EUROLYGA 2023

L. Lekavičius – apie „Žalgirio“ galimybes Pirėjuje ir „Panathinaikos“ problemas

Dieną prieš Kauno „Žalgirio“ ekipos startą Eurolygos turnyro akrintamosiose varžybose savo kovas pradės ir graikų Atėnų „Panathinaikos“, kuriam šį sezoną atstovauja buvęs žalgirietis 24-erių Lukas Lekavičius. Balandžio 17 dieną pirmajame ketvirtfinalio serijos mače garsusis ir ne kartą Eurolygoje triumfavęs „Panathinaikos“ susigrums su ispanų Madrido „Real“ komanda.

Lukas Lekavičius<br> Euroleague.net
Lukas Lekavičius<br> Euroleague.net
Lukas Lekavičius<br>Euroleague.net
Lukas Lekavičius<br>Euroleague.net
Lukas Lekavičius<br>Euroleague.net
Lukas Lekavičius<br>Euroleague.net
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 16, 2018, 5:00 PM, atnaujinta Apr 18, 2018, 9:15 AM

Mintimis apie artėjančią dvikovą bei „Žalgirio“ galimybes L.Lekavičius pasidalino su oficialiu Eurolygos tinklalapiu.

„Mes patekome į atkrintamasias kovas. Tai buvo mūsų pirminis tikslas ir aš džiaugiuosi, jog jį pasiekėme. Tai bus pirmoji mano patirtis aktrintamosiose varžybose ir esu labai motyvuotas jose gerai sužaisti. Sezono įtampa auga, bet mes turime žygiuoti toliau“, – tokia įžanga pradėjo L.Lekavičius.

Lietuvis konstatavo, jog šis sezonas Atėnų klubui yra banguotas ir nestabilus, o jie šiemet pralaimėjo daug išvykos rungtynių, bet viliasi, jog atkrintamosiose varžybose Madride jie žais kur kas geriau.

Praėjusiame sezone iš Kauno „Žalgirio“ į Atėnų „Panathinaikos“ perėjęs žaidėjas nepamiršo ir savo buvusio klubo.

„Aš turiu daug draugų buvusioje komandoje, kalbuosi su jais ir žinau, kad Lietuvoje jaučiamas didelis susidomėjimas „Žalgiriui“ patekus į atkrintamasias varžybas. Skaitau lietuvišką spaudą, matau, kaip yra šiuo įvykiu susidomėję sirgaliai, miestas. Manau, bilietai bus tikrai visi išparduoti, nes lietuviai myli krepšinį, o „Žalgiriui“ patekus į tolesnį Eurolygos etapą, susidomėjimas tik didės“, – apie situaciją Lietuvoje parašė Lukas.

Taip pat Lietuvos krepšinio rinktinės įžidėjas pasidalino ir savo įžvalgomis apie būsimą „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ dvikovą.

„Žalgiris“ žais prieš labai gerai man pažįstamą komandą, mūsų pagrindinius varžovus Graikijoje – „Olympiakos“. Manau, kad kertinis šios poros serijos momentas bus namų arenos pranašumas. „Olympiakos“ tvirtovėje yra labai sunku žaisti, ji tikrai bus pilna. Kitą vertus, „Žalgiris“ nėra labai patyrusi komanda, joje nėra daug Eurolygos atkrintamųjų varžybų patirties turinčių žaidėjų, tai jauna komanda. Ir tai labai svarbus akcentas. "Žalgiris", galvodamas apie sėkmę, turės žaisti kur kas greičiau ir energingiau prieš Pirėjų, tačiau tai bus sunku padaryti“, – tikino L.Lekavičius.

Žaidėjas apgailestavo, kad negalės sulaukti svečių iš Lietuvos bei buvusių bendraklubių, nors bent dvejas rungtynes serijoje iki trijų pergalių „Žalgiris“ žais Graikijoje.

„Dėl atkrintamųjų akistatų negalėsiu priimti svečių. Savo draugams pasakiau, kad nevažiuotų, turiu būti susikaupęs rungtynėms. Jau yra susidariusi šeimos ir draugų eilė, kurie pasibaigus Eurolygos vajui turėtų tikrai atvykti į Atėnus. Artėja vasara, čia puikūs orai ir aš su nekantrumu laukiu, kada galėsiu jiems aprodyti Atėnus“.

Lietuvos rinktinės žaidėjas paatviravo ir apie savo komandos vidines problemas.

„Naujų žaidėjų integravimas į komandą tapo vienu iš sunkiausių uždavinių šiame sezone. Nėra lengva įsilieti naujiems krepšininkams, atvykusiems į klubą viduryje sezono, žinant vyriausiojo trenerio Xavi Pascualio taktinius sumanymus, daugybę puolimo derinių. Mums paprasčiausiai reikia duoti laiko šiems žaidėjams. Mano manymu, dabar kai esame kartu jau keli mėnesiai, nauji žaidėjai jaučiasi kur kas geriau ir mes tapome geresne komanda.

Jie iš tikro mums padeda. Mike'as Jamesas yra labai geras žaidėjas, vienas iš geriausių atakų užbaigėjų Eurolygoje. Adreianas Payne'as savo darbą atlieką gerai, jis yra puikus kovotojas dėl atšokusių kamuolių. Mes tikrai esame geresni su šiais vaikinais“, – apie naujų žaidėjų atėjimą dėstė lietuvis.

L.Lekavičius pabrėžė, kad negalima galvoti, jog atkrintamosios varžybos yra kažkuo išskirtinės – paprasčiausiai joms turi atiduoti visus 100 procentų savo jėgų, žaisti savo žaidimą bei stengtis nugalėti. Žaidėjas taip pat akcentavo ir namų rungtynių svarbą, išskirdamas Madrido komandos sirgalius, kuriuos pavadino vienais geriausių Europoje.

„Madrido „Real“ ekipa yra tikrai gera. Atkrintamosiose varžybose visos komandos yra geros. Ispanai mėgsta greitai žaisti, turi labai gerus mažiuosius žaidėjus kaip Facundo Campazzo ar Luka Dončičius. Jie turi ir labai gerus metikus bei centrus. Visa komanda yra labai gera, nėra silpnų vietų, jie turi viską.

Tačiau mes turime žaisti protingai, negalime jiems leisti pajusti žaidimo ritmo, negalime jiems leisti mesti lengvų metimų. Svarbiausias dalykas bus gera gynyba. Mes esami geri puolime, jie irgi. Esame greita komanda, o su Mike'u Jamesu, kuris yra pašėlęs žaidėjas, esame dar greitesni. Manau varžovams yra sunku gintis prieš mus, nes turime daug talentingų žaidėjų puolime, tačiau daugiau galimybių nugalėti turės ta komanda, kuri geriau ginsis“, – apie Madrido klubą dėstė lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.