EUROLYGA 2023

„Rytas“ laukia savo varžovų: į Vilnių užsuks ir buvęs D. Sabonio draugas, ir olimpinis čempionas

Vilniaus „Rytas“ jau spalio 2-ąją pradeda savo pasirodymą Europos taurėje. Šiemet vilniečių klubas pateko į D grupę, kurioje kartu rungtyniaus ir pažįstami varžovai, ir mažiau Vilniuje regėtos ekipos. Pristatome penkias komandas, kurias šiemet išvysime sostinės „Siemens“ arenoje.

Buvęs D.Sabonio komandos draugas Kyle'as Wiltjeras atvyks į Vilnių.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Buvęs D.Sabonio komandos draugas Kyle'as Wiltjeras atvyks į Vilnių.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Buvęs D.Sabonio komandos draugas Kyle'as Wiltjeras atvyks į Vilnių.<br>AFP nuotr.
Buvęs D.Sabonio komandos draugas Kyle'as Wiltjeras atvyks į Vilnių.<br>AFP nuotr.
Kazanės „Uniks“ yra vienoje grupėje su Vilniaus komanda.<br>unics.ru nuotr.
Kazanės „Uniks“ yra vienoje grupėje su Vilniaus komanda.<br>unics.ru nuotr.
C.Delfino yra tapęs olimpiniu čempionu.<br>nba.com nuotr.
C.Delfino yra tapęs olimpiniu čempionu.<br>nba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

rytasvilnius.lt

Sep 27, 2018, 1:58 PM, atnaujinta Sep 27, 2018, 2:00 PM

Vilniaus „Rytas“ Europos taurės D grupėje kausis su penkiomis ekipomis: Malagos „Unicaja“, Kazanės „Uniks“, Turino „Fiat“, Frankfurto „Skyliners“ ir Baro „Mornar“. Pirmuosius du mačus vilniečiai žais su Ispanijos bei Rusijos ekipomis, todėl tarptautinis startas žada būti itin intriguojantis.

Malagos „Unicaja“

Ispanijos pirmenybių komanda, kuri net 16 sezonų žaidė Eurolygoje ir debiutiniame savo Europos taurės sezone iškovojo titulą dvikovoje su Valensijos „Basket“.

Praėjęs dešimtmetis „Unicaja“ ekipai buvo itin sėkmingas. Ispanai iškovojo Karaliaus taurę, triumfavo vietinėse pirmenybėse bei laimėjo R.Koračo taurę.

Ekipa rungtyniauja 11 300 žmonių talpinančioje „Palacio de Deportes Jose Maria Martín Carpena” arenoje.

Paskutinis sezonas komandai nebuvo labai įsimintinas. „Unicaja“ užėmė 9 vietą stipriausiame Senojo žemyno turnyre. Šalies pirmenybėse reguliariajame sezone buvo užimta 7 vieta, o po to sekė iškritimas ketvirtfinalyje pralaimėjus „Baskonia“ krepšininkams.

Po penkių metų klubo vadovybė nusprendė atsisakyti J.Plazos paslaugų. Į jo vietą atvyko L.Casimiro. Ispanų komandą papildė K.Wiltjeras, M.Lessortas, J.Fernandezas, B.Robertsas. Trys iš jų atvyko iš Eurolygos klubų. Paskutinių kelių sezonų lyderis N.Nedovičius išvyko į Milano ekipą.

Pirmasis susitikimas su Malagos klubu – spalio 2 dieną „Siemens“ arenoje.

Kazanės „Uniks“

Viena geriausių Rusijos komandų, kuri kiekvieną sezoną geba surinkti solidų biudžetą, eilę metų konkurencingai kovoja nacionalinėse turnyruose ir šiuo metu žaidžia Vieningoje krepšinio lygoje.

„Uniks“ tris kartus teko žaisti Eurolygos turnyre, tačiau visi trys bandymai buvo labai kuklūs. Europos taurėje rusams sekasi kiek sėkmingiau. 2011 metais jie laimėjo čempionų titulą, bet vietinėje lygoje pirmosios vietos iškovoti nepavyko iki šiol. Tiesa, trofėjų lentynoje Kazanės ekipa turi tris Rusijos taures.

Kazanės ekipa namų rungtynes žaidžia 7500 žiūrovų talpinančioje „Basket-Hall“ arenoje.

Gerokai pasistiprinusi Rusijos ekipa pradės dvyliktą sezoną Europos taurėje. Komandoje liko stabilius rodiklius demonstravę T.Lockettas, M.Ejimas ir M.Ndouras. J.Smithas taip pat pasirašė naują sutartį. Į Kazanę atvyko E.McCollumas, kuriam praėjusiame sezone puikiai sekėsi Anadolu „Efes“ komandoje. Prie „Uniks“ prisijungė ir vienas praėjusio sezono perimtų kamuolių lyderis P.Henry. Po S.Lasme išvykimo į Graikiją, rusai pasipildė vienu rezultatyviausių Europos taurės žaidėju R.Morganu.

„Rytas“ pirmąjį mačą su „Uniks“ žais spalio 10 dieną svečiuose, o namuose rusus priims lapkričio 13-ąją.

Frankfurto „Skyliners“

Po ilgos pertraukos Vokietijos klubas grįžta į antrą pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyrą. „Skyliners“ turi daug noro priminti apie save ir patriukšmauti tarptautiniame fronte.

