EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. „Žalių“ debiutų žvaigžde tapo Artūras Milaknis

Antradienį ir trečiadienį Eurolygos atkrintamosiose varžybose pirmą kartą žaidė penki žalius marškinėlius vilkėję Lietuvos krepšininkai: keturi – iš Kauno „Žalgirio“ ir Lukas Lekavičius – iš Atėnų „Panathinaikos“. Nors rezultatyvumu per pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes pasižymėjo tik žalgirietis Artūras Milaknis, priežasčių liūdėti neturėjo nė vienas lietuvis. „Žalgiris“ ketvirtfinalio seriją pradėjo išvykoje įveikdamas Pirėjo „Olympiakos“ klubą 87:78, o „Panathinaikos“ namie sumindė Madrido „Real“ komandą 95:67.

Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Milaknis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Artūras Milaknis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 1:05 AM

„Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius trečiadienį neregistravo Martyno Arlausko ir Gyčio Masiulio, o dar du lietuviai Martynas Sajus ir Paulius Valinskas visas rungtynes sėdėjo ant atsarginių suolo.

Prieš „Olympiakos“ komandą kovojo keturi lietuviai, pelnę 27 taškus. Varžovų krepšį dažniausiai atrišdavo A.Milaknis (16 taškų), o kitų trijų lietuvių indėlis puolant buvo nežymus. Edgaras Ulanovas įmetė 5 taškus, Paulius Jankūnas – 4, Antanas Kavaliauskas – 2.

Lietuvių ketveriukė pataikė tik 3 iš 13 dvitaškių, bet taikliau atakavo iš toli (5 iš 12 tritaškių).

Pirėjo komandoje keturi rezultatyviausi krepšininkai buvo graikai. Vasilis Spanoulis pelnė 25 taškus, Giorgos Printezis – 12, Giannis Papapetrou 11, Vangelis Mantzaris – 9. Graikų ketveriukė surinko beveik tris ketvirtadalius „Olympiakos“ taškų (57 iš 78).

„Žalgiris“ šį sezoną laimėjo visas trejas tarpusavio rungtynes su „Olympiakos“. Kauniečiai antrą kartą paeiliui Pirėjo ekipą palaužė per pratęsimą.

Beje, Kauno komanda šį sezoną žaidė keturis pratęsimus ir tris iš jų laimėjo. Tuo tarpu „Olympiakos“ apskritai yra daugiausiai pratęsimų – net šešis – žaidęs klubas. Trejas pirmąsias pratęstas rungtynes Pirėjo krepšininkai laimėjo, bet dviejuose paskutiniuosiuose reguliariojo sezono turuose per papildomą laiką nusileido Malagos „Unicaja“ ir „Žalgiriui“, o trečiadienį ir vėl pripažino žalgiriečių pranašumą.

Lietuvių penketas

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis pataikė pirmąjį savo metimą, dažnai pabėgdavo nuo jį dengusių varžovų ir atsidurdavo laisvas, bet antrajame ir trečiajame kėliniuose jo taikiklis buvo išderintas (1/5 tritaškių). Užtat ketvirtajame kėlinyje ir per pratęsimą pagrindinis „Žalgirio“ snaiperis savo darbą atliko ir pelnė 11 taškų (3/5 tritaškių). Iš viso A.Milaknis žaidė 31 min. ir įmetė 16 taškų (1/1 dvitaškio, 4/10 tritaškių, 2/2 baudų).

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Kauniečių kapitonas beveik visas rungtynes tiksliai žaidė abiejose aikštės pusėse, bet vieno dalyko nepadarė – P.Jankūnas nepataikė net iš jam įprastų vietų ir pirmuosius taškus pelnė tik 32-ąją min. Mačo pabaigoje jis pradėjo klysti keisdamasis dengiamaisiais, bet pavargę varžovai tuo pasinaudoti nebepajėgė. Kita vertus, gindamasis vienas prieš vieną puolėjas sukaustydavo net ir vikresnius oponentus, o iki ketvirtojo kėlinio sirenos likus 66 sek. gražiu griuvimu išprovokavo teisėjus skirti pražangą G.Printeziui. P.Jankūnas žaidė 32 min., pelnė 4 taškus (2/7 dvitaškių), atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir pirmą kartą šį sezoną blokavo 2 metimus.

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Vidurio puolėjas tik trumpam pakeisdavo puikiai žaidusį B.Daviesą. A.Kavaliausko pirmoji atkarpa buvo labai prasta, bet paskui viską atlikdavo daug patikimiau ir komandos nesusilpnino. Tiesa, vienos didelės savo problemos aukštaūgis neišsprendė – vos per 9,5 min. gavo 4 pražangas. Neilgai žaidęs A.Kavaliauskas spėjo pelnyti 2 taškus (0/2 dvitaškių, 2/2 baudų) ir atkovoti 3 kamuolius.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Pirmoje mačo pusėje E.Ulanovas tiek gynyboje, tiek puolime beveik viską darė vėluodamas nedidele sekundės dalimi, o dengdamas V.Spanoulį atsilikdavo net ir dideliu žingsniu. Tiesa, po pertraukos varžovams sulėtėjus, padėtis pagerėjo. Puolėjas žaidė 32 min., keliskart pabūgo mesti ir atakavo labai netaikliai (0/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/4 baudų), bet būtent jis per pratęsimą pataikė varžovus pribaigusį tritaškį. Iš viso E.Ulanovas pelnė 5 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). L.Lekavičius prie nuostabios „Panathinaikos“ pergalės prisidėjo tik simboliškai. X.Pascualis gynėją į aikštę įleido tik ketvirtajame kėlinyje, kai tribūnos jau traukė pergales dainas, o treneriai galvojo apie antrąsias rungtynes. L.Lekavičius per 6 min. pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir, iki sirenos likus 14 sek., tapo paskutiniuoju dvyliktuoju taškus įmetusiu Atėnų komandos žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.