido<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 2:31 PM, atnaujinta Dec 13, 2017, 5:05 PM

Vilniečiai. Praėjusi savaitė „Lietuvos rytui“ buvo kone tobula. Vilniečiai antradienį nugalėjo Balgrado „Partizan“ klubą ir užsitikrino teisę žaisti Europos taurės „Top 16“ etape, o sekmadienį sustabdė Lietuvos lygos lyderį Kauno „Žalgirį“. 

Trečiadienį „Lietuvos rytas“ žais su kitu lyderiu – Krasnodaro klubas Europos taurės turnyre laimėjo visas 7 rungtynes ir tvirtai užima pirmąją vietą C grupėje. 

„Lietuvos rytas“ laimėjo 4 iš 7 rungtynių ir yra trečias. Tačiau turnyro lentelės kaimynai visai šalia: antrąją vietą užimanti Berlyno ALBA laimėjo 5 iš 8 rungtynių, ketvirtojoje vietoje esanti Limožo CSP – 4 iš 8. Šios ekipos antradienį kovojo tarpusavyje, o jš rungtynes Berlyne laimėjo Limožo krepšininkai 84:78.

Vilniečiai dar žais ir su ALBA (namie devintajame ture), ir su CSP (svečiuose dešimtajame ture), tad kova dėl antrosios vietos grupėje bus pratęsta nepriklausomai nuo to, kaip „Lietuvos rytas“ baigs rungtynes Krasnodare. 

Aukštesnė vieta formaliai lemtų silpnesnius varžovus kitame etape. Tačiau iš tikrųjų didelio skirtumo nėra – daugelio komandų pajėgumas panašus, tad dar nežinia, ar žemesnę vietą užėmusi ekipa tikrai būtų palankesnė varžovė. Kita vertus, sėkmingas finišas pirmajame etape neabejotinai suteiktų komandai daugiau pasitikėjimo savimi. 

Panevėžiečiai. Nuotaika „Lietkabelio“ stovykloje prieš kelionę į Italiją buvo daug slogesnė. Panevėžio komanda praėjusį savaitgalį patyrė penktąjį iš eilės pralaimėjimą (skaičiuojant abu turnyrus) ir atleido trenerį Artūrą Štalbergą. Komandos vairas perduotas ukrainiečiui Vitalijui Černijui, kuriam teko kurti planą, kaip sustabdyti Italijos lygoje pastaruoju metu įsibėgėjusią Emilijos Redžo komandą. 

Europos taurės B grupėje „Lietkabelis“ ir „Grissin Bon“ rikiuojasi greta. Abi komandos laimėjo po 3 iš 7 rungtynių ir dalijasi trečiąją vietą. 

B grupėje ramus tik Miuncheno „Bayern“. Bavarijos klubas iškovojo 7 pergales ir jau užsitikrino pirmąją vietą. Tuo tarpu kitos penkios komandos kovoja dėl likusių trijų kelialapių į „Top 16“ etapą. 

Antrąją vietą užima 4 iš 8 rungtyių laimėjusi Podgoricos „Budučnost“. Trečiadienį šią komandą pavys „Grissin Bon“ ir „Lietkabelio“ rungtynių laimėtojai. Žemiau rikiuojasi Stambulo „Galatasaray“ (laimėjo 3 iš 8 rungtynių) ir Jeruzalės „Hapoel“ (2 iš 7), tad skirtumas tarp penkių komandų visai nedidelis. 

Pirmojo etapo finiše „Lietkabelis“ dar žais su dviem kitais konkurentais: devintajame ture namie – su „Galatasaray“, dešimtajame ture svečiuose – su „Budučnost“. 

Varžovai

Krasnodaro „Lokomotiv“ 

„Lokomotiv“ yra vienas iš dviejų šį sezoną Europos taurės turnyre be nesėkmių žygiuojančių klubų. Visas 7 rungtynes laimėjo tik „Lokomotiv“ ir C grupės lyderis Miuncheno „Bayern“. 

Krasnodaro krepšininkai gerai žaidžia ir Vieningoje lygoje, kurioje laimėjo 7 iš 8 rungtynių ir dalijasi antrąją vietą su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu. Posovietiniame turnyre „Lokomotiv“ ir „Zenit“ atsilieka tik nuo 9 pergales iškovojusio Maskvos CSKA. 

