EUROLYGA 2023

Donato Motiejūno kirtis Dainiui Adomaičiui: „Galiu paviešinti tikrąją istoriją“

Panašu, kad kol prie Lietuvos krepšinio rinktinės vairo stovės Dainius Adomaitis, tol nacionalines komandos marškinėlių neužsivilks Donatas Motiejūnas.

 Tęsiasi konfliktas tarp D.Motiejūno ir D.Adomaičio.<br> G.Šiupario nuotr.
 Tęsiasi konfliktas tarp D.Motiejūno ir D.Adomaičio.<br> G.Šiupario nuotr.
 Tęsiasi konfliktas tarp D.Motiejūno ir D.Adomaičio.<br>G.Šiupario nuotr.
 Tęsiasi konfliktas tarp D.Motiejūno ir D.Adomaičio.<br>G.Šiupario nuotr.
 Tęsiasi konfliktas tarp D.Motiejūno ir D.Adomaičio.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Tęsiasi konfliktas tarp D.Motiejūno ir D.Adomaičio.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 8:18 AM

28-erių krepšininkas atvirai prakalbo apie judviejų konfliktą 15min.lt naujienų portalo laidoje „Nematoma pusė“.

„Pradžioje su D.Adomaičiu turėjo gerus santykius. Bet kai išvažiavau žaisti į Kiniją, komanda neišleido į rinktinę. Bandžiau paaiškinti rinktinės treneriui, bet tam tikrose žinutėse buvau apkaltintas nebūtais dalykais. Nusprendžiau neatrašyti. Dėl to dabar esame, kur esame.

Dabar daug kas mane kaltina. Tačiau, jei ir toliau bus iš D.Adomaičio pusės važiuojama ant manęs, aš galiu paviešinti visas žinutes ir parodyti tikrąją istoriją“, – 15min.lt portalo laidoje „Nematoma pusė“. kalbėjo D.Motiejūnas.

Santykiai tarp D.Adomaičio ir krepšininko ėmė blogėti dar vasario mėnesį, kuomet krepšininkas neprisijungė prie rinktinės per atrankos langus.

„Pasakysiu taip – man, kaip treneriui, labai svarbu, jog žaidėjai patys norėtų žaisti rinktinėje ir man nereikėtų įkalbinėti. Tiek pakomentuosiu.

Visiems kandidatams buvo išsiųsti kvietimai, į kuriuos klubai atsako. Kai kurie neatsakė, tame tarpe buvo ir Donato klubas. Vakar buvo pasakyta, jog reikia kreiptis į federaciją dėl iškvietimo“, – situaciją vasario mėnesį dėl D.Motiejūno aiškino D.Adomaitis.

Tačiau krepšininkas tada teigė, kad LKF laiškas dėl pakvietimo į rinktinę nukeliavo klubui, šis ją perdavė Kinijos krepšinio federacijai ir tuo viskas pasibaigė, o su juo asmeniškai taip ir niekas nesusisiekė.

Kiek vėliau D.Adomaitis dar kartą pakartojo, kad D.Motiejūnas pats nenorėjo atvykti: „Donatas pasakė, kad į rinktinę jo neišleidžia klubas. Tai tiesa. Klubas atsakė, kad neišleidžia. Bet iš karto nusiuntėme raštą į Kinijos krepšinio federaciją, nes klubas negali neišleisti žaidėjo į rinktinę.

Federacija patvirtino, kad nėra jokių kliūčių. Paklausėme apie tai Donato, bet jis neatsakė į užklausas, tad nutarėme remtis žaidėjais, kuriuos turime.“

Vasaros metu krepšininkas jau nebuvo kviečiamas į rinktinę, o D.Adomaitis turėjo tam paaiškinimą.

„Mūsų tikslas yra matyti Domantą Sabonį rinktinėje, todėl šį kartą jį pasirinkome vietoje D.Motiejūno “, – nesiplėsdamas apie situaciją, kodėl sąraše nebuvo D.Motiejūno, pakomentavo rinktinės treneris.

Tačiau vasarą pats D.Motiejūnas neigė kalbas, esą jis nenori žaisti rinktinėje.

„Norėčiau žaisti rinktinėje. Aš esu žaidėjas ir mano darbas ten važiuoti arba nevažiuoti, jeigu kviečia. Viskas paprasta“, – anksčiau yra sakęs krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.