EUROLYGA 2023

Rimantas Cibauskas perrinktas LSKL prezidentu

Lietuvos studentų krepšinio lygai (LSKL) dar mažiausiai dvejus metus vadovaus klaipėdietis Rimantas Cibauskas. 55-erių metų krepšinio specialistas Vilniuje vykusioje LSKL rinkimų ir ataskaitų konferencijoje išrinktas jau septintajai kadencijai.

Rimantas Cibauskas perrinktas LSKL prezidentu.<br> LSKL nuotr.
Rimantas Cibauskas perrinktas LSKL prezidentu.<br> LSKL nuotr.
Rimantas Cibauskas perrinktas LSKL prezidentu.<br> LSKL nuotr.
Rimantas Cibauskas perrinktas LSKL prezidentu.<br> LSKL nuotr.
Rimantas Cibauskas perrinktas LSKL prezidentu.<br> LSKL nuotr.
Rimantas Cibauskas perrinktas LSKL prezidentu.<br> LSKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-06-20 13:18, atnaujinta 2018-06-20 13:19

„Malonu, kad LSKL nariai, treneriai, universitetų rektoriai ir studentiškoji bendruomenė vertina mano darbą ir palaiko. Tai skatina dar labiau stengtis kryptingai dirbti. Nuolat bendraujame, diskutuojame, tariamės, kaip dar labiau populiarinti LSKL. Tik dirbdami visi kartu galime pasiekti dar geresnių rezultatų“, – sakė R.Cibauskas.

R.Cibauskas LSKL prezidento pareigas eina nuo 2006 metų. Per tą laikotarpį pasiekta išties įspūdingų pergalių: dukart – 2007 (Tailande) ir 2017 metais (Taivane) Lietuvos studentų rinktinė tapo universiados čempione, 2011 metais Kinijoje iškovoti bronzos medaliai, VDU komanda – daugkartinė Europos universitetų krepšinio čempionatų nugalėtoja ir Europos universitetų sporto žaidynių nugalėtoja, 2014 metais šį titulą iškovojo ir MRU ekipa. Be to, LSU merginos skynė aukščiausius laurus Europos ir pasaulio 3×3 čempionatuose. LSKL ekipos nuolat džiugina pergalėmis tarptautiniuose turnyruose Italijoje, Izraelyje, Kinijoje ir kitose šalyse.

„Pergalės – išties džiugina. Galbūt simboliška, kad šiais jubiliejiniais, dvidešimtaisiais, lygos gyvavimo metais galime didžiuotis tuo, kad VDU – stipriausia Europos komanda, o Lietuvos rinktinė – stipriausia pasaulyje. Tai išties didis pasiekimas, kuo pasigirti gali reta galinga valstybė. Esame mažos valstybės piliečiai, tačiau savo kovingumu ir plačiomis širdimis sugebame pranokti kur kas didesnes valstybes“, – didžiuodamasis studentų krepšininkų pasiekimais sakė LSKL prezidentas.

Jis džiaugėsi ir tuo, kad Lietuvoje puikiai veikia krepšinio piramidė, kurios tarpinėje grandinėje itin svarbią vietą užima Lietuvos studentų krepšinio lyga.

„Juk mes glaudžiai bendradarbiaujame su kitomis lygomis – į savo lygą įtraukėme ir moksleivius, ir į Lietuvą studijuoti atvykusius užsienio šalių atstovus. Krepšininkai yra mūsų šalies pasididžiavimas, kodėl gi to neišnaudojus? Juk būtent užsienio šalių studentus į Lietuvą galime pritraukti per aukštojo mokslo kokybę ir krepšinį. Visi žino, kad Lietuvos krepšinio mokykla – viena geriausių pasaulyje, o Lietuvos studentų krepšinio lyga, drąsiai galime teigti, yra stipriausia studentų lyga Europoje. Pastebime, kad būtent dėl Lietuvos krepšinio vis daugiau užsieniečių pasirenka studijas mūsų šalies universitetuose. Tokių atvejų vis daugėja. Mūsų šalies universitetams tai tik į naudą“, – sakė LSKL prezidentas.

Reikia pripažinti, kad LSKL sudarytomis sąlygomis skatina jaunus žmones rinktis mokslus ir žaisti krepšinį Lietuvoje. Juk Lietuvoje – aukštas krepšinio lygis, be to, LSKL kreipia didžiulį dėmesį ir į mokslus – gabiausieji studentai kasmet apdovanojami tūkstantinėmis stipendijomis, tuokiu būdu stabdydami talentingų žaidėjų emigraciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.