EUROLYGA 2023

Europos merginų krepšinio čempionate Kaune – skaudus lietuvaičių pralaimėjimas

Kaune vykstančio Europos jaunučių (iki 16 metų) merginų krepšinio čempionato aštuntfinalyje antradienį Tado Stankevičiaus treniruojama Lietuvos rinktinė 37:51 (8:19, 8:6, 10:13, 11:13) pralaimėjo bendraamžėms iš Vengrijos ir tęs kovą tik dėl 9-16 vietų.

 Lietuvės pralaimėjo Vengrijos rinktinei.<br> fiba.com nuotr.
 Lietuvės pralaimėjo Vengrijos rinktinei.<br> fiba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 9:17 PM, atnaujinta Aug 21, 2018, 9:55 PM

Itin nerezultatyviose rungtynėse lietuvėms prasčiausiai susiklostė pirmasis kėlinys. Vengrės per pirmas 10 minučių sugebėjo įgyti dviženklę persvarą (19:8). Antrame ketvirtyje abi komandos dar daugiau dėmesio pradėjo skirti gynybai. Mūsiškės 10 minučių atkarpą laimėjo 8:6 ir sumažino atsilikimą iki devynių taškų (16:25).

rečiame kėlinyje savų žiūrovų palaikomą Lietuvos rinktinė bandė pakeisti rungtynių eigą, tačiau kelios nerezultatyvios atakos leido varžovėms laimėti kėlinį 13:10 ir nutolti 12 taškų skirtumu (26:38). Pakeisti susitikimo eigos lietuvėms nepavyko ir paskutiniame ketvirtyje. Nors šeimininkės ir kelis kartus sumažino savo atsilikimą iki vienženklio, tačiau viešnios iš Vengrijos iškart sugrąžindavo sau saugesnį pranašumą. Paskutinėmis minutėmis T.Stankevičius leido pailsėti pagrindinėmis žaidėjoms ir pradėjo galvoti apie kovas, kurios gali leisti išsaugoti vietą A divizione.

Mūsų šalies komandai Klaudija Janionytė pelnė 16 taškų, Audronė Zdanevičiūtė – 8, Aistė Švėgždaitė – 6.

Lietuvos krepšininkės suklydo 21 kartą, o vengrės prarado 16 kamuolių. Mūsiškėms taip pat pritrūko atsarginių žaidėjų indėlio, nes nuo suolelio pakilusios žaidėjos pelnė tik tris taškus, kai vengrių žaidėjos surinko 15. Koją kišo ir baudų metimai. Lietuvės pirmus baudos metimus metė tik ketvirtame kėlinyje, o iš viso pataikė vos vieną baudą iš keturių.

„Jautėme, kad šios rungtynės gali būti nerezultatyvios, nes tai atkrintamosios varžybos ir tiek mes, tiek varžovės jautė jaudulį. Sunku dabar pasakyti kas įvyko, bet mes nesusitvarkėme su jauduliu, emocijomis. Čia buvo ne taktiniai dalykai, o psichologija. Nuo pat rungtynių pradžios tas labai jautėsi, užsikrėtė visa komanda. Lyderės nesužaidė ir tas virusas užsitęsė visas rungtynes. Niekaip nesugebėjome nuraminti, šitoje vietoje niekas nesigavo, neradau žodžių. Kalbant apie taktinius dalykus, tai pakankamai neblogai gynėmės pozicinėje gynyboje. Tai kaip mes ruošėmės, žiūrėjome vaizdo santraukas, pasiteisino. Puolimas vyko labai lėtai, neužtikrintai, išsiderino viskas, todėl toks menkas rezultatyvumas. Vengrės šitoje vietoje buvo tikslesnės“, – sakė Lietuvos merginų rinktinės vyriausiasis treneris T.Stankevičius.

Lietuvos rinktinė trečiadienį susitiks su Čekijos ir Olandijos poros pralaimėtoja.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.