EUROLYGA 2023

Krepšinio antradienis: „Real“ susigrąžino Ispanijos čempiono vardą

Prieš mėnesį Eurolygos čempiono vardą susigrąžinęs Madrido „Real“ klubas antradienį susigrąžino ir Ispanijos krepšinio čempiono vardą. 

Madrido ekipa triumfavo Ispanjoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Madrido ekipa triumfavo Ispanjoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-20 00:01

Ispanijos lyga. Finalo ketvirtosios rungtynės (iki 3 pergalių). Vitorijos „Baskonia“ – Madrido „Real“ 85:96 (R.Beaubois 19, T.Šengelija 16, M.Janningas 15/ R.Fernandezas 27, F.Campazzo 17, G.Ayonas 14; serija 1:3). 

Nors varžovai baltos vėliavos neiškėlė ir visose finalo rungtynėse atkakliai priešinosi, „Real“ įrodė, jog šiuo metu yra stipriausias. Prieš mėnesį (gegužės 20 d.) Eurolygos čempionu tapęs „karališkasis“ klubas puikų sezoną pabaigė antradienį susigrąžindamas Ispanijos čempiono vardą. 

Paskutines sezono rungtynes geriau pradėjo „Baskonia“, bet antrojo kėlinio pradžioje „Real“ persvėrė rezultatą ir nuo 13-osios min. visą laiką pirmavo. Skirtumas buvo nedidelis, tačiau Madrido komanda kontroliavo žaidimą, o Vitorijos krepšininkams taip ir nepavyko perimti iniciatyvos. 

Naudingiausiu finalo serijos žaidėju buvo išrinktas „Real“ veteranas Rudy Fernandezas. Jis ypač pasižymėjo per paskutines rungtynes, per kurias pelnė 27 taškus (6/9 tritaškių). 

Ispanijos čempionu „Real“ tapo 34-ąjį kartą. „Baltieji“ finale žaidė jau septintąjį sezoną paeiliui ir per šį laikotarpį auksą iškovojo keturis kartus (2013, 2015, 2016 ir 2018 m.). 

Vitorijos klubo sąskaitoje yra trys Ispanijos čempiono titulai. Pagal šį skaičių „Baskonia“ atsilieka tik nuo „Real“ (34), „Barcelona“ (18) ir Badalonos „Joventut“ (4). 

Pernai stipriausios Ispanijos komandos karūną buvo užsidėjusi „Valencia“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.