EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ dėmesio sulaukė ir Rusijoje: „Šarūnas Jasikevičius – Eurolygos karalius“

„Lietuvoje kartais sakoma – pasaulis turi Jėzų Kristų, o mes turime Arvydą Sabonį. Ko gero, kad greitai šis legendinis krepšininkas turės kompanjoną“, –  tokių ir panašių sakinių artėjant Eurolygos finalo ketvertui buvo galima išvysti Rusijos žiniasklaidoje, kalbant apie „Žalgirį“ bei Šarūną Jasikevičių.

 Rusijos žurnalistai nevengia pasvarstyti apie Kaunoir Maskvos komandų finalą, kuris primintų senus laikus.<br> Lrytas.lt montažas
 Rusijos žurnalistai nevengia pasvarstyti apie Kaunoir Maskvos komandų finalą, kuris primintų senus laikus.<br> Lrytas.lt montažas
Šarūnas Jasikevičius nevengia rungtynėse demonstruoti emocijų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius nevengia rungtynėse demonstruoti emocijų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2018, 7:29 PM, atnaujinta May 17, 2018, 6:33 PM

Kauno „Žalgirio“ komandai prieš Eurolygos finalo ketvertą iš žiniasklaidos tenka milžiniškas dėmesys, o jo centre visuomet atsiduria kauniečius po devyniolikos metų pertraukos į Eurolygos finalo ketvertą atvedęs strategas.

Dėmesio Lietuvos čempionai gavo ir Rusijoje. Nors šioje šalyje dažniausiai kalbama apie Maskvos CSKA, kuri taip pat yra viena pretendenčių į Eurolygos titulą, nepraleista progos pažvelgti ir į kitas finalo ketverto dalyves.

Šarūno Jasikevičiaus sugebėjimus ir puikų sezoną aptarinėjo „Sovetskij sport“ žurnalistas Aleksejus Andronovas, kurio teigimu, treneris parodė, kad neįmanoma gali tapti įmanoma.

„Kauno komanos sėkmė yra unikali. Iš šešiolikos dalyvių Eurolygoje, „Žalgirio“ biudžetas vienas mažiausių ir siekia vos kiek daugiau nei 8 milijonus. Kiekvieną sezoną problema ta pati – rasti pigius bei naudą galinčius atnešti žaidėjus. Tačiau didžiausias laimėjimas yra Šarūnas Jasikevičius“, – apie šio sezono europinę staigmeną rašoma Rusijos naujienų portale.

„Sovetskij sport“ žurnalistas pabrėžė gerą „Žalgirio“ tritaškių pataikymą bei nedažną mėtymą iš toli. Iškart buvo akcentuota tolima Artūro Milaknio bomba išvykoje žaidžiant prieš Stambulo „Fenerbahce“ ir po to sekęs Š.Jasikevičiaus pyktis:

„Šaras nėra nusiteikęs prieš tritaškių mėtymą. Jis tiesiog yra už protingą jų panaudojimą. Kaip sakoma, reikia ieškoti geriausio varianto.“

Straipsnyje buvo aiškiai pabrėžiama ir dar viena šį sezoną jau ne vieno krepšinio eksperto bei sirgalių pastebėta Š. Jasikevičiaus išskirtinumo detalė – minutės pertraukėlės, kurios, rodos, visuomet būna laiku ir vietoje. 

„Čia jis yra Eurolygos karalius. Ir tai yra jo sprogstamos prigimties  tęsinys. Jam nieko nereiškia pakeisti žaidėją, aprėkti, mosikuoti rankomis, kai šis net ir labai nedaug nukrypsta nuo komandos strategijos. Minutes pertraukėlių jis prašo būtent tada, kai tik pajunta, kad komandoje kažkas ne taip. Tai vyksta ne reaguojant į įvykius, bet juos numatant“, – Š.Jasikevičiaus poelgius rungtynėse aptarinėjo A.Andronovas, pridėdamas, kad pro akis nepraslysta ir dėl emocijų stratego gaunamos techninės pražangos.

Š.Jasikevičiaus puiki iškalba prisiminta pateikiant garsųjį pavyzdį, kuomet treneris praėjusiame sezone žurnalistui aiškino apie vaikus po sulaukto klausimo apie gimdančios žmonos lankyti išvykusį aukštaūgį Augusto Limą. 

Rusijos žurnalistui labai įstrigo momentas, kai jis po rungtynių su CSKA Kaune, netikėtai pamatė „Žalgirio“ trenerį viename barų besišnekučiuojantį su buvusiais kolegomis.

„Viename Kauno barų Š.Jasikevičius bendravo su CSKA treneriais, kurie jam buvo pažįstami dar nuo „Panathinaikos laikų. Niekas nedrįso trukdyti trenerio, suprasdami, kad dabar yra jo laisvas laikas. Jis ramiai bendravo su senais draugais suprasdamas, kad rungtynės, net ir pačios svarbiausios, yra tik žaidimas“, – įdomų epizodą prisiminė jis.

Galiausiai, straipsnyje pabrėžiama, kad Š.Jasikevičius dar būdamas žaidėju nebuvo pats mylimiausias „Žalgirio“ gerbėjų, tačiau kuomet karjerą baigė šioje komandoje, o dabar dar atvedė ją į finalo ketvertą, viskas pasikeitė.

„Jeigu „Žalgiris“ ir CSKA susitiktų finale, tai būtų tikras svajonių finalas. Kai kas sugrįžtų į visišką vaikystę, kai kas į jaunystę. Tai būtų nuostabu. Jeigu CSKA finalai jau yra tapę įprastu reiškiniu, tai „Žalgiriui“ toks pasiekimas yra neįtikėtinas“, – apie norą išvysti senus laikus primenantį finalą buvo užbaigtas Š.Jasikevičiaus ir puikaus „Žalgirio“ sezono aptarimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.