EUROLYGA 2023

Tuniso ir Nigerijos krepšininkai žygiuoja pasaulio čempionato link

Tuniso ir Nigerijos rinktinės geriausiai žaidė pasaulio krepšinio čempionato atrankos turnyro Afrikos zonos pirmajame etape. Tik šios dvi komandos laimėjo visas šešerias rungtynes. 

 Tuniso krepšininkai sėkmingai keliauja link pasaulio čempionato.<br> FIBA nuotr.
 Tuniso krepšininkai sėkmingai keliauja link pasaulio čempionato.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 5:57 PM, atnaujinta Jul 2, 2018, 5:59 PM

Atrankos turnyro Afrikos zonos pirmasis etapas baigėsi sekmadienį. Po jo paaiškėjo antrojo etapo grupės. E grupėje kovos Tunisas (6 pergalės), Kamerūnas, Angola (po 4), Marokas, Egiptas (po 3) ir Čadas (2), F grupėje – Nigerija (6), Senegalas (5), Centrinės Afrikos Respublika, Ruanda (po 3), Dramblio Kaulo Krantas ir Malis (po 2). 

Iš kovos dėl kelialapių į pasaulio čempionatą po pirmojo etapo pasitraukė keturių grupių autsaiderės Gvinėja, Uganda, Kongo Demokratinė Respublika ir Mozambikas. 

Pasaulio čempionate Afrikai skirtos penkios vietos. Kelialapius iškovos po dvi geriausias antrojo etapo grupių komandas ir ekipa, kuri laimės mačą tarp E ir F grupėse užimsiančių trečiąją vietą. 

Pirmajame etape Afrikos komandose žaidė ir keli buvę LKL krepšininkai. Per lapkritį vykusias rungtynes Kamerūnui atstovavo buvę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai D.J.Strawberry ir Kennethas Kadji, o praėjusią savaitę Egipto garbę gynė buvęs „Šiaulių“ puolėjas Assemas Marei.

Jo sugrįžimas į tėvynę nebuvo pergalingas. Nors C grupės turnyrs vyko Kaire, namie žaidę egiptiečiai įveikė tik Maroką 59:53 ir pralaimėjo Kongo DR 63:77 bei Angolai 58:65. 

Beje, Kongo DR rinktinę labai sustiprino daug metų Europoje sėkmingai žaidžiantis Christianas Eyenga, o prie Senegalo pergalių svariai prisidėjo ilgametis „Minnesota Timberwolves“ vidurio puolėjas Gorgui Diengas. 

Pasaulio čempionato atranka

Afrikos zona

Pirmojo etapo grupių galutinė rikiuotė

A grupė: Tunisas – 6, Kamerūnas – 4, Čadas – 2, Gvinėja – 0.

B grupė: Nigerija – 6, Ruanda – 3, Malis – 2, Uganda – 1.

C grupė: Angola – 4, Egiptas – 3, Marokas – 3, Kongo DR – 2.

D grupė: Senegalas – 5, Centrinė Afrika – 3, Dramblio Kaulo Krantas – 2, Mozambikas – 2.

Antrajame etape po tris geriausias A ir C grupių komandas sudarys E grupę, po tris geriausias B ir D grupių komandas – F grupę. Kelialapius į pasaulio čempionatą iškovos po dvi geriausias E ir F grupių komandas bei komanda, kuri laimės mačą tarp užėmusiųjų trečiąją vietą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.