EUROLYGA 2023

LKL klubų reitinge karaliumi išlieka „Žalgiris“

 

Kauno „Žagirio“ ekipa sėkmingiausiai žaidė balandžio mėnesį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žagirio“ ekipa sėkmingiausiai žaidė balandžio mėnesį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žagirio“ ekipa sėkmingiausiai žaidė balandžio mėnesį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žagirio“ ekipa sėkmingiausiai žaidė balandžio mėnesį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žagirio“ ekipa sėkmingiausiai žaidė balandžio mėnesį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žagirio“ ekipa sėkmingiausiai žaidė balandžio mėnesį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 4:43 PM

Balandžio mėnesį visus Lietuvos krepšinio, ir ne vien krepšinio, įvykius užtemdė pergalingas Kauno „Žalgirio“ žygis Eurolygoje. Tačiau džiaugsmo akimirkų balandį patyrė ne vien žalgiriečiai: Pasvalio „Pieno Žvaigždės“ šventė pergalę Baltijos lygos finale, „Šiauliai“ užkopė į primirštą penktąją vietą Lietuvos lygoje, o Kėdainių „Nevėžis“ įsiveržė į LKL atkrintamąsias varžybas.

Priešinga nuotaika Prienų-Birštono „Vytauto“ stovykloje. Pavėluotas spurtas šiam klubui, regis, nepadės išvengti paskutinės vietos LKL reguliariajame sezone.

„Žalgiris“

Balandį: 8-2.

Nuo sezono pradžios. LKL: 28-4, Taurė: 3-0, Eurolyga: 21-13.

2018 metų balandis „Žalgiriui“ buvo geriausias mėnuo XXI amžiuje. Kauno komanda ne tik pirmą kartą pateko į šiuolaikinės Eurolygos atkrintamąsias varžybas, bet ir įspūdingai parbloškė ketvirtfinalio varžovę Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, kurią kartą įveikė Graikijoje (po pratęsimo) ir dukart sutriuškino savo arenoje.

Du žalgiriečiai sulaukė ir asmeninių įvertinimų. Edgaras Ulanovas buvo pripažintas naudingiausiu ketvirtfinalio ketvirtųjų rungtynių žaidėju, Brandonas Daviesas – naudingiausiu Eurolygos balandžio mėnesio krepšininku.

Tiesa, Šarūno Jasikevičiaus kariauna formaliai neteko pirmosios vietos LKL čempionate, bet nacionalinėje lygoje dėl Eurolygos ketvirtfinalio serijos žaidė mažiau rungtynių. Beje, „Žalgiris“ pirmosios vietos nebūtų praradęs, jei pirmosiose balandžio rungtynėse nebūtų pralaimėjęs „Šiauliams“.

Vis dėlto „Žalgiris“ lieka padėties šeimininkas – jis taps LKL reguliariojo sezono nugalėtoju, net jei per ketverias likusias rungtynes patirs du pralaimėjimus.

„Lietuvos rytas“

Balandį: 6-1.

Nuo sezono pradžios. LKL: 29-6, Taurė: 2-1, Europos taurė: 7-9.

Kol „Žalgiris“ grąžina skolas LKL čempionate, pirmąja vieta gali pasidžiaugti „Lietuvos rytas“, balandžio mėnesį pralaimėjęs tik kauniečiams, bet išvykose dideliu skirtumu laimėjęs rungtynes su abiem artimiausiais persekiotojais „Neptūnu“ ir „Lietkabeliu“. Pergalė prieš Klaipėdos komandą Rimo Kurtinaičio auklėtiniams užtikrino antrąją vietą reguliariajame sezone.

Beje, Vilniaus krepšininkai Klaipėdoje laimėjo pirmą kartą nuo 2016 metų gegužės, o tai turėtų dar labiau padidinti „Lietuvos ryto“ pasitikėjimą savimi prieš numanomą šių komandų dvikovą atkrintamųjų varžybų pusfinalyje.

„Šiauliai“

Balandį: 6-3.

Nuo sezono pradžios. LKL: 16-19, Taurė: 0-1, BBL: 13-5.

Kaip „Žalgiris“ šį sezoną sudrebino Eurolygą, taip „Šiauliai“ tapo Lietuvos lygos atradimu. Jei per visą praėjusį (2016-2017 m.) čempionatą šiauliečiai laimėjo 6 rungtynes ir užėmė paskutinę 10-ąją vietą, tai šį pavasarį Antano Sireikos vyrų sąskaitoje jau yra 16 pergalių ir garantuota penktoji vieta.

