EUROLYGA 2023

Sėkmingiausi LKL treneriai: kurių pergalių kraitis yra pilniausias?

Praėjo kiek daugiau nei dvi savaitės nuo naujojo „Betsafe–LKL“ starto, kuomet 10 stipriausių šalies klubų stojo į kovą dėl pagrindinio krepšinio trofėjaus Lietuvoje.

Šarūnas Jasiekvičius, Antanas Sireika ir Kazys Maksvytis<br> G.Šiupario nuotr.
Šarūnas Jasiekvičius, Antanas Sireika ir Kazys Maksvytis<br> G.Šiupario nuotr.
 Kazys Maksvytis<br> G.Šiupario nuotr.
 Kazys Maksvytis<br> G.Šiupario nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Šiupario nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Šiupario nuotr.
 Antanas Sireika<br> G.Šiupario nuotr.
 Antanas Sireika<br> G.Šiupario nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Kadžiulio teigimu, pavyko suburti beveik tokią komandą, kokios ir norėta.<br>K.Kavolėlio nuotr.
G.Kadžiulio teigimu, pavyko suburti beveik tokią komandą, kokios ir norėta.<br>K.Kavolėlio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 7:11 PM

Varžosi ne tik ekipos, tačiau ir šių komandų strategai – dešimt trenerių bando kiekviename susitikime pranokti kolegą kitoje barikadų pusėje bei įsirašyti dar vieną pergalę į savo sąskaitą.

Žinoma, sudėtinga lyginti Kauno „Žalgirio“ ir Alytaus „Dzūkijos“ specialistų darbą, kuomet klubų biudžetai skiriasi daugiau nei 20 kartų, tačiau pažvelkime į lygos trenerių pasiekimus jų karjeros perspektyvoje.

Neabejotinai didžiausią patirtį po savo diržu turi 62-ejų metų „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika, kuris yra ir daugiausia mačų klubams vadovavęs bei daugiausia pergalių per karjerą pasiekęs „Betsafe–LKL“ specialistas.

Nuo 1994-ųjų treneriu dirbantis šiaulietis stipriausioje šalies lygoje ekipoms vedė į priekį treniruojamas ekipas net 715 kartų ir laimėjo 60,8 proc. visų rungtynių.

Saulės miesto krepšinio simbolis yra ir daugiausia apdovanojimų iškovojęs treneris – A. Sireika per savo karjerą yra laimėjęs tris čempionų žiedus bei šešiskart atsiėmė bronzinį medalį.

Trenerių grafoje stipriai išsiskiria „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius, kuris per dvejus su puse metų laimėjo net 89,1 proc. šalies pirmenybėse ekipai vadovautų mačų (114 iš 128). 42-ejų kaunietis su gimtojo miesto dar nėra nelaimėjęs čempionų titulo – 3 iš 3 bandymų.

Įspūdingu pergalių procentu gali pasigirti ir Klaipėdos „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. Šio specialisto vadovautos ekipos ne tik laimėjo 62,5 proc. žaistų susitikimų, bet ir 4 kartus lipo ant apdovanojimų pakylos – 2 sidabro bei 2 bronzos apdovanojimai. K.Maksvytis Vilniaus „Sakalams“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir „Neptūno“ ekipoms vadovavo 264 kartus ir iškovojo 165 pergales be: kuriš i patyrė 99 pralaimėjimus.

K. Maksvytis gali pasigirti ir kitu fantastišku pasiekimu – stratego diriguoti „Lietkabelio“ ir „Neptūno“ klubai net 21 kartą nukovė šalies milžinais laikomus „Žalgirį“ (11 kartų) ir „Rytą“ (10 kartų).

Trečioje vietoje pagal pergalių procentą (51,1 proc.) rikiuojasi Lietuvos rinktinei bei „Rytui“ vadovaujantis Dainius Adomaitis. Atstovaudamas „Juventus“ ir „Neptūno“ komandoms specialistas jas nuvedė iki nugalėtojų pakylos bei laimėjo stipriausios šalies lygos metų trenerio apdovanojimus – iš 170 mačų D.Adomaitis laimėjo 97.

Paskutinis iš dabartinių trenerių savo taupyklėje turintis LKL medalį – Prienų legenda jau tapęs Virginijus Šeškus.

Prie Nemuno kilpų įsikūrusio miesto krepšinio simboliu esantis 51-erių specialistas su tuomečiu „Rūdupiu“ dukart iškovojo šalies bronzą (2011 m. ir 2012 m.). Iš viso LKL V.Šeškus į priekį vedė komandas 302 kartus, iš jų laimėjo 177 akistatas ir nusileido 133-ose. Jo pergalių koeficientas yra 56,3 procento.

Likę penkių „Betsafe–LKL“ klubų strategai per karjeras iškovojo mažiau nei 50 proc. pergalių bei nėra pasiekė nugalėtojų pakylos. Jauniausias strategas – 33-ejų Gediminas Petrauskas, kuris trenerio duoną kremta jau 9-ąjį sezoną, bet yra net 6 metais jaunesnis už vyriausią lygos krepšininką Mindaugą Lukauskį (39 metai). G.Petrauskas LKL yra laimėjęs 107 mačus ir 131 pralaimėjo (45 proc.).

Tuo metu mažiausiai patyrę specialistai – 42-ejų Žydrūnas Urbonas (37 rungtynės) bei 38-erių Gintaras Kadžiulis (49 rungtynės) dar tik įrodinėja savo vertę pagrindinėje šalies lygoje. Ž.Urbonas yra laimėjęs 15 dvikovų iš 47 (40,5 proc.), o G.Kadžiulis turi savo sąskaitoje 16 pergalių ir 33 pralaimėjimus (32,7 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.