EUROLYGA 2023

Gintarė Petronytė su „Galatasaray“ ekipa pateko į Europos taurės finalą

Stambulo „Galatasaray“ krepšininkės, tarp kurių yra lietuvė Gintarė Petronytė, sušoko dar vieną pergalės šokį Ispanijoje. Trečiadienį „Galatasaray“ išvykoje pralaimėjo antrąsias Europos taurės pusfinalio rungtynes Salamankos „Perfumerias Avenida“ komandai 55:57, tačiau pateko į finalą, nes pirmąsias rungtynes namie laimėjo didesniu skirtumu 69:62.

Gintarė Petronytė.<br>P.Mantauto nuotr.
Gintarė Petronytė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 12:10 AM, atnaujinta Mar 29, 2018, 12:11 AM

Pilnutėlėje Salamankos arenoje „liūtėms“ teko išlieti nemažai prakaito. Ispanijos lygos lyderė „Perfumerias Avenida“ keliskart buvo įgijusi reikiamą 7 taškų ar didesnę persvarą, bet viešnios kiekvieną sykį sugebėdavo sugrąžinti joms palankų rezultatą, o svarbiausia – tiksliau žaidė paskutinėmis rungtynių minutėmis.

Įdomu, kad per abejas rungtynes nė viena komanda nė sykio nepirmavo dviženkliu skirtumu.

G.Petronytė per atsakomąją dvikovą žaidė rezultatyviai, bet nelabai patikimai. 195 cm ūgio vidurio puolėja per 25 min. pelnė 12 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, tačiau atakavo gana netaikliai (4/9 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 4/6 baudos), o paskutinę minutę dukart pataikė tik po vieną iš dviejų baudos metimų.

Turkijos lygoje vos devintąją vietą užimanti „Galatasaray“ šį mėnesį į Ispaniją vyko jau antrąjį kartą. Kovo pradžioje Europos taurės ketvirtfinalyje Stambulo krepšininkės kovojo su Ispanijos lygoje antrąją vietą užimančia Žironos „Uni“ ekipa. Toji dvikova buvo dar atkaklesnė: „Galatasaray“ pralaimėjo pirmąsias rungtynes namie 62:65, bet išvykoje paskutinėmis akimirkomis išplėšė pergalę 72:67.

Su kuo „Galatasaray“ žais finale, paaiškės ketvirtadienį, kai antrąsias pusfinalio rungtynes sužais Antakijos „Hatay“ ir Venecijos „Umana“ krepšininkės. Pirmąsias šių komandų rungtynes Turkijos mieste Antakijoje laimėjo „Hatay“ 74:54.

„Galatasaray“ jau yra žaidusi Europos taurės finale. 2009 metais ši Stambulo komanda lemiamoje dvikovoje nugalėjo Taranto „Cras“ ekipą ir iškovojo antrąjį pagal svarbą žemyno prizą.

Beje, pernai Europos taurės finale žaidė dvi Turkijos komandos. Tuomet Stambulo „Yakin Dogu Universitesi“ nugalėjo Kaiserio „Abdullah Gul Universitesi“ ekipą. O „Galatasaray“ ir „Hatay“ prieš metus iškrito Europos taurės pusfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.