Sašos Obradovičiaus treniruojami vyrai vienintelę nesėkmę patyrė spalio 21 d. per Vieningos lygos rungtynes namie su Kazanės „Uniks“ klubu 67:77. Šiuo metu „Lokomotiv“ tęsia 11 pergalių seriją (skaičiuojant abu turnyrus). 

Vieną sunkiausių pergalių šioje serijoje Kubanės krepšininkai prieš savaitę iškovojo Berlyne, kur ALBA ekipą įveikė tik 89:84 (R.Broekhoffas 20, P.Antipovas 15, M.Collinsas 13). Užtat praėjusį sekmadienį „Lokomotiv“ pasismagino per Vieningos lygos rungtynes Kazachstano sostinėje, kur „Astana“ ekipą sutriuškino 83:50 (J.Raglandas 16, B.Qvale 13). 

„Lokomotiv“ turėjo smarkiai paprakaituoti ir spalio pabaigoje viešėdamas Vilniuje. „Lietuvos rytas“ savo aikštėje grupės lyderiams nusileido tik per pratęsimą 85:93 (L.Maurokefalidis 22, R.Giedraitis 19, M.Lukauskis 11/ J.Raglandas 21, F.Elegaras 17, M.Collinsas 13). 

Nesunku pastebėti, kad tarp rezultatyviausiųjų vyrauja angliškos pavardės – visi „Lokomotiv“ lyderiai yra užjūrio legionieriai: amerikietis Joe Raglandas (14,9 tšk., 5,1 rez.perd.), australas Ryanas Broekhoffas (11,6 tšk.), dar keturi amerikiečiai Trevoras Lacey (11,3 tšk.), Brianas Qvale (9,4 tšk.), Frankas Elegaras (9,2 tšk., 5,2 atk.kam.) ir Chrisas Babbas (8,8 tšk.). 

Emilijos Redžo „Grissin Bon“ 

„Grissin Bon“ savo sirgalius pergalėmis džiugina retai. Italijos lygoje buvusi brolių Lavrinovičių komanda laimėjo vos 3 iš 10 rungtynių ir užima priešpaskutinę 15-ąją vietą. Blogiau žaidžia tik 2 pergales turinti Brindizio „Happy Casa“. 

Emilijos Redžo komandos padėtis buvo itin liūdna sezono pradžioje, kai „Serie A“ turnyre buvo patirti net šeši iš eilės pralaimėjimai. Tačiau per pastarąsias ketverias rungtynes „Grissin Bon“ laimėjo tris kartus, o praėjusį šeštadienį kirto iš peties ir išvykoje patiesė Italijos čempionės vardą ginančią Venecijos „Umana“ komandą 68:66 (J.Reynoldsas 16, M.Markošvilis 11). 

Ši pergalė buvo ypač svari dėl to, kad komandai negalėjo padėti jos lyderis Amedeo Della Valle, patyręs peties traumą per praėjusias Europos taurės rungtynes. 

24-erių A.Della Valle, kuris vasarą labai norėjo išvykti iš Emilijos Redžo, šį sezoną žaidžia tiesiog fantastiškai. Jis užima penktąją vietą rezultatyviausių Italijos lygos krepšininkų sąraše (vid. 17,4 tšk.) ir antrąją vietą rezultatyviausių Europos taurės žaidėjų sąraše (17,9 tšk.). 

Tarptautiniame turnyre italui geriausiai talkina amerikiečiai Jalenas Reynoldsas (12,7 tšk., 7,4 atk.kam.) ir Julianas Wrightas (10,7 tšk., 7,4 atk.kam.) bei gruzinas Manučaras Markoišvilis (9,6 tšk.). O prie šio „Grissin Bon“ branduolio gruodžio pradžioje prisidėjo patyręs naujokas Jamesas Wrightas, kuris yra žaidęs ir keliuose Eurolygos klubuose. 

J.Wrightas debiutavo tik praėjusią savaitę per Europos taurės rungtynes išvykoje su Stambulo „Galatasaray“ ekipa, kuriai „Grissin Bon“ pralaimėjo 72:82 (J.Reynoldsas 19, J.Wrightas 16, J.White‘as 13). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?