EUROLYGA 2023

Į Torontą vilioto Šarūno Jasikevičiaus vietą užims ispanų rinktinės strategas

Kauno „Žalgirį“ ir kitą sezoną treniruosiantis Šarūnas Jasikevičius šią vasarą rinkosi tarp galimybės likti Kaune arba persikelti į NBA. „Toronto Raptors“ klubas jam siūlė užimti pirmojo asistento vietą, tačiau 42-ejų metų kauniečių strategas šio pasiūlymo atsisakė. Kanados ekipa po beveik trijų savaičių derybų ir kalbų surado, kas padės treniruoti ekipą naujam ekipos vedliui Nickui Nurse‘ui.

 Š.Jasikevičius ir S.Scariolo
 Š.Jasikevičius ir S.Scariolo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 5:37 PM, atnaujinta Jul 19, 2018, 5:39 PM

„Raptors“ rinkosi stratego pagalbininką iš viso pasaulio ir pranešė, kad asistento vietą pasiūlė Ispanijos rinktinės treneriui italui Sergio Scariolo ir šis sutiko.

Eurohoops teigia, kad S.Scariolo sutiko keltis į NBA – tai pirmasis italo bandymas pajusti stipriausios lygos kvėpavimą. Jis taps ir lietuvio Jono Valančiūno treneriu.

Pranešama, kad S.Scariolo jau informavo ir Ispanijos krepšinio federaciją, kad jis negalės dirbti su komanda šių metų FIBA pasaulio krepšinio čempionato atrankos varžybose rudenį ir pavasarį. Italas šiomis dienomis apie kontrakto nutraukimo sąlygas kalbėsis su ispanų federacijos prezidentu Jorge Garbajosa, kuris taip pat savo laiku atstovavo „Raptors“ ekipai.

Kalbama, kad italo paslaugų taip pta siekė ir NBA ekipa iš Šarlotės.

Po to, kai Š.Jasikevičius atsisakė keltis į Kanadą ir būti „Raptors“ komandos atsistentu, ekipos vadovybė savo žvilgsnius buvo nukreipusi į Vokietijos Bambergo „Brose“ ekipos ir Graikijos nacionalinės komandos vairininką Andrea Trinchieri bei Ispanijos rinktinės strategą S.Scariolo.

Italas su Ispanijos rinktine dirba jau daugiau kaip dešimtmetį, nevadovavęs jai tik 2013 metų Europos pirmenybėse bei 2014 metų pasaulio krepšinio čempionate. Jis su ispanais laimėjo du Europos aukso medalius – 2009, 2015 metais, sidabro apdovanojimą 2012-ųjų olimpinėse žaidynėse, bronzą – 2016 metų Rio olimpiadoje ir 2017 metų Europos čempionate.

Manoma, kad Š.Jasikevičių Kanados komanda mato kaip ateities NBA trenerį.

„Jeigu po dvejų treniravimo metų Europoje jis iškart taptų NBA komandos treneriu, Š.Jasikevičius praleistų kelis svarbius karjeros laiptelius. Tai yra ir trenerio tobulėjimo klausimas“, – dėstė portalas sportsnet.ca.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.