EUROLYGA 2023

Ledo ritulys veja „Žalgirį“ iš namų arenos

Kol ledo ritulio gerbėjai laukia vieno didžiausių sporto renginių Lietuvoje, „Žalgirio“ komandos vadovai sprendžia galvosūkį. Jei Kauno „Žalgiris“ pateks į stipriausių Eurolygos komandų aštuonetą, klubo vadovai susidurs su problema – tomis dienomis, kai turėtų vykti atkrintamosios Eurolygos rungtynės, „Žalgirio“ arenoje karaliaus ledo ritulys.

  „Žalgirio" arena<br>M.Patašiaus nuotr.
  „Žalgirio" arena<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 8:59 AM, atnaujinta Mar 22, 2018, 12:18 PM

Balandžio 22–28 dienomis Kaune vyks pasaulio čempionato I B grupės varžybos.

Oficialus šio sezono Eurolygos kalendorius skelbia, kad turnyro ketvirtfinaliai vyks balandžio 17–20 ir 24–27 dienomis.

„Kol kas nesame oficialiai užsitikrinę patekimo į kitą etapą, bet tie klausimai sprendžiami. Jei komanda pateks į tolesnį etapą, tada patys pranešime visą informaciją. Viskas yra beveik sutarta ir pavyks žaisti rungtynes „Žalgirio“ arenoje“, – sakė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Jei žalgiriečiai po reguliariojo sezono užims 5–8 vietas, namuose žais kaip tik tomis dienomis, kai vyks ledo ritulio varžybos. Nors yra tikimybė, kad vieną iš Europos komandų „Žalgiriui“ tektų priimti namuose tomis dienomis, kai ledo ritulininkai nežaistų – balandžio 24–26 dienomis.

O užėmę 1–4 vietas kauniečiai Eurolygos komandą priimtų dar prieš čempionato pradžią, todėl „Žalgirio“ gerbėjai rinktųsi namų arenoje.

Situaciją komentuodamas A.Kiveris patvirtino, jog žalgiriečių iš namų arenos niekas neišvys. „Kitur perkelti neteks, yra techninių iššūkių, bet panašu, kad viską išspręsime.“

Jeigu atsitiktų taip, kad „Žalgiris“ žaistų tomis pačiomis dienomis kaip ir ledo ritulininkai, klubo vadovai turėtų išspręsti nemažą problemą.

Pagal Eurolygos nuostatus, ilgalaikę sutartį turintys klubai namų rungtynes turi žaisti bent 10 tūkst. vietų arenoje.

Be „Žalgirio“ arenos, panašų vietų skaičių Lietuvoje turi tik „Siemens“ arena Vilniuje. Joje, kaip oficialiai skelbiama, telpa 10 tūkst. žmonių, nors realus vietų skaičius per rungtynes yra beveik tūkstančiu mažesnis.

Su krepšinio klubu nebuvo tartasi

Prieš pasirašydami sutartį Lietuvos ledo ritulio atstovai teigia nesitarę su Kauno „Žalgiriu“. 

„Ledo ritulio čempionatas tikrai negali būti iškeldintas. Prieš pasirašydami sutartį su „Žalgiriu“ nesikalbėjome, tačiau dabar po truputį pradedame. Žinoma, tarimasis dar yra kalbų lygio. „Žalgirio“ vadovai užsiminė, kad yra tokia galimybė, jog klubas pateks į atkrintamąsias ir mūsų čempionato metu turės vykti krepšinio rungtynės“, – situaciją portalui lrytas.lt anksčiau komentavo „Hockey Lietuva“ asociacijos generalinis sekretorius Vaidas Budrauskas.

Jau aišku, kad Lietuvos krepšinio lygos rungtynes su Prienų-Birštono „Vytautu“, Utenos „Juventus“ ir Kėdainių „Nevėžiu“ kauniečiai žais legendinėje Kauno sporto halėje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.