Balandį šiauliečiai kirto net trims iš keturių lygos lyderių: iš pradžių nugalėjo „Žalgirį“, paskui – „Neptūną“, o paskutinėse mėnesio rungtynėse – „Lietkabelį“. Pastaroji pergalė psichologiškai itin vertinga, nes „Šiauliai“ ir „Lietkabelis“ susidurs LKL ketvirtfinalyje.

Beje, Šiaulių krepšininkai pirmauja visose trijose svarbiausiose asmeninės statistikos kategorijose. Laurynas Birutis yra lygos lyderis pagal taškus (14,9) ir atkovotus kamuolius (7,3), Donatas Sabeckis – pagal rezultatyvius perdavimus (6,8).

Balandį „Šiaulių“ sirgalius truputį nuliūdino nesėkmė Baltijos lygos finiše. Nors šiauliečiai išvykoje laimėjo pirmąsias paguodos finalo rungtynes, namie „Tartu Ulikool“ komandai nusileido didesniu skirtumu ir regioniniame turnyre užėmė ketvirtąją vietą.

„Nevėžis“

Balandį: 5-3.

Nuo sezono pradžios. LKL: 12-23, FIBA Europos taurė: 8-8.

Vos prieš mėnesį Kėdainių komanda kovojo dėl išlikimo Lietuvos lygoje. Ir nors balandžio viduryje „Nevėžis“ savo aikštėje pralaimėjo, kaip tada atrodė, žūtbūtines rungtynes „Vytautui“, per porą savaičių labai daug kas pasikeitė ir keturias paeiliui pergales (tarp jų – prieš „Lietkabelį“ ir „Neptūną“) pasiekę kėdainiečiai ne tik išvengė paskutinės vietos, bet ir iškovojo kelialapį į atkrintamąsias varžybas, į kurias grįš po trijų sezonų pertraukos (2015 m. „Nevėžis“ reguliariajame sezone užėmė dešimtąją vietą, 2016 ir 2017 m. – devintąją).

Keturias iš eilės pergales „Nevėžis“ iškovojo pirmą kartą nuo 2013 metų spalio, kai Kėdainiuose buvo suburta ko gero stipriausia visų laikų komanda, greitai subyrėjusi dėl netinkamai įvertintų finansinių galimybių.

„Pieno Žvaigždės“

Balandį: 3-5.

Nuo sezono pradžios. LKL: 13-21, Taurė: 0-1, BBL: 16-2.

Balandžio pradžioje „Pieno Žvaigždės“ iškovojo pirmąjį klubo istorijoje titulą. Gedimino Petrausko treniruojami vyrai lemiamoje dvikovoje užtikrintai sudorojo „Jūrmala“ krepšininkus ir tapo Baltijos lygos čempionais. O sausį į Šiaurės Lietuvą atkeliavęs Jahennsas Manigat dar gavo ir asmeninį prizą – kanadietis buvo išrinktas naudingiausiu BBL finalo žaidėju.

Per visą Baltijos lygos sezoną pasvaliečiai laimėjo 16 iš 18 rungtynių, o abi nesėkmes patyrė žaisdami su Estijos komandomis.

Lietuvos lygoje pasvaliečių padėti pablogėjo. Balandžio pabaigoje „Pieno Žvaigždės“ pralaimėjo trejas iš eilės rungtynes ir prarado galimybes užimti penktąją vietą. Tiesa, pasvaliečių dabar užimamai šeštajai pozicijai, regis, niekas realiai negrasina.

„Vytautas“

Balandį: 3-3.

Nuo sezono pradžios. LKL: 8-26, BBL: 4-3 (pasitraukė), Čempionų lygos atranka: 1-1.

Subliuškus dės Ballų šeimos atvykimo išpūstam burbului, Virginijaus Šeškaus komanda pradėjo žaisti krepšinį. Nors neiškentęs sąmyšio balandžio pradžioje iš Prienų į Italiją išvyko vienas geriausių krepšininkų Tomas Dimša (LKL pelnydavo 12 tšk.), paaiškėjo, kad „Vytautas“ žaisti moka.