Frankfurto klubas visą savo gyvavimo istoriją žaidžia „Easy-Credit BBL“ lygoje. Skambiausiai pasirodyti šiame čempionate vokiečiams pavyko 2004 metais, kuomet krepšininkai iškovojo aukso medalius. Tiesa, apginti čempionų titulo apginti nepavyko, o kitas garsesnis pasirodymas įvyko 2009-10 m. sezone. „Skyliners“ nukeliavo iki pat finalo, bet ten nusileido Bambergo vyrams.

Patirties Europoje komandai netrūksta. „Skyliners“ teko žaisti Eurolygoje, Europos taurėje, FIBA Europos taurėje bei FIBA čempionų lygoje. Tiesa, tik FIBA Europos taurėje vokiečiams pavyko iškovoti geriausiųjų vardą.

„Skyliners“ rungtyniauja jau 30 metų skaičiuojančioje „Fraport“ arenoje, kurioje telpa 5000 žiūrovų.

Šią vasarą „Skyliners“ labai aktyviai ruošėsi sezonui ir sugrįžimui į Europos taurę. Komandą sustiprino Belgijos lygos naudingiausias žaidėjas J.Clarkas. Vokiečiams pavyko susitarti su vienu iš rezultatyviausių Turkijos lygos krepšininku Brady Heslipu bei A.Vargasu ir A.Kayseru. Frankfurto ekipa sustiprino aukštaūgių grandį pasikviesdami J.Wohlfarth-Bottermanną, o dar vienam sezonui liko ir Q.Robertsonas.

Frankfurto ekipa į Vilnių atvyks spalio 17 dieną.

Turino „Fiat“

Italijos ekipa, bandanti brautis į krepšinio elitą su praeityje gerai žinomais krepšininkais ir treneriais.

Klubas gyvuoja jau 44 metus, tačiau dar nėra iškovojęs didesnių titulų. „Fiat“ praėjusiais metais finansinės pagalbos dėka išlipo iš lentelės dugno ir iškovojo Italijos taurę. Tai yra didžiausias klubo pasiekimas.

Per paskutinį pusmetį Turino komanda spėjo pakeisti tris vyriausius treneris. Pirmasis L.Banchi, buvo atleistas dėl banguoto žaidimo. Asistentu dirbęs Carlo Recalcati perėmė trenerio postą, tačiau po kelių savaičių sumąstė atsistatydinti iš savo pareigų. Trečiuoju treneriu sezone tapo Paolo Galbiati. Su juo komanda laimėjo Italijos taurę, tačiau nepateko į „LegaBasket“ atkrintamąsias. Po sezono „Fiat“ nustebino ne vieną krepšinio aistruolį bei pasikvietė 77-erių legendinį NBA strategą Larry Browną.

Negana to, liepos mėnesio pradžioje paskelbta, jog Turine rungtyniaus patyręs argentinietis Carlosas Delfino. Komandą papildė patyręs italas M.Cusinas, kuris atvyko iš Milano „AX Armani“ ekipos ir perspektyvusis Simonas Anumba. Italai savo ekipą papildė iš „CSKA“ atvykusiu Victoru Ruddu, kuris Rusijos komandoje taip ir nerado savojo žaidimo. Prie komandos prisijungė rezultatyvusis gynėjas T.Tayloras, o į Turiną grįžo Jamilas Wilsonas. „Fiat“ komandoje matysime ir NBA čempionų „Golden State Warriors“ gretose rungtyniavusį Michaelą McAdoo. Sutartys taip pat buvo pasirašytos su T.Cottonu, Simon Ikechukwu Jr.Anumba, Tra Holderiu, perspektyviuoju V.Stojanovičiumi ir Tony Carru.

Turino „Fiat“ ekipą Vilniuje vėl pamatysime spalio 24 dieną.

Baro „Mornar“

Naujas veidas Europos taurės turnyre. Ekipa bus motyvuota kuo geriau pasirodyti savo debiutiniame sezone.

Šią komandą 1974-aisiais įkūrė grupelė studentų,vadovaujama mokytojo B.Koraco. Kiek vėliau ekipai buvo suteiktas „Mornar“ pavadinimas.

Juodkalnijos krepšinis šiuo metu yra pakilime. Abi finale žaidusios komandos pateko į stipriausius Senojo žemyno turnyrus.

Praeitas sezonas „Mornar“ ekipai buvo istorinis. Jiems pavyko pirmą kartą iškovoti Juodkalnijos pirmenybių auksą. Jie tai padarė įveikdami „Budučnost“ vyrus. Pavyko pasižymėti ne tik vietiniame fronte, bet ir tarptautiniame. Adrijos lygoje iškovota garbinga ketvirta vieta.

„Mornar“ savo svečius priima 3500 žiūrovų talpinančioje modernioje „Topolica Sport Hall“ arenoje.

Juodkalniečiai skambiais pirkiniais pasižymėti negali dėl savo kuklaus biudžeto. Vadovybei pavyko susitarti su snaiperiu iš Amerikos Bronsonu Koenigu bei išlaikyti vieną savo lyderių N.Vranjesą. Prie ekipos taip pat prisijungė europietiškos patirties turintis Dorde Drenovacas.

Vilniaus „Rytas“ su varžovais susitiks spalio 31 dieną „Topolica Sport Hall“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.