EUROLYGA 2023

G. Petronytė prakalbo apie būtinybę bendrauti sportininkams su žiniasklaida

Kaune vis didesnį pagreitį įgauna Europos jaunučių merginų krepšinio čempionatas. Antradienį turnyre prasidės atkrintamosios varžybos – aštuntfinalis. Prieš jį, per laisvą dieną, krepšininkės dalyvavo FIBA ir čempionato organizatorių surengtame seminare apie žiniasklaidą, socialinius tinklus ir jų svarbą.

 Seminaras apie žiniasklaidą, socialinius tinklus ir jų svarbą
 Seminaras apie žiniasklaidą, socialinius tinklus ir jų svarbą
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 5:20 PM, atnaujinta Aug 21, 2018, 5:28 PM

Seminarą moderavo FIBA plėtros projektų vadovė Elisabeth Cebrian, o savo patirtimi dalinosi šio Europos čempionato ambasadorė Lina Brazdeikytė ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės žaidėja Gintarė Petronytė.

Krepšininės dalyvavo apklausoje apie socialinius tinklus bei nuotaikingoje viktorinoje apie krepšinį. Čia geriausiai pasirodė Kroatijos ir Lietuvos rinktinės.

„Pagrindinė šio seminaro mintis buvo duoti patarimų žaidėjoms, nes aikštelėje juos dalina treneriai, o mūsų atsakomybė papasakoti joms, kaip elgtis už aikštelės ribų, kaip bendrauti su žiniasklaida“, – sakė FIBA plėtros projektų vadovė Elisabeth Cebrian.

„Pagrindinė žinia, kurią mes norėjome paskleisti mergaitėms buvo ta, kad jos suprastų, jog nebėra šiaip žmonės. Jos yra matomos ir nebegali elgtis taip, kaip bet kas. Jos turi apgalvoti kiekvieną savo žingsnį, kiekvieną žodį.

Tai yra didelė atsakomybė tokiems vaikams, kuriems 14-16 metų, bet tai yra puiki gyvenimo pamoka ir kuo anksčiau ją išmoks, kuo laisviau jausis prieš kameras ir mikrofonus, tuo bus lengviau ateityje“, – pasakojo čempionato ambasadorė Lina Brazdeikytė.

Socialinių tinklų svarbą pabrėžė Lietuvos rinktinės krepšininkė Gintarė Petronytė, kuri pati nėra didelė socialinių medijų gerbėja, tačiau žaisdama Turkijoje suprato, kaip svarbu bendrauti su sirgaliais, palaikyti ryšį ir taip populiarinti moterų krepšinį.

„Žinau, kaip jos jaučiasi, ką joms visa tai reiškia. Pasidalinau šiek tiek savo patirtimi, nes dar prieš kelis metus nebuvo rodoma tiek dėmesio, nebuvo tiek socialinių tinklų. Tai labai didelis privalumas, bet tuo pačiu ir labai didelė atsakomybė, turi apgalvoti kiekvieną savo žingsnį. Jos rodo pavyzdį daug kam ir jos turi tai suprasti. Aš manau, kad tai yra nuostabu ir jos tai vertina. Buvo smagu matyti visų pozityvius veidus

Mes žaidžiame krepšinį ne sau, sportas yra žmonėms, kurie ateina, žiūri, seka. Ta komunikacija yra būtina, jeigu užsidarysi, nebendrausi su žiniasklaida, gerbėjais – niekam nebūsi įdomus.

Aš labai noriu, kad moterų krepšinis būtų žinomas, kad mergaitės ateitų lankyti jį, nebijotų, negalvotų, kad tai vyriškas sportas. Aš turiu pradėti nuo savęs, skleisti žinutę. Reikia naudotis tomis platformomis, bendrauti su gerbėjais, parodyti vaikams, kad šis sportas yra nuostabus“, – teigė Gintarė Petronytė.

Kaune vykstančiame Europos jaunučių (U16) merginų krepšinio čempionate antradienį prasidės lemiamų kovų metas. Visos čempionate dalyvaujančios komandos kausis dėl teisės pratęsti kovą dėl medalių. Tik aštuonios geriausios komandos toliau kausis dėl čempionato apdovanojimų.

Lietuvos merginų rinktinė, vadovaujama trenerio Tado Stankevičiaus, rugpjūčio 21 dieną, 19 valandą Kauno sporto halėje čempionato aštuntfinalyje susikaus su Vengrijos ekipa, kuri C grupėje iškovojo dvi pergales ir užėmė antrą vietą.

Lietuvos ekipa grupių etape įveikė Danijos rinktinę bei turėjo pripažinti Rusijos ir Vokietijos pranašumą. Šešiolikmetės D grupėje liko trečios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.