EUROLYGA 2023

Monstras pabudo: Jono Valančiūno NBA karjeroje įvyko lemtingas lūžis

NBA čempionate „Toronto Raptors“ laimėjo jau aštuonerias rungtynes iš eilės, užtikrintai pirmauja Rytų konferencijoje ir užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose. Labai svarbi įspūdingo sezono dalis ta, kad Jonas Valančiūnas žengė milžinišką žingsnį į priekį. Lietuvio pažanga nepaprastai džiaugiasi „roplių“ treneris Dwane'as Casey.

Jonas Valančiūnas žaidžia monstrišką sezoną. <br>AFP nuotr.
Jonas Valančiūnas žaidžia monstrišką sezoną. <br>AFP nuotr.
Jonas Valančiūnas žaidžia monstrišką sezoną. <br>AFP nuotr.
Jonas Valančiūnas žaidžia monstrišką sezoną. <br>AFP nuotr.
Jonas Valančiūnas žaidžia monstrišką sezoną. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas žaidžia monstrišką sezoną. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas žaidžia monstrišką sezoną. <br> AP nuotrauka
Jonas Valančiūnas žaidžia monstrišką sezoną. <br> AP nuotrauka
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-03-13 13:11, atnaujinta 2018-03-13 16:30

25-erių 213 cm ūgio vidurio puolėjas šį sezoną pagerino visus savo įmanomus statistinius rodiklius – atakuoja vidutiniškai 56,1 proc. taiklumu (karjeros rodiklis – 55,7 proc.), pradėjo mesti iš toli – pataikė 44,6 proc. tritaškių o po krepšiais atkovoja 12 kamuolių (karjeros rodiklis – 11,5). Baudas lietuvis meta net 80,8 proc. taiklumu ir tai yra beveik 2 proc. geresnis rezultatas nei per ligšiolinę karjerą. 

Anksčiau neretai svarbiausiomis minutėmis J.Valančiūnas būdavo priverstas šildyti suolą, net jeigu rungtynėse ir žibėdavo. Dabar D.Casey nebijo jo leisti į aikštę tada, kai sprendžiamas dvikovos likimas.

Už pasitikėjimą lietuvis atsilygina monstrišku žaidimu lemiamos akimirkomis. Penktadienio naktį aukštaūgis bloku ir svarbiais metimais pabaigoje padėjo „Raptors“ klubui nutraukti „Houston Rockets“ 17 iš eilės pergalių seriją.

„The Star“ D.Casey pripažino tikėjęs, kad toks laikas ateis, tačiau J.Valančiūnui reikėjo subręsti.

„Jis užaugo. Jei tai būtų įvykę prieš keletą metų, ko gero, lemiamomis akimirkomis būtume žaidę žemesniu penketu. Daug kas tada ant manęs pyko, bet jis dar nebuvo pasiruošęs. Dabar Jonas tokioms akimirkoms yra subrendęs. Komandai tai labai naudinga“, – sakė treneris.

Treneris pabrėžė, jog kiekvieną sezoną J.Valančiūnas pagerina kurį nors žaidimo komponentą. Šiemet tai yra tritaškiai. Per pirmus penkis savo sezonus NBA, lietuvis metė vos keturis tritaškius. O vien šiemet pataikė 25 iš 56.

„Bandau laimėti, o kartais tai reiškia, kad turiu suteikti daugiau erdvės Demarui DeRozanui, Serge'ui Ibakai, Kyle'ui Lowry. Kai atsitraukiau, atsiranda progų mesti tritaškius. Pasitikiu savimi tai darydamas ir pataikau“, – sakė lietuvis.

Tačiau pagrindinis faktorius, kuris pavertė lietuvį puikiu pasirinkimu paskutinėmis rungtynių minutėmis, yra pagerėjusi gynyba.

„Jonas yra didelė mūsų paspirtis gynyboje. Jis dominuoja po krepšiais. Mums tai labai didelė nauda“, – sako Toronto klubo superžvaigždė D. DeRozanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.