EUROLYGA 2023

Antano Sireikos patarimas: „Jeigu nebus noro – nepadės nei Sireika, nei dar kažkas“

Lietuvos rinktinę į Europos čempionų sostą atvedęs Antanas Sireika visuomet pasižymėdavo puikia iškalba. Naują perliukų porciją krepšinio specialistas pažėrė atviroje „Šiaulių“ ekipos treniruotėje, kurioje dalyvavo Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) ir „Saulės“ krepšinio akademijos auklėtiniai.

 Antanas Sireika mokė jaunuosius SKM žaidėjus.<br> S.Čirbos nuotr.
 Antanas Sireika mokė jaunuosius SKM žaidėjus.<br> S.Čirbos nuotr.
 Antanas Sireika mokė jaunuosius SKM žaidėjus.<br> S.Čirbos nuotr.
 Antanas Sireika mokė jaunuosius SKM žaidėjus.<br> S.Čirbos nuotr.
 Antanas Sireika mokė jaunuosius SKM žaidėjus.<br> S.Čirbos nuotr.
 Antanas Sireika mokė jaunuosius SKM žaidėjus.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-05-08 14:50, atnaujinta 2018-05-08 17:30

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) ketvirtfinalio serijai su Panevėžio „Lietkabeliui“ besiruošianti „Šiaulių“ ekipa tapo bene maloniausia sezono staigmena.

Talentingu jaunimu pasitikintis klubas reguliariajame sezone per 36 rungtynes iškovojo 16 pergalių ir finišavo 5 turnyrinės lentelės vietoje.

„Sėkmės paslaptis yra labai paprasta – visada galvok apie kitus. Turiu žmones, kurie nori siekti rezultato, kurie man patinka pagal tam tikras savybes. Svarbiausia – nuoširdžiai su jais dirbti. Reikia perteikti techninį, taktinį, psichologinį brandumą. Žmogus turi suprasti, kad bus sunku. Kartais vaikinai tikrai gerai žaidžia, bet aš po kiekvienų rungtynių būnu priekabus. Aš noriu, kad jie būtų dar geresni. Lygiai tą patį sakau ir jiems“, – SKM.lt svetainei sakė „Šiaulių“ vyriausiasis treneris A. Sireika.

Į gimtąjį kraštą po penkerių metų pertraukos grįžęs strategas savo auklėtinius Lauryną Birutį ir Donatą Sabeckį palygino su garsiuoju NBA klubo „Utah Jazz“ duetu Johnu Stocktonu ir Karlu Malone‘u. Įdomu tai, kad trenerio asistentas Robertas Giedraitis pats yra vadinamas lietuviškuoju J. Stocktonu – jam iki šiol priklauso LKL rezultatyvių perdavimų ir perimtų kamuolių rekordai.

„J. Stocktonas ir K. Malone‘as tiek metų žaidė NBA, aukščiausiame lygyje, bet niekas jų „neišryškindavo“. Man jų duetas labai patikdavo. Man dabar Dievas atlygina – davė L. Birutį ir D. Sabeckį. Per televizorių girdėjau, kad jų derinys „žemė–oras“ jau pradeda atsibosti. Iš vienos pusės tai yra juokas, iš kitos pusės – smagu. Jie tiek tai įsisavino, kad tokį derinį atlieka kelis kartus per rungtynes. Tai yra gražu ir naudinga komandai“, – pastebėjo A. Sireika.

Kalbėdamas apie treniruotėje apsilankiusį perspektyvų SKM ir „Saulės“ jaunimą specialistas džiaugėsi jaunųjų krepšininkų pademonstruotu atsidavimu: „Tai yra krepšinio populiarinimas, stiprinimas ir pasidalinimas žiniomis. Visada džiaugiuosi žmonėmis, kurie domisi krepšiniu. Geriausias pavyzdys – jaunimas sportavo 4 valandas. Sakau, gal jau gana? Išgirdau „ne“. Tai džiugina mano širdį. Norėčiau, kad tokių žmonių būtų daugiau. Tada galima dirbti, neišeiti iš tos salės ir išmokti. O jeigu nebus noro – nepadės nei Sireika, nei dar kažkas.“

Patys jaunieji talentai teigė sulaukę konkrečių naudingų patarimų, padrąsinimų ir išbandę pratimus, kurių anksčiau nebuvo tekę atlikti: „Teko kibti į darbus ir atlikti naujų pratimų. Didžiulį įspūdį paliko žaidėjai, iš jų sulaukiau daug pagalbos ir padrąsinimų. Treneris mokė technikos, derinių, kaip reikia geriau gintis“, – sakė su SKM „Eurosportas.lt“ komanda bronzos medalius Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje („LIDL–MKL“) iškovojęs 16-likmetis Matas Mačijauskas (treneris Donatas Sabaliauskas).

„Labiausiai patiko Vaido Pauliukėno driblingo pamokos. Kuo geresnis dirblingas, tuo lengviau gali apeiti priešininką. Tokie pratimai labai padeda. Turėjau gerą galimybę treniruotis su „Šiaulių“ snaiperiu Nicku Zeisloftu, jis mane išmokė pratimo, kuris padeda geriau pataikyti“, – sakė vienas SKM Lazdynų „Grizlių“ komandos lyderių Ridas Barkovskis (treneris Antanas Gliožeris).

„Tokios treniruotės reiškia labai daug – iš tokių trenerių kaip R. Giedraitis, V. Pauliukėnas, A. Sireika gali pasisemti patirties, patarimų. Tarkime, tokių apšilimo pratimų tikrai anksčiau nesame darę. Tikrai labai smagu, kad tokie klubai mus pasikviečia, duoda šansą mums sustiprėti ir pasisemti naujų žinių“, – sakė „Saulės“ krepšinio akademijos abiturientas Paulius Vilkas.

SKM geriausiems mokyklos krepšininkams treniruotes su profesionaliais klubais dovanoja antrąjį sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.