EUROLYGA 2023

V. Šeškus suabejojo LKL sprendimu: „Žaisti lygoje turėtų tik NKL čempionai“

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) oficialiai pranešė, kad suteikia galimybę į pajėgiausias šalies pirmenybes patekti Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) trečiosios vietos laimėtojui Šakių „Vyčiui“. Pirmadienį lygos vadovai Šakių komandai išsakė reikalavimus bei teigė laukiantys galutinio klubo sprendimo.

Virginijus Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Virginijus Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
LKL čempiontas <br>G.Šiupario nuotr.
LKL čempiontas <br>G.Šiupario nuotr.
 Lamelo Ball, Edvinas Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
 Lamelo Ball, Edvinas Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rokas Suslavičius

2018-04-16 18:58, atnaujinta 2018-04-17 08:53

Nors dėl pirmosios vietos antroje pagal pajėgumą šalies lygoje kovėsi Klaipėdos „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ dublerinės komandos, tačiau pagal lygos nuostatus šie klubai negali pretenduoti į vietą LKL.

Šakių „Vytis“ turėtų pakeisti paskutiniąją vietą LKL užėmusią komandą, o pagrindinis pretendentas palikti stipriausių Lietuvos krepšinio klubų gretas yra Prienų-Birštono „Vytautas“, kuris yra LKL autsaideris ir nuo artimiausių varžovų atsilieka dvejomis pergalėmis.

Tiesa, lrytas.lt kalbintas „Vytauto“ komandos strategas Virginijus Šeškus svarstyti apie grėsmę likti be LKL kovų dar nenorėjo bei esamos situacijos nedramatizavo.

„Apie iškritimą kol kas tikrai negalvojame. Turime dar likusias 5 rungtynes, o mus skiria tik du taškai nuo aštuntos ir devintos vietų. Esame susitelkę į šias likusias rungtynes ir stengsimės išvengti paskutiniosios pozicijos“, – teigė jis.

„Vytauto“ komandos vyriausiasis treneris išsakė nuomonę ir apie situaciją, kuomet į LKL pretenduoja trečiąją vietą užėmusi komanda. Anot jo, tai yra kiek neteisinga.

„Suprantu, kad kažkas priima šiuos sprendimus ir nuostatų reikia laikytis, tačiau manau, jog teisę žaisti turėtų gauti tik čempionai. Tokiu atveju būtų sąžiningiau ir tai nėra mano vieno nuomonė, bet ir daugelio kitų žmonių su kuriais kalbėjomės šia tema“, – svarstė treneris.

Paklaustas apie Ballų šeimynos likimą ir ateitį jei klubas iškristų į NKL, strategas nedaugžodžiavo.

 „Su jais net nešnekėjome apie tokius dalykus“, – trumpai tarė jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.