Nuo gruodžio vidurio vos 1 iš 18 rungtynių (skaičiuojant visus turnyrus) laimėjęs „Vytautas“ balandžio viduryje pradėjo trijų pergalių seriją, tačiau sukruto per vėlai ir iš paskutinės vietos nepabėgo.

Prieniškiai dar turi vilčių neiškristi iš LKL. Tačiau ši komanda pražūtingos dešimtosios vietos išvengs tik tuo atveju, jei išvykose laimės abejas likusias rungtynes su „Pieno Žvaigždėmis“ bei „Žalgiriu“ ir sulauks „Dzūkijos“ pralaimėjimo „Neptūnui“. Ko gero labiau tikėtinas variantas – sulaukti, kad LKL reikalavimų neįvykdys į stipriausią šalies lygą pasibeldęs Šakių „Vytis“.

„Neptūnas“

Balandį: 3-4.

Nuo sezono pradžios. LKL: 24-11, Taurė: 0-1, Čempionų lyga: 8-8.

Klaipėdos krepšininkai balandžio viduryje išvykoje per pratęsimą palaužė artimiausią persekiotoją „Lietkabelį“ ir LKL reguliariajame sezone užsitikrino trečiąją vietą.

Tačiau tai buvo vienintelis „Neptūno“ šviesos spindulėlis. Daugumoje kitų rungtynių klaipėdiečiai žaidė prastai, o „Žalgiriui“ pralaimėjo net 47 taškų skirtumu (47:94) ir pasiekė šio LKL sezono mažiausiai pelnytų taškų rekordą.

„Juventus“

Balandį: 2-4.

Nuo sezono pradžios. LKL: 12-22, Taurė: 0-1, Čempionų lyga: 6-10, FIBA Europos taurė: 1-2/1 lygiosios.

Traumų iššienautoje Utenos komandoje per kai kurias rungtynes galėjo žaisti vos septyni ar aštuoni krepšininkai. Kai uteniškiai septyniese nugalėjo „Lietkabelį“, treneris Žydrūnas Urbonas buvo pasiruošęs savo auklėtiniams statyti paminklą, bet per kitus mačus jėgų nebeužteko. „Juventus“ balandžio viduryje patyrė keturis iš eilės pralaimėjimus ir pasitraukė iš kovos dėl penktosios vietos.

Uteniškių laimei, blogą seriją pavyko nutraukti per lemiamą dvikovą išvykoje dėl aštuntosios vietos su „Dzūkija“. Įveikę dzūkus, „Juventus“ krepšininkai užsitikrino teisę žaisti atkrintamosiose varžybose.

„Lietkabelis“

Balandį: 2-5.

Nuo sezono pradžios. LKL: 20-15, Taurė: 2-1, Europos taurė: 4-6.

„Lietkabelis“ anksčiausiai sužinojo, kelintą vietą užims LKL reguliariajame sezone. Ketvirtojoje pozicijoje įsitvirtinę panevėžiečiai, atrodo, prarado ūpą kovoti ir balandį pasiekė vos dvi pergales prieš „Dzūkiją“ ir „Pieno Žvaigždes“.

Prasti rezultatai neturėjo įtakos turnyrinei padėčiai, tačiau komanda atprato laimėti, o tai gali lemti skaudžias pasekmes per atkrintamąsias varžybas. O juk Ramūno Butauto komandai reikės stabdyti įsibėgėjusius „Šiaulius“.

„Dzūkija“

Balandį: 1-6.

Nuo sezono pradžios. LKL: 10-25, Taurė: 1-2.

Kovo viduryje Alytaus komanda taikėsi net į penktąją vietą, tačiau tada prasidėjo dzūkus žemyn nubloškusi ilga nesėkmių serija. „Dzūkija“ pralaimėjo net septynerias rungtynes iš eilės (tarp jų – pagrindiniams varžovams „Vytautui“ bei „Nevėžiui“) ir atsigavo tik namie įveikusi „Pieno Žvaigždes“.

„Dzūkija“ pergalę iškovojo pasikeitus treneriui. Nuo sausio krepšininkams vadovavęs estas Alaras Varrakas išvyko „dėl sveikatos problemų“, o prie komandos vairo stojo Valdemaras Chomičius. Atrodo, kad jam pavyko išgelbėti Alytaus klubą nuo iškritimo, bet po lemiamos dvikovos dėl kelialapio į ketvirtfinalį V.Chomičius turėjo pasveikinti „Juventus“ trenerį Ž.Urboną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.