EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Lietuvių ir rusų lygybė bei užribyje likę rinktinės senbuviai

Eurolygos 22-ajame ture visi Lietuvos krepšininkai žaidė žemiau galimybių. Net ir rezultatyviausiai rungtyniavę Milano „Olimpia“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas bei Kauno „Žalgirio“ puolėjas tik trumpose atkarpose parodė, ką moka, bet to neužteko, kad jų komandos iškovotų pergales. O Lietuvos rinktinės senbuviai Mantas Kalnietis iš „Olimpia“ ir Jonas Mačiulis iš Madrido „Real“ šią savaitę liko šildyti suolą.

A.Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 10, 2018, 12:05 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:13 AM

Kauno „Žalgiris“ penktadienį iššvaistė pirmajame kėlinyje turėtą 15 taškų persvarą, namie pralaimėjo „Chimki“ komandai 74:84 ir nutraukė septynių savo aikštėje iškovotų pergalių seriją. Penki žaidę „Žalgirio“ lietuviai pelnė tik 24 taškus. Varžovų komandoje žaidė tik trys rusai, kurie taip pat įmetė 24 taškus (tiesa, net 20 taškų pelnė vienas Aleksejus Švedas).

Lietuvos čempionams dėl peršalimo negalėjo padėti Antanas Kavaliauskas. Martynas Arlauskas nepateko į dvyliktuką, o Gytis Masiulis visą mačą praleido ant suolo.

Rezultatyviausiai tarp lietuvių žaidęs Paulius Jankūnas pelnė 11 taškų, Edgaras Ulanovas – 6 (2/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio), Paulius Valinskas – 5 (1/1 dvitaškio, 1/1 tritaškio), Martynas Sajus – 2 (1/1 dvitaškio), Artūras Milaknis į krepšį nepataikė nė karto.

Beje, M.Sajus pirmą kartą šį sezoną pataikė dvitaškį. Iki šios savaitės jis buvo pelnęs tik 1 tašką.

P.Valinskas pelnė pirmuosius taškus nuo žiemos pradžios. Praėjusį kartą jis į krepšį įmetė per lapkričio pabaigoje vykusias rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“, o visą gruodį ir sausį arba visai nežaisdavo, arba atakuodavo netaikliai (per tą laikotarpį nepataikį ne vieno iš 10 metimų žaidžiant ir dviejų baudos metimų).

Tarp nugalėtojų šiame ture buvo tik vienas lietuvis. Lukas Lekavičius ketvirtadienį pelnė 4 taškus ir padėjo Atėnų „Panathinaikos“ ekipai namie įveikti Vitorijos „Baskonia“ komandą 80:76.

Tuo tarpu penktadienis Lietuvos krepšininkams nebuvo sėkmingas. Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis nė akimirkai nebuvo įleistas į aikštę, o jo komanda namie po dramatiškos kovos nusileido Pirėjo „Olympiakos“ klubui 79:80.

Milano „Olimpia“ išvykoje pripažino Belgrado „Crvena Zvezda“ pranašumą 89:100. „Olimpia“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas pelnė 17 taškų ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, jo komandos draugas Artūras Gudaitis įmetė 8 taškus, o Mantas Kalnietis liko ant suolo.

Savaitės lietuviai

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). L.Lekavičius labai aktyviai žaidė antrajame kėlinyje, kai „žalieji“ vijose sėkmingiau mačą pradėjusius svečius, bet po pertraukos nė sykio nemetė į krepšį. Gynėjas per 18,5 min. pelnė 4 taškus (2/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). P.Jankūnas ryškiai blykstelėjo trečiojo kėlinio viduryje, kai tris iš eilės jo dvitaškiai padėjo Kauno komandai pavyti varžovus. Tačiau beveik visą kitą rungtynių dalį „Žalgirio“ kapitonas nusileido varžovų aukštaūgiams abiejose aikštės pusėse, o dėl pražangų turėjo ilgai sėdėti ant suolo. P.Jankūnas per 18,5 min. pelnė 11 taškų (4/6 dvitaškių, 1/1 tritaškio), atkovojo 4 kamuolius, prasižengė 4 kartus ir išprovokavo 4 pražangas.

Mindaugas Kuzminskas („Olimpia“). M.Kuzminsko statistika buvo visai graži. Tačiau tuo metu, kai puolėjas buvo aikštėje, dėl skylėtos gynybos Milano komandos atsilikimas nuo varžovų nemažėjo, o po lietuvio nesportinės pražangos ketvirtojo kėlinio pradžioje „Olimpia“ padėtis tapo beviltiška. M.Kuzminskas žaidė 26,5 min., pelnė 17 taškų (3/5 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 2/2 baudų) ir pakartojo asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą. Jo vidurkis pakilo iki 11,2 taško.

Savaitės nusivylimas

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis beveik neturėjo galimybių mesti į krepšį, bet praradęs kantrybę keliskart švystelėjo iš nepatogių padėčių. Gynėjas žaidė 17,5 min. ir nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio, 0/4 tritaškių). A.Milaknis šį sezoną be taškų baigė ketvirtas rungtynes. Tačiau trejos praėjusios nerezultatyvios rungtynės buvo dar rudenį – per devynis pirmuosius turus. Krepšininko vidurkis smuktelėjo iki 8,7 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą