EUROLYGA 2023

Šiaulių areną pribloškęs gynėjas – apie smagų pasiūlymą ir Lietuvos talentą NBA

Praėjusią vasarą į „Šiaulius“ atvykęs amerikietis Nickas Zeisloftas tylėjo ilgai. Tačiau kai aikštėje pagaliau prabilo, surengė tokį šou, kokio Lietuvoje nebuvo jau dešimtmetį.

 Šią vasarą į Šiaulius atvykęs N.Zeisloftas džiaugiasi gera komandos atmosfera.<br> G.Šiupario nuotr.
 Šią vasarą į Šiaulius atvykęs N.Zeisloftas džiaugiasi gera komandos atmosfera.<br> G.Šiupario nuotr.
 L.Birutis ir N.Zeisloftas.<br> G.Šiupario nuotr.
 L.Birutis ir N.Zeisloftas.<br> G.Šiupario nuotr.
 N.Zeisloftas (kairėje).<br> G.Šiupario nuotr.
 N.Zeisloftas (kairėje).<br> G.Šiupario nuotr.
 L.Birutis.<br> G.Šiupario nuotr.
 L.Birutis.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 10:17 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:38 AM

25-erių 193 cm ūgio gynėjas šalies čempionato rungtynėse su Utenos „Juventus“ surinko 41 tašką ir pataikė 12 iš 15 mestų tritaškių.

N.Zeislofto rezultatyvumo rodiklis LKL yra aukščiausias nuo 2007-2008 metų sezono, kai tiek pat taškų įmetė Saulius Kazevičius.

„Savo karjeroje turėjau daug įsimintinų rungtynių. Šios be jokios abejonės rikiuojasi tarp jų“, – kalbėdamas su lrytas.lt prisipažino N.Zeisloftas.

Sulaukė smagaus trenerio prašymo

„Ką aš galiu pasakyti apie tą vaikiną? Užsirovėme. Pagarba jam“, – taip apie fantastišką N.Zeislofto pasirodymą po 84:120 pralaimėtų rungtynių atsiliepė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.

Jis, kaip ir „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika, su nuostaba stebėjo vieną po kito krentančius amerikiečio tritaškius.

N.Zeisloftas pasakojo, jog jau antrojo kėlinio viduryje pajuto, kad tai buvo jo vakaras.

„Pradėjau jausti gerą žaidimo rimtą, metimai sekėsi natūraliai. Nė vieno jų neforsavau“, – prisiminė jis.

Beje, krepšininkas po mačo džiaugėsi gražiu sutapimu – tą savaitgalį Lietuvoje kaip tik viešėjo jo tėvai ir dėdė.

„Po rungtynių treneris ir komandos draugai juokaudami prašė, kad mano šeima čia liktų iki sezono pabaigos, jei ir toliau taip žaisiu“, – šypsojosi N.Zeisloftas.

Rungtyniavo vidurio puolėjo pozicijoje

Nors dabar N.Zeisloftą galima įrašyti tarp geriausių lygos snaiperių (vid. po 3,2 trit. per rungtynes), vaikystėje jis labiau nei tolimus metimus tobulino žaidimą po krepšiu.

„Kai tik pradėjau žaisti krepšinį, buvau aukštesnis už savo amžiaus vaikinus, todėl mane vis statė į vidurio puolėjo poziciją, – pasakojo jis. – Taip buvo iki kol man sukako 15. Maždaug tuo metu pradėjau rungtyniauti kaip gynėjas ir tapau geru metiku“.

Krepšininkas pridūrė, jog sezono eigoje nerengia daug specialių treniruočių metimui gerinti – tam skirtos jo vasaros.

„Sezono metu turiu pailsinti kojas rungtynėms, juk negali į jas ateiti pavargęs ir persidirbęs. Reikia rasti pusiausvyrą tarp poilsio ir treniruočių“, – paaiškino jis.

Visgi kai nusprendžia papildomai padirbėti „Šiaulių“ treniruočių salėje, N.Zeisloftas atlieka jam įprastą rutiną.

„Atlieku labai įvarius metimus, daug dėmesio skirdamas ir kojų darbui. Mėtau ir ir iš vietos, ir įsibėgėjęs, ir po kamuolio varymosi“, – kalbėjo gynėjas.

Jis, žaisdamas savo pirmąjį sezoną Europoje, jau spėjo sudalyvauti ir tritaškių konkurse.

Klaipėdoje Karaliaus Mindaugo taurės metu jis finale 19:22 nusileido Vilniaus „Lietuvos ryto“ veteranui Mindaugui Lukauskiui.

„Dieną prieš konkursą šiek tiek pasitreniravau metimus, nors savo treniruočių salėje net neturime stovo.

O pats konkursas buvo smagus. Labai norėjau įrodyti, kad esu geriausias, bet ta diena nebuvo mano. Turiu nukelti kepurę prieš M.Lukauskį“, – pasitikslinęs, ar gerai taria lietuvio pavardę, šyptelėjo N.Zeisloftas.

Pirmasis sezonas Europoje nenuvilia

Koledžo metais Ilinojuje ir Indianoje rungtyniavusiam N.Zeisloftui šis sezonas yra debiutinis Europoje. Gynėjas į „Šiaulius“ atkeliavo iš NBA plėtojimosi lygos, kurioje atstovavo Indianos „Fort Wayne Mad Ants“ ekipai.

Amerikietis 2016-ųjų rudenį net buvo pasirašęs bandomąją sutartį su „Indiana Pacers“, tačiau klubas ją nutraukė po mėnesio.

„Per savo karjerą jau spėjau padirbėti su daug trenerių, tad man prisitaikyti prie naujų sistemų nėra sunku“, – pasakojo N.Zeisloftas.

Tiesa, „Šiauliuose“ jo įsiliejimą į komandą pristabdė lapkritį patirta trauma. Tada dėl delnikaulio lūžio krepšininkas nerungtyniavo porą mėnesių.

„Dabar po ilgo laiko vėl jaučiuosi geriausios formos. Tiesą sakant, manau, dabar rungtyniauju geriau, nei bet kada karjeroje, – prisipažino gynėjas. – Man labai padeda treneris A.Sireika. Jis iš manęs daug reikalauja ir kartu padeda tobulėti. Esu dėkingas, kad turiu tokį trenerį.

Stengiuosi pateisinti jo lūkesčius ir per kelerius artėjančius metus pakilti iki aukščiausio lygio – Eurolygos ar NBA. Tai mano tikslas“.

Kalbėdamas apie svajonę rungtyniauti už Atlanto N.Zeisloftas taip pat užsiminė ir apie savo komandos draugą – Lauryną Birutį. Šį sezoną milžiniškais žingsniais tobulėjantis 20-metis jau dabar yra vienas „Šiaulių“ lyderių.

„Laurynas nustabus. Kai pirmą kartą pamačiau jį aikštėje, pats dar net nebuvau žaidęs su komanda, tačiau jau tada pastebėjau jo koordinaciją, rankų judesius.

Vien per pirmas kelias dienas įsitikinau, kiek daug Laurynas gali nuveikti. Kaip tokio ūgio, jis yra labai atletiškas, gerai jaučia kamuolį, sugeba gintis.

Neabejotinai matau jį su NBA markšinėliais per artėjančius kelerius metus. Jis tik turi ir toliau taip sunkiai dirbti“, – komandos draugą gyrė N.Zeisloftas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.