EUROLYGA 2023

Šėldami „Neptūno“ sirgaliai apdegino petarda merginą ir jos akis

Sekmadienio Lietuvos krepšinio lygos dvikova sostinės „Siemens“ arenoje tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ klubų baigėsi ne tik svečių pergale 99:86, bet ir skaudžia nelaime. Šėlstantys po pergalės „Neptūno“ sirgaliai uždegė dūmines petardas ir liepsna apdegino niekuo dėtą krepšinio aistruolę.

„Neptūno“ sirgaliai uždegė pirotechnikos petardas po pergalės Vilniuje.<br>kadras iš BTV televizijos transliacijos
„Neptūno“ sirgaliai uždegė pirotechnikos petardas po pergalės Vilniuje.<br>kadras iš BTV televizijos transliacijos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2018, 10:56 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:58 PM

Vos tik pasibaigus mačui, Klaipėdos ekipos aistruoliai, įsitaisę aukštai esančiose arenos tribūnose, pradėjo švęsti sėkmę bei uždegė tris dūmines petardas bei išskleidė plakatą „Pirotechnika – ne nusikaltimas“.

Tačiau būtent ši pirotechnika apdegino sirgalės G.B plaukus, akis ir rūbus. Mergina patyrė šoką. Sužalota aistruolė tuoj pat buvo išvežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę. Tikinama, kad grėsmės gyvybei nėra, tačiau yra odos nudegimų.

Policijos pareigūnai teigia, kad sulaikytųjų dar nėra, tačiau tyrimas vykdomas.

„Neptūno“ sirgaliai protestavo prieš praėjusią savaitę vykusį seminarą, kuriame ir kalbėta apie draudimą varžybose naudoti pirotechniką.

Didžiausių Lietuvos sporto organizacijų atstovai tris dienas dalyvavo seminare diskutuodami apie požiūrį į sporto renginių saugumą. Lietuvos krepšinio lyga (LKL), atsižvelgusi į Europos Tarybos (ET) konvenciją dėl integruoto požiūrio į saugumą, apsaugą ir paslaugas per futbolo rungtynes ir kitus sporto renginius bei Lietuvos saugumo atstovų rekomendacijas, nuo šiol skirs sustiprintą dėmesį LKL čempionato žiūrovų saugumui.

Už LKL čempionato rungtynes atsakingi klubai – aikščių šeimininkai. Jie įpareigoti nuo artėjančio savaitgalio sustiprinti apsaugos darbuotojų dėmesį ir pajėgas neleidžiant į areną įsinešti jokių daiktų, įrenginių ir pirotechninių priemonių, kurios gali sukelti pavojų žmonių saugumui ir sutrikdyti, padaryti žalą asmenų turtui ir sveikatai.

Konferencijoje buvo pabrėžta, kad sporto renginiuose negali būti jokių pirotechninių priemonių.

„Konferencijoje buvo pabrėžta, kad sporto renginiuose negali būti jokių pirotechninių priemonių“, – sakė konferencijoje dalyvavusi LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė. – Dėl apribotų erdvių, netinkamo atstumo ir didelės žmonių koncentracijos visos be išimties pirotechninės priemonės yra nesaugios.“

Šį sezoną keli LKL čempionato dalyviai jau sulaukė nuobaudų dėl neužtikrintos apsaugos – aistruoliai į areną pateko su pirotechninėmis priemonėmis ir panaudojo jas per rungtynes.

Be to, po seminaro LKL įpareigojo čempionato rungtynių šeimininkus užtikrinti, kad rungtynių metu arenoje būtų aptarnaujantis medicinos personalas, kuris galėtų suteikti pirmąją pagalbą žiūrovams ir varžybų dalyviams.

Vilniuje vykusios diskusijos atspirties taškas – ET konvencija, pasirašyta 2016 m. liepos 3 d. Sen Deni stadione Paryžiuje per Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio rungtynes. Lietuva buvo viena iš pirmųjų valstybių, tą pačią dieną pasirašiusių konvenciją.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas akcentavo, kad konvencija yra pirmas žingsnis, skatinantis naują požiūrį į sporto renginių saugumą.

„Ir Lietuvoje yra pasitaikę, kad į incidentą, kilusį per sporto varžybas, tenka įsikišti policijos pareigūnams. Taip atsitikdavo todėl, kad nebuvo renginio organizatorių, savivaldybės atstovų ir policijos pareigūnų bendradarbiavimo. Šiandien yra kitaip, tad kitas žingsnis yra ratifikuoti minėtą konvenciją“, – pabrėžė R.Bobinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.